To wszystko śmieszy o tyle bardziej, że Kaczyńscy korzystają z usług ekspertów od wizerunku (dowodem na to mogą być niedawne "podziękowania" Kaczyńskiego dla Wałęsy za jego zasługi dla kraju... czy ktoś wierzy w prawdziwość tych podziękowań?). Przez te kilka lat już pewnie niejednokrotnie zmieniali specjalistów, dlatego sądzę że problem tkwi właśnie w samym Kaczyńskim, który najpierw daje się ponieść emocjom i papla głupoty, a dopiero potem myśli.
Cytuj:
Gdyby odbić symetrycznie sprawę i wyobrazić sobie, że ktoś pobił aktorkę, która teraz grała w spocie PO (swoją drogą, PO miała teraz jakieś spoty?), byłby krzyk na całą wieś, że Kaczory nasłały swoją zbrojną przybudówkę, rekrutowaną populistycznymi hasłami z nizin społecznych, na kogoś porządnego, normalnego, nie winnego, niezależnego i że robi Białoruś.
Nie sądzę. To, co opisałeś to właśnie sposób reakcji Kaczyńskiego (i tak też wczoraj zrobił). PO preferuje spokojniejsze reakcje w oczekiwaniu na większa ilość informacji. Dobrze wiedzą, że jeśli czegoś nie dopowiedzą (np. nie zasugerują, że to wina PiSu) to zrobią to media. No może poza paroma osobami, które jadą równo cokolwiek by się nie stało (jak np. Niesiołowski - maruda, sceptyk, stronniczy do bólu - idealnie wpisuje się w koncepcję PiSu).
A wracając do mediów - TV Trwam i Radio Maryja to co niby?
Myślisz, że niby czemu mieli takie poparcie tzw. "moherów"?
PiSowcy idealnie prezentowali się tam przez ostatnie kilka lat... co prawda i to ostatnio marnują ale to już nie nasza wina 

I powiem szczerze - jeśli wykładnia młodszych ludzi ode mnie ma być taka, jaką zaprezentowano - tzn. wszystko dobre byle dokopać "pisiorom" - to mimo że nie jestem zwolennikiem partii Kaczyńskiego, otwiera mi się w kieszeni coś ostrego :-/