Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
marcinl0
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Sierżant
Sierżant

Jak w tytule - jakie SPRAWDZONE mody do JA3 polecacie jako najlepsze = "must have" bez których sensowna strategiczna-taktyczna gra w JA3 będzie wręcz niemożliwa.

Najlepiej jako lista 10 najważniejszych modow do JA3.

Wymienię mody 10 jakie sam używam:

Show Chance To Hit JEDNAK POTRZEBNY
Make IMP Great Again
drop all albo expected drop albo Drop Everything but 50 Percent of it - CO LEPIEJ POSLUŻY
evermine (mines never run out)
Active Pause BEZ TEGO MODA NIE DA SIE TAKTYCZNIE GRAĆ IMHO
JA3 Bobby Rays Equipment Vendor POTRZEBNY PRZY BRAKACH AMUNICJI
Full Damage Automatic Fire
Quiet
Increased Firearm Damage
JA2 Mercs

Oczywiście mozna dodać więcej polecanych modów.

*

Szaruga
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Modów codziennie powstaje co najmniej kilka, za jakiś czas - chyba zaczną powstawać kompleksowe mody, więc taka lista dość szybko przestanie być aktualna. :) (chyba żeby ją uaktualniać)

Za niezbędne mody na chwilę obecną uważam:
Make IMP Great Again - bez tego IMP jest ułomny w stosunku nawet do najsłabszych AIM-ów (głównie chodzi o brak talentu)

New Calibers and Weapon Rebalance - mod balansujący bronie, są dwa inne ale na dziś, ten uważam za najlepszy, ponieważ balansuje damage broni względem kalibru.

Custom Settings - ustawiam sobie indywidualnie takie rzeczy jak ilość IMPów, ilość początkowej kasy, ilość najemników, i indywidualną szanse na drop każdego rodzaju itemów...

Increase Damage Automatic Fire - ale wersję zwiększającą częściowo, oryginalne ustawienie są za słabe, a maksymalne byłyby za silne

Active Pause - działa jakoś dziwnie, ale bez tego moda nigdy nie zaskoczymy przeciwników

Camera zoom - wiadomo po co... widok z daleka to podstawa.

Mody opcjonalne:
Show Chance To Hit lub Descriptive chance to Hit - pomocne gdy chcemy wyraźniej widzieć kiedy strzelać a kiedy nie (bo oryginalnie niekoniecznie jest to oczywiste)

Jakiś mod zmieniający procentowe szanse dropu, jest ich już kilka - ale ja używam do tego moda CUSTOM SETTING (można sobie samemu ustawić wartości)

Mody dodające nowych najemników, takich jak Johny Wick, czy Adolf Hitler - tych modów jest najwięcej i tutaj każdy doda sobie według sympatii.

Mody które chciałbym mieć, ale nie mam bo są tylko na steamworkshop:
Descriptive Ammo Icons - pokazuje nazwę i typ amunicji na ikonie ------------ drobiazg ale zarąbiasty (jakby to ujęła Livewire)

Ostatnio zmieniony 25 lip 2023 02:02 przez Szaruga, łącznie zmieniany 4 razy

*

marcinl0
Sierżant
Sierżant

Tak, zgadza się, ja też się zachęciłem do mało zauważonego moda Descriptive Ammo Icons jak widzę 5.65mm x 45mm NATO TRACER - tylko skąd ten mod uzyskać - jak kupiłem JA3 na GOG

Załączniki:
pobrane.jpg
pobrane.jpg [ 14.62 KiB | Przeglądany 5319 razy ]
*

marcinl0
Sierżant
Sierżant

marcinl0 pisze:
Tak, zgadza się, ja też się zachęciłem do mało zauważonego moda Descriptive Ammo Icons jak widzę 5.65mm x 45mm NATO TRACER - tylko skąd ten mod uzyskać - jak kupiłem JA3 na GOG

Na ile zastępuje w/w moda Descriptive Ammo Icons inny mod: AMMO better icons and stack - szczęśliwie dostępny nie tylko na Steam - co umożliwia zastosowanie do JA3 na GOG:

The modification improves the appearance of Ammunition icons, increases the capacity from 500 to 750. Now on each ammunition icon there are clear numerical markings corresponding to the caliber of the ammunition. This makes it much easier to discern what you have in your inventory.

https://www.nexusmods.com/jaggedalliance3/mods/18

*

Szaruga
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

@marcinl0

Ale ten drugi jest gorszy, pokazuje tylko kaliber i zwiększa niepotrzebnie stack do 750. Wolę okrągłe liczby, 500 lub 1000

*

marcinl0
Sierżant
Sierżant

Szaruga pisze:
@marcinl0

Ale ten drugi jest gorszy, pokazuje tylko kaliber i zwiększa niepotrzebnie stack do 750. Wolę okrągłe liczby, 500 lub 1000

To może napisać komentarz do Autora aby wrzucił też na Nexus jak to piszą przy innych modach np. przy ActivePause - i wrzucili i jest dla JA3 GOG.

*

Szaruga
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

marcinl0 pisze:
..................
To może napisać komentarz do Autora aby wrzucił też na Nexus jak to piszą przy innych modach np. przy ActivePause - i wrzucili i jest dla JA3 GOG.

Dobry pomysł.

Co do moda który poprawia balans broni, sprawdziłem wszystkie trzy i uważam że na dzisiaj, najlepszy jest ten --->
https://www.nexusmods.com/jaggedallianc ... escription
Dodaje nową bron (SkS) i kaliber, ale najlepsze jest to że bronie o tym samym kalibrze, mają zbliżony damage - co jest o wiele lepsze niż w oryginale i innych modach.

*

marcinl0
Sierżant
Sierżant

Szaruga pisze:
marcinl0 pisze:
..................

Dobry pomysł.

Co do moda który poprawia balans broni, sprawdziłem wszystkie trzy i uważam że na dzisiaj, najlepszy jest ten --->
https://www.nexusmods.com/jaggedallianc ... escription
Dodaje nową bron (SkS) i kaliber, ale najlepsze jest to że bronie o tym samym kalibrze, mają zbliżony damage - co jest o wiele lepsze niż w oryginale i innych modach.

Tak, znowu się zachęciłem muszę przetestować ponieważ Dodaje nową bron (SkS) i kaliber, ale najlepsze jest to że bronie o tym samym kalibrze, mają zbliżony damage - co jest o wiele lepsze niż w oryginale i innych modach. - tylko od razu tak trzeba było drodzy Twórcy JA3.

A co do w/w unikatowego moda z pełnym opisem amunicji co znakomicie zachęca do zastosowania - musiałby napisać ktoś kto już ma aktywne konto na Steam aby udostępnic na Nexus (Sam kupiłem JA3 na GOG).

*

marcinl0
Sierżant
Sierżant

*

Szaruga
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

marcinl0 pisze:
Dla pewności podam wprost link do moda Autor Graf Eisen [autor]
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 3007642545
Powtórzę: - musiałby napisać ktoś kto już ma aktywne konto na Steam - aby udostępnić na Nexus.

Ktoś ma może tego moda i zechciałby go udostępnić?

*

marcinl0
Sierżant
Sierżant

Szaruga pisze:
marcinl0 pisze:
Dla pewności podam wprost link do moda Autor Graf Eisen [autor]
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 3007642545
Powtórzę: - musiałby napisać ktoś kto już ma aktywne konto na Steam - aby udostępnić na Nexus.

Ktoś ma może tego moda i zechciałby go udostępnić?

TAK naprawdę bardzo bardzo prosimy na Nexus - tym bardziej że dzisiaj został uaktualniony wszyscy na Steam zachwyceni poczytajcie komentarze - jeden z najlepszych modów do JA3 - i jak dotąd tylko na Steamie.

*

Szaruga
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Gdzieś na discordzie mignęło mi info, że twórcy JA3 mają w przyszłości udostępnić lepsze narzędzia moderskie.
Nie wiem czy to prawda i nie wiem jakie będę ich możliwości, ale gdyby za modowanie JA3 wzięła się ekipa która zrobiła kultowy 1.13 to... ech... :)

*

Szaruga
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

marcinl0 pisze:
.....................jeden z najlepszych modów do JA3 - i jak dotąd tylko na Steamie.

Mam już tego moda --->
Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-7QebVW4HqP
Niestety nie działa on z innym świetnym modem, czyli "New Calibers and Weapon Rebalance" :(
To jest też dowód na to, że tak naprawdę potrzebny jest jeden wielki mod, bo dużo małych, nawet świetnych - może ze sobą nie współpracować.

Dorzucam porównanie --->
Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-3bYWok6wa8

Ostatnio zmieniony 29 lip 2023 21:12 przez Szaruga, łącznie zmieniany 1 raz

*

Szaruga
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

*

marcinl0
Sierżant
Sierżant

Szaruga pisze:
Pojawił się ciekawy mod: "Contact Smugglers"
Na razie tylko na steamie --->
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... earchtext=

Jak będziesz miał w/w mod "Contact Smugglers" to też "podaj na zapodaj" please.

Szkoda że najlepsze mody są wzajemnie niekompatybilne i trzeba wybierać którym się bawić.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna