Jagged Alliance Center - Forum

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ormus n2o pisze:
Może nic konkretnego ale taki zlepek śmiesznych sytuacji z gry coopa Swat 4.

Ja z kumplem ostatnio mieliśmy kilka sytuacji typu - zbiżamy się do drzwi, zamknięte... no to piszę, że "na granat". Biorę granat, wyciągam zawleczkę... a kumpel robi to samo - nie ma komu drzwi otworzyć :lol:
Druga: wgraliśmy mapkę, na której obaj zginęliśmy zanim gra dała nam kontrolę nad postaciami (zawsze na początku jest kilka sekund, gdzie przez radio mówi kobiecina o rodzaju akcji miejscu itp.). Próbowaliśmy jeszcze dwa razy... bezskutecznie :lol:
Najlepsze jednak było zagrać we 2, uzbrojonych w wyposażenie pacyfikatora (strzelba niepenetrująca lub pepper ball) w przerobioną mapę ze szpitalem - nas dwóch, a po drugiej stronie ponad 20 przeciwników z bronią automatyczną, kamizelkami i maskami gazowymi. Mieliśmy szanse :lol:

Ormus n2o pisze:
A teraz zagadka. Ciekawe czy ktoś odgadnie.
1+11=101
Zmień jeden znak lub cyfrę żeby równanie było prawdziwe. Nie można dopisywać albo usuwać znaków ani cyfr. Można jedynie zmienić.

Oto mój pomysł:

1 + 11 = 100

bo:

1 + 3 = 4

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
Oto mój pomysł:

1 + 11 = 100

bo:

1 + 3 = 4

Bo rodzajów ludzi jest 10: ci, którzy rozumieją... ble ble ble... Wiadomo

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

1+11=101
nie wiem czy tak można ale, gdyby "1" zamienić na "-" to wyjdzie
-1+11=10 xP

*

Ormus n2o
Plutonowy
Plutonowy

Haha. Ta chodzi o binarne. A widziałem teraz film Knight and Night. Fabuła to kalka kalki zrobiona na podstawie kopii znanego schematu. Dużo akcji jest w nim pokazane ale jakoś, żadna nie jest pokazana tak żebym był w stanie coś zapamiętać. Moim zdaniem koncept był fajny ale wykonanie było do bani. Nic za bardzo się nie kleiło. A jaki wy film ostatnio oglądaliście?

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Ormus n2o pisze:
A jaki wy film ostatnio oglądaliście?

Ostatnio ogladałem "Avatar". Fakt efekty spoko, zwłaszcza na Blue Rayu, jeśli chodzi o fabułe, no cóz, taki Disney dla dorosłych, gdybym miał opisać ten film jednym zdaniem, brzmiało by ono nastepująco:
Urzekła mnie twoja historia... :)

*

Fisher
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Ale nuda nie ma z kim pogadać buuuuuuuu

znacie jakieś fajne przeróbki z gier?

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

No tak zagadki chyba nie mam szans rozwiazac... to chyba pogadac mi pozostaje ;)

Film jaki ogladąłam... Avatar :) tak, ten film moge ogladac do bólu, bardzo go lubie bo jest z moja ukochana aktorka :).
Widoki ładne i zrobił na mnie wrazenie na 3D.
I w ogóle swietny pomysł i realizacja i muzyka, mniam :)

Ale ogladałam "Cienista doline" po raz trzeci i jak zwykle :) relaks na maksa :)

Moja mała "pasja"

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ormus n2o pisze:
A teraz zagadka. Ciekawe czy ktoś odgadnie.
1+11=101
Zmień jeden znak lub cyfrę żeby równanie było prawdziwe. Nie można dopisywać albo usuwać znaków ani cyfr. Można jedynie zmienić.

Prawidłowa odpowiedź to:

1+11=100

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ormus n2o pisze:
A jaki wy film ostatnio oglądaliście?

Pomyślmy.

1. Niezniszczalni
2. Niezniszczalni
3. i jeszcze hmm...Niezniszczalni :P

Ostatnio zmieniony 18 wrz 2010 23:43 przez Wigen, łącznie zmieniany 1 raz

*

Ormus n2o
Plutonowy
Plutonowy

Ta expendables fajny film ale się trochę zawiodłem.
A co do zagadki to jest ona na podstawie liczb binarnych a nie dziesiętnych.
Prawidłową odpowiedz pierwszy podał lukasamd
1+11=100 a na dziesiętne to by było
1+3=4

1+11=101 to na binarne
1+3=5

Binarne liczby wcale nie są takie trudne. Są bardzo podobne do dziesiętnych.
Występują tam tylko zera i jedynki.
Tak jak w dziesiętnych występują: Jednostki, dziesiętne, setne, tysięczne itp to w binarnym występują jednostki, dwójki, czwórki, ósemki, szesnastki itp.

Na przykład liczba 22 w binarnych to 10 0110.(fixed) Te liczby to kolejno szesnastki, ósemki, czwórki, dwójki i jedynki. Wychodzi na to, że tam jest jedna szesnastka, jedna czwórka i jedna dwójka. 16+4+2=22 więc się zgadza.

Btw. Pudzian wygrał.

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2010 12:14 przez Ormus n2o, łącznie zmieniany 1 raz

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ormus n2o pisze:
Ta expendables fajny film ale się trochę zawiodłem.

Mogło być lepiej, mogło być też gorzej.
Za dużo Sylwestra, za mało Dolpha.
Tak się składa, że z wszystkich aktorów starszego pokolenia grających w tym filmie (Schwarzenegger, Stallone, Lundgren, Willys, Rourke i Roberts) to akurat on najlepiej się trzyma, i akurat on nigdy nie ćpał (choć to z niego zrobili w filmie ćpuna).

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ormus n2o pisze:
Binarne liczby wcale nie są takie trudne. Są bardzo podobne do dziesiętnych.
To nie liczby są binarne, tylko zapis. Czy podobne? Jedno i drugie to system pozycyjny, w odróżnieniu od np. rzymskiego. A który jest wygodniejszy?
Bardziej intuicyjny od binarnego jest chyba system szesnastkowy.
Ormus n2o pisze:

Tak jak w dziesiętnych występują: Jednostki, dziesiętne, setne, tysięczne itp to w binarnym występują jednostki, dwójki, czwórki, ósemki, szesnastki itp.

Jednostki to są w układzie SI. Ty mówisz o jednościach. Ale ja to i tak bym trochę inaczej tłumaczył. :)
Ormus n2o pisze:
Na przykład liczba 22 w binarnych to 10 1010. Te liczby to kolejno szesnastki, ósemki, czwórki, dwójki i jedynki. Wychodzi na to, że tam jest jedna szesnastka, jedna czwórka i jedna dwójka. 16+4+2=22 więc się zgadza.
Się nie zgadza. Powinno być 10110.

Dodano: 19 wrz 2010, 09:03

A jeśli chodzi o filmy to ostatnio oglądałem Niezniszczalnych, dwa pierwsze filmy o Jasonie Bourne'ie (z Mattem Damonem) i Szósty zmysł (pierwszy raz). Filmy podałem w kolejności oglądania, ale akurat taka sama jest kolejność wrażenia, jakie na mnie zrobiły. "Szósty zmysł" mnie rozwalił - genialny film! Jeszcze lepszy niż "Znaki".

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Iron Man 2, Robin Hood, The Expendables, Prince of Persia, Kick-Ass, The Book of Eli, Hot Tub Time Machine, Green Zone, Shes Out of My League, Centurion,
Cop Out, A-team, The Experiment, You Don't Know Jack, Bad Lieutenant, Clash Of The Titans + kilkanaście innych które nawet w pamięci nie pozostały, i nie wiem czy mam tak wygórowane wymagania czy teraz tak się robi filmy, ale jedyne co do mnie trafia to dokumenty a z tej całej plejady super produkcji z super budżetami z super aktorami urzekł mnie "You Don't Know Jack", reszta to po prostu filmy ...

... ale wakacje się skończyły wracają seriale za tydzień np 1 odc sezonu 5 "Dextera", wczoraj oglądałem jedyny porządny serial na tvp "Czas Honoru" (już pomijając że główne role grają gogusie z komedii romantycznych i za dużo motywów M-jak-Miłość-podobnych), bo taki Papież (P.Adamczyk) w roli gestapowca bardzo fajnie wyszło. A jak od września ruszą kolejne sezony to też powstają nowe gnioty, morderstwem pamięci o serialu z dzieciństwa jest np "Nikita 2.0"

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

o GrU wymienłes duza filmoteke :)

A ja myslałam, ze mówimy o filmach ostatnio (czyli w ciagu ostatnich kilku dnia) ogladanych hehehehe

Jaahquubel "Szósty zmysł" ogladałam, genialny film a "Znaki" naleza do moich ulubionych :)

Moja mała "pasja"

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

no ostatnio oglądane to w ciągu 2 miesięcy jakoś tak wieczorne seanse wakacyjne + kino i się uzbierało

*

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna