lukasamd pisze:
No ale problem w tym, że jak nie zamienią to może się sprzedać kiepsko... sprzedaż dla samych fanów nie wystarczy - spójrz na Hired Guns, czy ono w ogóle się opłacało? Śmiem wątpić. Wiadomo, że nie miało "mocy tytułu", no ale po tylu latach ta moc też nieco osłabła i nie będzie tak różowo raczej. To nie tyle remake, co walka o przyszłość całej serii.
Wydaje mi się że aktywna pauza nic nie zmieni. No chyba że zrobią z tego grę typu FPP, to na pewno się sprzeda .
Stridingshadow pisze:
No offense, ale skoro to remake, to po co w ogóle cokolwiek zmieniają?
Niech zrobią 'dodruk' płyt z JA2, o nie, to chyba zmieniłoby pierwotny nakład...
Niech zrobią 'dodruk' płyt z JA2, o nie, to chyba zmieniłoby pierwotny nakład...
Ale oni robią remake .
Cytuje wikipedie
"Remake gry to ponowne wydanie istniejącej gry wideo[6]. Zazwyczaj remake zachowuje tytuł, gameplay i fabułę pierwotnej gry, a poprawie ulegają elementy techniczne takie jak grafika, dźwięk i interfejs użytkownika."
I ja tak właśnie widzę remake. Czyli powinni zachować system turowy.

A tak poważnie - chyba chodzi o to, żeby pisać, jaką grę by się chciało zobaczyć, w co byśmy najchętniej zagrali, a nie, co się sprzeda. Pewnie więcej by zarobili sprzedając kebab z psa i szczura, ale to nie zmienia faktu, że tego nie zdejmę z półki w Empiku. No chyba że lubisz czuć się częścią zbiorowości i kupisz "bo milion innych graczy to kupi". A tak poza tym - niezależnie od systemu "zwykli gracze" nie odwrócą nawet ócz od szczelałek i slaszerów 

A trója to już inna bajka