Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
fallout152
Post : 08 paź 2012 01:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 112
  • Dołączył: 15.11.2011


Znane są wymagania gry? Ne mogę znaleźć w google.
Chciałbym móc w to grać na dwóch kompach, jeden miodzio ale drugi 600ram i 0(może 1) pixel shader.

_________________
Obrazek


*
 
Svean
Post : 08 paź 2012 07:32
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 389
  • Dołączył: 13.03.2009


Wiesz co - spróbuj - odpal i sprawdź czy się da grać (bez nagłych ataków wqr...a)

Generalnie dla gier darmowych (i online) wymagań jakoś się specjalnie nie podaje bo w końcu nie pozwiesz producenta że wydałeś kasę a Ci nie chodzi :P
U mnie na kompie stacjonarnym chodzi w miarę mimo ze sprzęt nowy nie jest, a na laptopie (także chyba z 5 lat ma a i wtedy nie był wypaśny, niemniej jakąś grafikę ma ale bez wodotrysków) trochę rzęzi i czasem się wqrzam jak się przycina, ale odpalić się spokojnie da. Nie wiem na ile to w ogóle korzysta z shaderów bo to w końcu pod przeglądarka chodzi ale polecam spróbować :)

_________________
Obrazek


*
 
Starchris
Post : 08 paź 2012 12:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Ja aktualnie pracuje na intelowskim dwurdzeniowym procesorze 2x2,2 GHz, 2GB RAM oraz GeForce 8600 GT 1024MB i gra na najwyższych ustawieniach graficznych chodzi płynnie bez żadnych ścinek, ale jest to w granicach między 20 a 25 FPS, więc naprawdę czuć takie małe przymulenie. Gdy zmniejszę do minimum grafikę, to mam w granicach od 25 do 30 FPS i tutaj o wiele płynniej się gra.

Jak ktoś chce grać płynnie bez kompromisów, to powinien mieć dwurdzeniowy procesor 2x3 GHz plus 3 GB RAM'u i kartę przynajmniej na poziomie 8800 GTS 512 lub Radoen HD 4850.

Być może gra ma jakąś optymalizację i potrafi pójść na starszych sprzętach. Natomiast jak ktoś ma wystarczające zasoby, to gra bierze tyle, ile jej potrzeba maksymalnie, przede wszystkim pamięci RAM. U mnie bierze od 1,2 do 1,6 GB RAM'u.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
fallout152
Post : 09 paź 2012 19:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 112
  • Dołączył: 15.11.2011


Pieniędzy mnie to nie kosztowało ale kilka godzin prób, doszedłem do wniosku że na byle rzęchu nie pójdzie. Chyba na razie sobie odpuszczę bo na lepszym kompie wciągnęło(czemu takie piękne słowo jak wciągło podkreśla się na czerwono? :043: ) mnie inne mmo.

_________________
Obrazek


*
 
p5zx
Post : 19 paź 2012 21:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 73
  • Dołączył: 26.08.2011
  • Skąd: Warszawa


Od dwóch dni gram na zintegrowanej karcie graficznej wiec wymagania są naprawdę małe. Co prawda da się grać tylko na najniższym ustawieniu grafiki ale bez spadków fps.

_________________
"Damn guns. A knife never runs out of ammo."


*
 
szczepX
Post : 18 gru 2012 06:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 18.12.2012


ja tam jestem zmuszony grać na 8-10 FPS i nie narzekam :D


*
 
Dozer
Post : 06 sty 2013 19:32
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 06.01.2013


Jak nie chcecie uwieżyć to nie, ale chodzi płynnie na moim 7 letnim laptopie asus (przy czym nieco długo się ładuje).
Intel Celeron 1.7GHz
1GB RAM
Karta graficzna ATI xpress 200m
Gram w oknie, używając Firefox.


*
 
Starchris
Post : 06 sty 2013 20:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Dlaczego miał by Ci ktoś nie wierzyć, to dzięki ostatnim aktualizacjom, gra potrafi dostosować się do starszych sprzętów, np. do takiego jak Twój. Ale przedtem to ponoć była masakra, miała takie wymagania, że hej.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Dozer
Post : 06 sty 2013 20:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 06.01.2013


Dokładnie, kiedyś próbowałem grać i niestety nie poszło, a jak spróbowałem kilka dni temu to zatrybiło :) Chwała autorom, za to że dostosowali wymagania do sprzętu na którym grałem co najwyżej w Jagged Alliance 2 :)


*
 
wierzba
Post : 17 mar 2013 19:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 181
  • Dołączył: 06.02.2010
  • Skąd: Legnica


powinni robić co raz lepsze gry na co raz słabszy sprzęt, a nie na odwrót. Przetestuję grę na procku 2.0ghz, ram 504. grafa nie wiem jaka :D.



jeżeli ktoś ma internet z limitem transferu to trzeba grać ostrożnie bo JAO strasznie dużo ssie

_________________
Wierzba-"Life is a waterfall"


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie