Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Aayren
Post : 26 lut 2012 16:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 22
  • Dołączył: 16.05.2010
  • Skąd: Kraina Niebieskich Migdałów


Witam, może wy coś poradzicie, zainstalowałem sobie wtyczkę (UnityWebPlayer) i przez kilka misji było bez problemów, następnie zaczęło się wszystko diabelnie ciąć i lagować, aż w końcu niemożnością stało się w ogóle zalogować (błąd wtyczki po wczytywaniu ekranu logowania). Reinstalacja wtyczki nic nie dala. Na dodatek właśnie podłączyłem swój osobisty (a nie współlokatora) laptop i jak się okazuje sytuacja jest bez zmian - gra się nie wczytuje, problem z wtyczką. Może problem jest globalny, może coś ze sprzętem, a może coś z moim kontem? Nie mam innych pomysłów, apeluję a słowa wsparcia, lub chociaż współczucia ;)


*
 
Logan
Post : 27 lut 2012 18:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 02.12.2010
  • Skąd: Łódź


Mam ten sam problem. Wczoraj nie mogłem się zalogować, z powodu błędnego hasła/loginu, mimo że wszystko wpisane było prawidłowo. Dzisiaj już dało się przejść przez etap logowania, ale po wczytaniu albo zawiesza mi się przeglądarka, albo wyskakuje błąd wtyczki, albo nic się nie dzieje.

Wcześniej gra działała bez problemu.


*
 
Aayren
Post : 27 lut 2012 21:00
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 22
  • Dołączył: 16.05.2010
  • Skąd: Kraina Niebieskich Migdałów


Oto co znalazłem na forum samego Jagged Aliance Online:

Cytuj:
Problem with unity web player os win 7 problem fixed

i ve got the problem, unity web player allways crashed, if i try to start jagged alliance online since i played it the first time... many fixes can´t help me so i try it on my own.

hier is my fix... befor i start the game i delete the cache of the web player AND delete all private data from the browser... now it´s done and everthing runs fine for me.

win 7 64 bit, browerser google chrome latest version and unity web player 3.5

i hope this post will help some guys...


W skrócie - od 2 uruchomienia gierka się wiesza, a pomogło wyczyszczenie cache w webplayerze i wyczyszczenia wszystkich prywatnych danych z przeglądarki. I gdybym tylko wiedział jak to zrobić, powiedziałbym czy ta metoda coś daje... Jak narazie umiem tylko włączyć/wyłączyć wtyczkę i wyczyścić ciasteczka :P


*
 
Logan
Post : 28 lut 2012 11:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 02.12.2010
  • Skąd: Łódź


Zadziwiające - dzisiaj udało mi się 'uruchomić' grę za pierwszym razem.

Co do ww. solucji, to też nie wiem jak to zrobić :okulary2:


*
 
Svean
Post : 28 lut 2012 13:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 389
  • Dołączył: 13.03.2009


Wyczyszczenie cache'a robi się w ustawieniach przeglądarki albo na chama tzn wywalając dane z katalogów z zawartością offline przeglądarki (ale lepiej wiedzieć co się robi ;)).

Generalnie np. w FireFoxie (10.0.2 pl) cache czyści się otwierając Opcje -> Zaawansowane -> zakładka "Sieć" -> w części "Zawartość offline" klikamy "Wyczyść teraz".

Dane prywatne kasujemy w części Opcje -> Prywatne -> "wyczyść pojedyncze ciasteczka" i albo kasujemy konkretne ciasteczka gamigo i unity playera, albo lecimy ze wszystkim (zależy ile kto przechowuje w ramach ciasteczek). Nie sądzę żeby czyszczenie historii przeglądania było konieczne ale takie coś tam też jest ;)

_________________
Obrazek


*
 
Logan
Post : 29 lut 2012 00:21
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 4
  • Dołączył: 02.12.2010
  • Skąd: Łódź


Dzięki za wytłumaczenie Svean.

Dzisiaj (właściwie już wczoraj) znów zacząłem mieć problemy z wtyczką (mimo, że rano wszystko działało) i wyczyszczenie cache i ciasteczek pomogło, więc sposób chyba faktycznie działa.

Thx


*
 
Aayren
Post : 29 lut 2012 12:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 22
  • Dołączył: 16.05.2010
  • Skąd: Kraina Niebieskich Migdałów


Z ostatnich chwili:

Jakiś stary wilk, powiedział mi, że unitywebplayer musi wczytywać od nowa wszystkie pliki związane z grą, a firefox ma w zwyczaju conieco zapisywać offline, stąd problemy. Dostałem poradę, by po prostu uruchamiać grę w trybie prywatnym firefoxa, a problem powinien zniknąć, bo tryb prywatny niczego nie zapisuje. Posiadaczy firefoxa, ten sposób powinien "zaspokoić".


*
 
Theoden
Post : 29 lut 2012 23:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 33
  • Dołączył: 01.11.2008
  • Skąd: Ruda Śląska


Jakby co , 26 był problem ze zbugowanym plikiem gry . Dzisiaj Gamigo wyłączyło serwery , bo ktoś się włamał na ich serwer/y i wramach zabezpieczenia ,by nic nie ukradł tak postąpili. Trzeba czekać .


*
 
kololek
Post : 24 wrz 2014 14:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 13
  • Dołączył: 03.09.2014


ja mam win 8 i mam 1.13 ale mam laptopa acer więc może gra zastara albo 1.13 laguje na win8,zrobilem opcje zeby zmniejszyc fps i nadal laguje :(


*
 
Snake00
Post : 09 sie 2015 14:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 20.02.2014


Witam
Troche nie grałem ale postanowiłem zerknąć na nowo do gry i co się okazało nie wchodzi do gry stoi na ekranie total progress..Procesing data...100% i nic więcej się nie dzieje:/

Próbowałem na kilku przeglądarkach i nic nawet czyściłem ciasteczka itp nic to nie daje morze macie jakiś pomysł jak to zrobić?


*
 
Snake00
Post : 10 sie 2015 14:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 20.02.2014


żyje ktoś na tym forum??


*
 
M'cin
Post : 10 sie 2015 22:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 753
  • Dołączył: 18.11.2009


Tak, ale już chyba nikt nie gra w JA:O.
Powstała chyba też wersja na Steam, możesz spróbować ją odpalić.


*
 
Starchris
Post : 10 sie 2015 23:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Twórcy gry od samego początku mieli problem z zaadaptowaniem swojej gry do wymagań Web Unity Player. Kiedy wchodziła nowa wersja, to musieli aktualizować grę. Teraz znowu to samo, pojawiła się nowa wersja wtyczki i gra się nie ładuje. Jedyne wyjście, to znowu czekać, aż to naprawią albo zainstalować starszą wersję unity player. Na wersji 4.5.5f1 na pewno zadziała.

Ja też w tej chwili nie mogę się zalogować.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie