Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
Ripper
Post : 11 sie 2015 17:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


To jest najnowsza stabilna wersja UC https://jagged-alliance.pl/plik570/

Spolszczenia chyba niema, ale można to olać bo to prosty Angielski :)

Instalujesz tak: JA2 1.5pl a potem UC z tego linka co podałem wyżej, i wszystko ci działa :)


*
 
Olinka
Post : 11 sie 2015 18:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Ripper pisze:
To jest najnowsza stabilna wersja UC https://jagged-alliance.pl/plik570/

Spolszczenia chyba niema, ale można to olać bo to prosty Angielski :)

Instalujesz tak: JA2 1.5pl a potem UC z tego linka co podałem wyżej, i wszystko ci działa :)


Podziękować, instaluję.
Dla mnie może być in english

Jednak lubię grać w JA po polsku ale spoko, jeżeli nie ma to nie ma.

EDIT: No dobra, coś mi nie poszło z ta instalacją tak więc proszę o instrukcję.

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
Ripper
Post : 13 sie 2015 11:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Ale co ci nie poszło? tu jest bardzo prosta metoda, kopiujesz zawartość rara z modem do swojej gry ja2 1.05 :P

Co ci konkretnie nie poszło, postaram się jakoś pomóc :)


*
 
Olinka
Post : 14 sie 2015 12:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


No dobrze to spróbujmy.

Instaluje JA2 dalej patch i mam JA2 1.05r.pl dalej instaluje na to od razu UC JA2 v1.13?

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
DanielS
Post : 14 sie 2015 19:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 27
  • Dołączył: 07.09.2014




*
 
Ripper
Post : 15 sie 2015 07:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Olinka pisze:
No dobrze to spróbujmy.

Instaluje JA2 dalej patch i mam JA2 1.05r.pl dalej instaluje na to od razu UC JA2 v1.13?


Ale przecież już w 1 poście napisałem że na JA2 1.5r.pl wrzucasz tego moda UC i wszystko działa, nic nie kombinujesz bo wtedy działać nie będzie i tyle :)


*
 
Olinka
Post : 16 sie 2015 10:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Ripper pisze:
Olinka pisze:
No dobrze to spróbujmy.

Instaluje JA2 dalej patch i mam JA2 1.05r.pl dalej instaluje na to od razu UC JA2 v1.13?


Ale przecież już w 1 poście napisałem że na JA2 1.5r.pl wrzucasz tego moda UC i wszystko działa, nic nie kombinujesz bo wtedy działać nie będzie i tyle :)


Mod UC działa

Teraz chciałabym zagrać w moda UC 1.13
I ta instalacja nie działa.
Konkretnie, gra się próbuje odpalić ale wywala się.


EDIT: jeszcze jedna rzecz, czy mogę prosić o link do poprawki dla UC dotyczącej błędów mapy głównej w grze

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
DanielS
Post : 16 sie 2015 11:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 27
  • Dołączył: 07.09.2014


Uruchamiasz w trybie pełnoekranowym czy w oknie?
Jeśli w oknie to musisz ustawić głębie kolorów na 16 bit. Inaczej gra wywala przy uruchomieniu.


*
 
Olinka
Post : 16 sie 2015 15:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


DanielS pisze:
Uruchamiasz w trybie pełnoekranowym czy w oknie?
Jeśli w oknie to musisz ustawić głębie kolorów na 16 bit. Inaczej gra wywala przy uruchomieniu.



Zainstalowałam wersję podaną wcześniej w innym poście i uruchomiłam jako administrator, poszło.
Mam UC 1.13.

Dobrze.
Koledzy żołnierze, w opcji ustawień nowej gry zaznaczyłam 7 IMPów, skromnie :)
Jak je teraz stworzyć?

Edytorem się posługuje nie ma problemu.
Tylko jakbyście mogli mi napisać kolejność czynności "zainstalowania" IMPów.
Kiedyś to robiłam ale nie pamiętam już jak to leciało i którym edytorem to się je :)

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


Ostatnio zmieniony 16 sie 2015 15:28 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Ripper
Post : 16 sie 2015 15:22
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Nie trzeba żadnej poprawki bo takiej niema nawet.

Ściągasz te najnowszą wersje https://jagged-alliance.pl/plik570/ wrzucasz wszystko do folderu z podstawowym JA2, i odpalasz gre i wszystko działa, robiłem już tak kilka razy i zawsze działało, bez żadnych poprawek, może uruchamiasz ze złego EXE ? powiedz z jakiego EXE uruchamiasz gre ?

Musiałaś ściągnąć złą wersje, na podstawowe JA2 a nie na 1.13, skoro zwykła ci działa, ściagnij z tego linka który ci podałem




Co do 7 impów to dajesz nową gre, robisz IMPA, a potem następnego tak samo jak pierwszego, i wszystkich 7 robisz tak samo jak zwykłego impa, żadnych edytoró nie trzeba :)


*
 
Olinka
Post : 16 sie 2015 18:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Po instalacji wszystkiego mam tak:

Obrazek

Który z exe odpala grę UC v1.13?

Bo jak odpalam ja2_ub to mam komunikat, że gra potrzebuje mniejszej rozdzielczości, ok zmniejszam, odpalam znowu i znowu tym razem ,że jeszcze mniejszej, doszłam do poziomu na którym nie widzę już niemal żadnej ikonki na pulpicie.
Barwy kolorów tez zmieniałam na 16 bitów i nic.

Dodam, że weszłam w opcje zaawansowane i poklikałam w trybach zgodności, właściwie zaniżając wymagania do minimum no i nic, on chce rozdzielczość 640 na coś tam moja najniższa to 800 na 600

Kiedy Nadpisałam na to wszystko wersję chyba wcześniejszą (Urban Chaos 1.13 v3.65 ), gra odpaliła mi się ale wywalił się przy przechodzeniu do pytań w IMP kreatorze.

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
Ripper
Post : 16 sie 2015 18:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


https://jagged-alliance.pl/plik570/ ma być TA WERSJA !!

Gre odpalasz z JA2. exe jesli mapa strategiczna bedzie stara, to odpal z ja2UC, bo niepamiętam i tyle, ta gra działa w 100% bez problemu z win7 nie potrzebnie sie bawisz z tymi opcjami...

A rozdzielczość zmieniasz w INI edytorze który jest razem z 1.13, nie zmieniaj rozdzielczości pulpitu tego nie trzeba robić, ani też nie trzeba żadnej zgodności, ani nic nie trzeba zmieniać we właściwościach pliku exe.

Wszystko działa od razu jak skopiujesz gre z 1.13 do folderu, naprawdę nie rozumiem z czym masz tyle problemów ;p


*
 
Olinka
Post : 16 sie 2015 20:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Gra uruchomiła się ale musiałam sie nagimnastykować z tym i nie jest to coś co można spokojnie używać.
To znaczy, całość mam w okienku systemowym, wszystko przesunięte w prawy dolny róg ekranu, rozdzielczosć gry duża więc nic nie widać.

Próbowałam zapisać plik Edit ini ale nie udaje mi się.
Ćwiczę na wszystkie sposoby ale ewidentnie coś nie styka ze zgodnością.

16 tru color tez ustawiłam a gra mi mówi, że potrzebuje 16 tru color i tak w kółko.

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
DanielS
Post : 16 sie 2015 20:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 27
  • Dołączył: 07.09.2014


Przenieś katalog z grą na inny dysk. Jaggeda wersja 1.13 nie powinno instalować się w katalogu Program Files. Windows blokuje w nim możliwość zapisu plików.
EDIT :uruchom grę w trybie pelnookranowym, wtedy nie musisz zmieniać głębi koloru na 16 bit.


*
 
Olinka
Post : 16 sie 2015 23:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Nooo to niemal jesteśmy w domu.

Może zadam głupie pytanie ale jak uruchomić tą grę w trybie pełnoekranowym.
Jakbym nie robiła ładuje mi się ona w oknie.


Tak w ogóle to wielkie podziękowania :)

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna


cron