Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
micand1989
Post : 24 maja 2012 18:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Jak przełączyć na nowy tryb dodatków? Mam tylko 4 sloty (stary wybór). A nowy, jak?

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
djt
Post : 24 maja 2012 21:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 128
  • Dołączył: 14.03.2007
  • Skąd: Północna DOKP :)


Cytuj:
Jak przełączyć na nowy tryb dodatków? Mam tylko 4 sloty (stary wybór). A nowy, jak?


W wersji którą przeszedłem nowy tryb dodatków był już dołożony. Może wystarczy wybrać na początku gry nowy inwentarz?

Pozdrowienia

_________________
http://www.michalkiewicz.pl


*
 
micand1989
Post : 26 maja 2012 13:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


djt pisze:
Cytuj:
Jak przełączyć na nowy tryb dodatków? Mam tylko 4 sloty (stary wybór). A nowy, jak?


W wersji którą przeszedłem nowy tryb dodatków był już dołożony. Może wystarczy wybrać na początku gry nowy inwentarz?

Właśnie w tym problem że ja nie mogę wybrać. Mam wybrane "OLD/OLD" i nie mam strzałek żeby to zmienić. Jak się to zmienia w .ini?


Dodano: 25 maja 2012, o 18:27

W plikach ini już zmieniłem ale nadal nic się nie zmieniło :/ Proszę o pilną pomoc :>


Dodano: 26 maja 2012, o 13:19

Metodą prób i błedów problem został rozwiązany.

Przyczyna:
NAS nie działa na rozdzielczości 640x480 :wall:

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Kukuryk99
Post : 28 cze 2013 19:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 28.06.2013


Witam

Niedawno skończyłem JA WF, pograłem troszkę w 1.!3 żeby zobaczyć jak się w to gra i teraz ściągnąłem i zainstalowałem najnowszą wersję UC 1.13 z nowym 1.13 oczywiście. Wszystko chodzi ładnie tylko teraz moje pytanie :

Czy poradnik z tutejszej strony będzie aktualny do najnowszej wersji UC? Bo zauważyłem, że postacie które można zwerbować są chyba częściowo inne, już w drugim sektorze zwerbowałem panią co się zowie Elhi czy jakoś tak a nie widzę jej w tym poradniku.


*
 
hasan_talib
Post : 28 cze 2013 21:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Dołączył: 25.08.2010


Elhi jest bonusowym RPC. Został dodany po tym, jak UC zostało dostosowane pod wersję 1.13. O ile dobrze mi się wydaje, mogę się mylić. Poza tym poradniki są aktualne.

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
Kukuryk99
Post : 29 cze 2013 14:29
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 28.06.2013


Dzięki hasan_talib, swoją drogą fajnie się w to gra;), jak brak kasy to zdzieram mundury z wrogów i sprzedaje;) hehe.


*
 
darekpio
Post : 16 lip 2013 13:24
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 25.06.2008


Podpowie mi ktoś jak spolszczyć (chociaż częściowo) JA UC 1.13? Może dałoby jakoś skorzystać z spolszczenia zwykłego JA UC?


*
 
Starchris
Post : 16 lip 2013 16:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Sprawdzałeś ze spolszczeniem do podstawowej wersji? Zainstaluj całkowicie UC 1.13, a potem na to wrzuć sam katalog data z poniższego spolszczenia.

https://jagged-alliance.pl/plik111/

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
darekpio
Post : 16 lip 2013 17:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 25.06.2008


Właśnie to zrobiłem, ale nic z tego. Tłumaczone są tylko niektóre rozmowy i nie wszystkie się wyświetlają (często są puste pola na tekst), ekran laptopa czy z mapą miasta również jest nieprzetłumaczony. Kopie umieszczałem w katalogu data i data UC (bo nie wiedziałem). Wiec chyba łatwiej będzie grać w pełni angielskiej wersji i domyślać się o co chodzi. Chyba ze ktoś zna dobrze strukturę katalogów i plików, wie co z czego się bierze i wykona podmianę plików z polskiego 1.13 i zwykłego UC.


*
 
Starchris
Post : 16 lip 2013 17:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


No to niestety innego spolszczenia nie ma. Jak nie działa, to raczej nic z tego nie będzie.

Możesz jeszcze zrobić tak jak pisałeś. Na polską wersję 1.13 wrzuć Urban Chaos. Czyli tak:

1. Polska wersja 1.13 4870 https://jagged-alliance.pl/plik215/
2. Na to UC 1.13 dla 1.13 4870
http://www.bears-pit.com/board/ubbthrea ... Post236264

Link bezpośredni http://www.mediafire.com/download/udu4t ... 0120421.7z


Możesz też grać na najnowszym 1.13 tym w wersji Beta

1. 1.13 Beta https://jagged-alliance.pl/plik508/
2. Na to UC na najnowsze 1.13 w wersji Beta
http://www.bears-pit.com/board/ubbthrea ... Post236264

Link bezpośredni http://www.mediafire.com/download/yohd8 ... 0130518.7z

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
hasan_talib
Post : 16 lip 2013 20:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Dołączył: 25.08.2010


Ale to mu za dużo nie da, bo przecież i tak dialogi NPC z Urban Chaos będą po angielsku. A przecież o te dialogi najbardziej chodzi, z tego co wnioskuję.

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
Starchris
Post : 17 lip 2013 08:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


No dokładnie o to chodzi. Można by jedynie spróbować na polskiej wersji JA2 1.13 zainstalować UC 1.13 i wgrać tam tylko sam folder NPCdata. Może pomoże.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
hasan_talib
Post : 17 lip 2013 09:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Dołączył: 25.08.2010


Ale to bez sensu o tyle, że przecież NIE MA w polskiej wersji JA2 1.13 polskich wersji tekstów NPCów, którzy zostali wprowadzeni w Urban Chaos ;-)

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
Starchris
Post : 17 lip 2013 09:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Chodziło mi o folder NPCdata z ze spolszczenia do standardowej wersji UC.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Olinka
Post : 11 sie 2015 16:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Słuchajcie dobrzy ludzie.

Za radą kolegi co był łaskaw odpisać na moje posty wywaliłam stare, klasyczne UC no i zachciało mi się pojechać tym w wersji v 1.13
No dobrze, tylko czy możecie mi napisać, jeżeli to nie problem z linkami bardzo bym prosiła, jak i w jakiej kolejności instalować wersje v1.13 tylko jakąś stabilną, chyba nie betę, nawet nie wiem czy ta beta jeszcze jest testowa czy nie... więc wybaczcie proszę.

Z doświadczenia wiem, że w tych wersjach i instalacjach można się nieźle nabiegać.
Wolałabym tego uniknąć, bo już sama zabawa z działającą pięknie grą to co innego :)

Z góry dziękuję za pomocną dłoń :)

Mam tak:

Zainstalowane JA2 z patchem 1.05rpl ---> czy teraz mam zainstalować samo JA2 v 1.13? czy wystarczy to JA2 1.13(4870) Urban Chaos v3.65 ENG (czy tez ta wersja Urban Chaos 1.13 v4.50 )???? ---> dalej to wersja ENG czyli potrzebne jest spolszczenie, czy zwykłe UC spolszczenie wystarczy czy jest jakieś inne?

EDIT: tak sobie pomyślałam... tyle się zmieniło, że może warto by w pierwszych postach, gdzie są docelowo instrukcje instalacyjne zrobić aktualizacje?

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna