Gra jest polskiej produkcji, została stworzona przez firmę Drago Interactive o której w internecie nie ma żadnych informacji, pomijając ofertę pracy. Dziwne bo gra pojawiła się znikąd i jakby tego mało wszędzie jako twórca podpisuja się firma JoWood.
Dlaczego o tej grze piszę? Po pierwsze dlatego, że w nią gram a po drugie dlatego, że (podobno) powstała na wieść, że nie będzie JA3. Czyżby więc twórcy gry byli fanami Jagged Alliance?
Jednakże podczas gry da się zauważyć, że twórcy wzorowali się na JA2, podobieństwa widać mimo że CZ nie jest grą turową więc walki wyglądają zupełnie inaczej. Nie będę opisywał wszystkich podobieństw takich jak duża ilość broni, możliwość zbierania przedmiotów i rozwijania statystyk postaci bo po co. Jednakże tym co mnie najbardziej zaskoczyło jest to, że nawet większość skrótów klawiszowych jest taka jak w JA2

A całkiem fajną rzecz jest to, że zamiast dużej mapy po której chodzimy i sami sobie dobieramy zadania pomiędzy poszczególnymi misjami lądujemy w biurze, możemy tam odpocząć, schować do szafki broń która w kolejnej misji raczej się nie przyda a tylko nas niepotrzebnie obciąża, a nawet wyjść z biura, pójść choćby do lombardu i sprzedać różne drobiazgi (zegarki, biżuterię itp.) i w ten sposób zarobić trochę kasy którą następnie możemy wydać w sklepie z bronią, a w tym sklepie z kolei można sprzedać samą broń. Zarobić można także podczas misji przeszukując wrogów.
Gra miała swoją premierę w 2003r. więc już trochę ma latek ale jakiego stratega to obchodzi :wink:. Niestety to taka gra do której trzeba się przekonać, pierwsze chwile z nią są bardzo trudne, trzeba się nauczyć obsługi gry. Ale już od drugiej misji gdy wszystko zakapujemy gra się robi naprawdę dobra, bardzo wciąga no i jest fajna muzyka podkreślająca klimat.
Wszystkim którzy nie grali polecam tą grę, szczególnie fanom serii Jagged Alliance bo choć dwie gry różnią się rozgrywką to jednak są do siebie podobne. Gra została dodana do majowego (albo czerwcowego) wydania Komputer Świat Gry.
Zwiastun gry
Informacje na Gry.wp

grałem w gre spodobała mi sie(przypomina jaggeda ma dużo broni ) ale wiekszosc gier mi sie szybko nudzi wiec nie dotrwałem do konca (chyba do 2 miesji