Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Cold Zero: Ostatni Sprawiedliwy to strategiczna gra akcji w której wcielamy się w detektywa Johna McAffrey'a który wpakował się w niezłe mafijne bagno.
Gra jest polskiej produkcji, została stworzona przez firmę Drago Interactive o której w internecie nie ma żadnych informacji, pomijając ofertę pracy. Dziwne bo gra pojawiła się znikąd i jakby tego mało wszędzie jako twórca podpisuja się firma JoWood.

Dlaczego o tej grze piszę? Po pierwsze dlatego, że w nią gram a po drugie dlatego, że (podobno) powstała na wieść, że nie będzie JA3. Czyżby więc twórcy gry byli fanami Jagged Alliance?
Jednakże podczas gry da się zauważyć, że twórcy wzorowali się na JA2, podobieństwa widać mimo że CZ nie jest grą turową więc walki wyglądają zupełnie inaczej. Nie będę opisywał wszystkich podobieństw takich jak duża ilość broni, możliwość zbierania przedmiotów i rozwijania statystyk postaci bo po co. Jednakże tym co mnie najbardziej zaskoczyło jest to, że nawet większość skrótów klawiszowych jest taka jak w JA2 :)

A całkiem fajną rzecz jest to, że zamiast dużej mapy po której chodzimy i sami sobie dobieramy zadania pomiędzy poszczególnymi misjami lądujemy w biurze, możemy tam odpocząć, schować do szafki broń która w kolejnej misji raczej się nie przyda a tylko nas niepotrzebnie obciąża, a nawet wyjść z biura, pójść choćby do lombardu i sprzedać różne drobiazgi (zegarki, biżuterię itp.) i w ten sposób zarobić trochę kasy którą następnie możemy wydać w sklepie z bronią, a w tym sklepie z kolei można sprzedać samą broń. Zarobić można także podczas misji przeszukując wrogów.

Gra miała swoją premierę w 2003r. więc już trochę ma latek ale jakiego stratega to obchodzi :wink:. Niestety to taka gra do której trzeba się przekonać, pierwsze chwile z nią są bardzo trudne, trzeba się nauczyć obsługi gry. Ale już od drugiej misji gdy wszystko zakapujemy gra się robi naprawdę dobra, bardzo wciąga no i jest fajna muzyka podkreślająca klimat.

Wszystkim którzy nie grali polecam tą grę, szczególnie fanom serii Jagged Alliance bo choć dwie gry różnią się rozgrywką to jednak są do siebie podobne. Gra została dodana do majowego (albo czerwcowego) wydania Komputer Świat Gry.

Zwiastun gry
Informacje na Gry.wp

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Bardzo fajna gierka polecam wszystkim fanom strategii i nie tylko, ciekawa fabuła, aaa... co się będe rozpisywał sami zagrajcie to was cholernie wciągnie.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Właśnie kilka minut temu przeszedłem tą grę :) Jest dobra, choć skomplikowana na początku ale to dla fanów Jagged Alliance 2 nie przeszkoda. Polecam wszystkim :wink:

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

ja ją przeszłem już z 1,5 roku temu.

*

Fireox
Plutonowy
Plutonowy

Taaa co ja mam powiedzić ... :D grałem w gre spodobała mi sie(przypomina jaggeda ma dużo broni ) ale wiekszosc gier mi sie szybko nudzi wiec nie dotrwałem do konca (chyba do 2 miesji :D)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Fireox pisze:
nie dotrwałem do końca (chyba do 2 misji :D)

Biorąc pod uwagę ogólną liczbę misji (16) musiałeś bardzo długo grać :mrgreen:

*
PeseiK
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja dzisiaj to otrzymałem - ciekawe jak mi będzie szło... W razie czego popytam się tutaj jak coś przejść ;)

[ Dodano: Sob 12 Sie, 2006 ]
Niech to szlag! Płyta jest uszkodzona... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: No ***** ***...

*

Kanapa
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja miałem ją zaraz po premierze. Doszedłem do 3 misji, ale znudziła mi się, bo była za łatwa i jedna misja za długo trwała.

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Kanapa pisze:
Ja miałem ją zaraz po premierze. Doszedłem do 3 misji, ale znudziła mi się, bo była za łatwa i jedna misja za długo trwała.

Takie są uroki tej gry.

*

Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja może ją sobie kupie. A tak przy okazji nie rozumiem o co chodziw fabule?? Jak na razie to fabuła gry bardziej sie nadaje na przygodówkę lub do kryminału niż na strategię JA2. No chyba że ten detektyw to był a'la pan Rutkowski ze swoimi ziomkami :D

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jakoś tam jest że główny bohater pracuje w policji jako snajper i podczas jednej akcji powoduje śmierć zakładnika. Więc wylatuje w policji ale nie kończy z tym, zakłada własne biura ze wspólniczką. Niedługo dostaje pierwszą misję i potem okazuje się, że wpadł w mafijne śmieci.

*
biernik master
Kapral
Kapral

kurcze
ja nie mogłem sie przedostać przez taki mur w misji w ktorej sie biega po dzungli
jak go pokonaliście??

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Taki czyli jaki. Która to misja? Pod sam koniec gry czy raczej gdzieś bliżej początku?

*
biernik master
Kapral
Kapral

raczej pod koniec
to tak plansza co się chodzi taką długą, krętą ścieżką
są tam takie wysokie wieże strażnicze i snajperzy na nich
nie pamietam jaki to rejon bo dawno grałem ale na pewno po rosji, meksyku i po lotnisku

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A to już chyba wiem o co ci chodzi. O wejście do bazy? Tam jest chyba jedyny mur w tej misji i rzeczywiście tam nie przejdziesz. Trochę wcześniej przy poprzedniej wieży strażniczej jest taki jakby wystający kanał wentylatorowy, za skałą, nim przejdziesz do podziemnej części bazy a potem znajdziesz się na powierzchni w jej środku.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna