Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Man Of Prey wydane, a Apeiron zapowiada nowy projekt...
Dobre wiadomości ostatnio obiegają polską scenę Jagged Alliance. Na półkach sklepowych lada dzień pojawią się pudełka z grą 7.62: High Calibre. A co za naszą wschodnią granicą? Okazuje się, że od kilku dni Rosjanie zagrywają się w Man Of Prey, trzecią z kolei grę studia Apeiron o której informowaliśmy niejednokrotnie na łamach naszego serwisu. A przypomnijmy, że ww. 7.62 w Rosji zadebiutowało ponad 2 lata temu. Jesteśmy wdzięczni firmie Cenega Poland za to, że postanowiła wydać ją na terenie Polski ale jednocześnie mamy nadzieję, że nieco przyspieszy tempo, gdyż programiści Apeiron właśnie zapowiedzieli kolejną produkcję...

Capitulum (bo taki tytuł nosi) powstaje na sprawdzonym silniku, użytym we wcześniejszych produkcjach, które wszyscy doskonale znamy. Gra wciąż opiera się na systemie aktywnej pauzy (SPM), więc zmiany nie są wielkie. To samo tyczy się interfejsu, który uległ raczej stylistycznym zmianom, grafika niemal taka sama. Najbardziej wyróżniającą się częścią gry na tle jej poprzedniczek jest fabuła, która przenosi nas ze współczesności do XXV wieku, trzy stulecia po globalnej wojnie przeciw pozaziemskim najeźdźcom. Całość ma być mieszanką historii znanych z takich gier jak Fallout i Warhammer 40K. Gracz wcieli się w postać genetycznie zmodyfikowanego żołnierza, stworzonego do walki z ww. przeciwnikiem. Cel jego działań póki co, nie jest jasny. Akcja zostanie umiejscowiona w znanych miastach Europy środkowo-wschodniej, takich jak Praga czy Sankt Petersburg.

Ale to jeszcze nie wszystko. Twórcy za jednym zamachem opublikowali pierwsze zdjęcia z produkcji oraz... wersję demonstracyjną. Fakt, że linki już nie działają, ale miejmy nadzieję że plik zostanie przywrócony w najbliższych dniach.

Screenshoty:
http://www.tacticularcancer.com/gallery ... =Capitulum

Demo:
http://apeiron-games.ru/Capitulum/Capit ... .part1.rar
http://apeiron-games.ru/Capitulum/Capit ... .part2.rar

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wszędzie na świecie kryzys, premiery gier się opóźniają i opóźniają.... a Rosjanie na to gwiżdżą, i robią to co do nich należy, wypuszczając coraz lepsze pozycje ;)

Szkoda że linki do wersji demo nie działają, można byłoby już nieco zobaczyć jak to wygląda.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Mnie najbardziej ciekawi umiejscowienie akcji gry - Europa środkowo wschodnia. Ma być Praga, ciekawe czy pokuszą się o Warszawę. Jeśli tak to z pewnością dopiszę grę do najbardziej oczekiwanych.

Z pewnością będzie jeszcze Moskwa, jak w każdej rosyjskiej grze zresztą :)

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Samego dema na serwerze już nie ma, ale są pliki torrent, na dodatek w dwóch wersjach, en i ru - http://apeiron-games.ru/Capitulum/ . Niestety, brak w nich adresu trackera, z pobierania nici.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Tak swoją drogą, Capitulum (łac. -główka) to dość idiotyczna nazwa, nie uważacie?

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

moteel pisze:
Samego dema na serwerze już nie ma, ale są pliki torrent, na dodatek w dwóch wersjach, en i ru - http://apeiron-games.ru/Capitulum/ . Niestety, brak w nich adresu trackera, z pobierania nici.

Jednak pliki torrent na coś się zdały - włączyłem DHT w uTorrentcie i leci - kiepsko, bo kiepsko (~10-20kB/s), ale leci ;)

EDIT:

Pobrałem demo - gra nie zachwyca, ale czego się spodziewać po tak "wczesnej" wersji (a przynajmniej na wczesną wersję to wygląda). Oprócz samego dema, w paczce są też inne screeny, artworki i film przedstawiający rozgrywkę. Jeżeli jest ktoś zainteresowany, mogę wrzucić demo na jakiś serwer.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

JACenter jako pierwszy serwis prezentuje oficjalny zwiastun gry Capitulum!
Przed kilkoma dniami informowaliśmy Was o zupełnie nowej grze rosyjskiego studia Apeiron, zatytułowanej Capitulum. Dziś, jako pierwsi mamy przyjemność zaprezentować oficjalny zwiastun produkcji! Ponad 4-minutowy trailer, dotąd niepublikowany, już teraz w jakości HD możecie oglądać na naszym kanale Jagged Alliance TV! Widać na nim między innymi to, czego nie ukazano na oficjalnych zdjęciach - interfejs gry oraz niezwykle ciekawe lokacje. A te, na pierwszy rzut oka, faktycznie mogą przypominać Fallouta, o czym wspominali twórcy. Tymczasem, demo gry w angielskiej wersji zostało przeniesione na inny serwer, możecie je pobrać tutaj.

[film]https://www.youtube.com/watch?v=MYVg-LkihMI[/film]

*
sirmicho
Plutonowy
Plutonowy

Muszę Wam przyznać, że sceptycznie podchodziłem do systemu aktywnej pauzy. Ale od kiedy doświadczyłem walki w 7,62 to jestem bardzo mile zaskoczony. Świetnie się to sprawdza. Czekam z niecierpliwością na Man of Prey (w E5 nie grałem) i Capitulum na polskim rynku, mając nadzieję, że będą mniej zbugowane niż poprzednie.

Przeskok w futurystyczne klimaty może być niestety strzałem we własną piętę, bo konkurować z takim klasykiem jak fallout będzie bardzo trudno. Ale trzymam kciuki.

*
Hanti
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Włączyłem sobie demo Kapituły. Wkurzyło mnie, że wywala przy zapisywaniu stanu gry.
Gdyby ktoś próbował grać w demo i miał ten sam problem, podpowiem, że wystarczy STWORZYĆ katalog SAVES tam, gdzie powinien być (w katalogu głównym z grą) i będzie można zapisywać grę w demie.
Ja, na wszelki wypadek, stworzyłem Saves/Temp - bo tak mam w 7.62.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Hanti pisze:
Gdyby ktoś próbował grać w demo i miał ten sam problem, podpowiem, że wystarczy STWORZYĆ katalog SAVES tam, gdzie powinien być (w katalogu głównym z grą) i będzie można zapisywać grę w demie.

Twórcy zapomnieli dodać czegoś, co dla nich było oczywiste, opublikowali demo i zapomnieli przetestować. Nice :]

*
Waldas_uk
Szeregowy

Czy Capitulum w ogóle wyszło? Czytałem, że Apeiron padło

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie