Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Gram już od pewnego czasu w 7.62, tak się tułam po mapie i za wiele z tego to nie wynika. Zatrudniłem jednego najemnika ale szybko skończyły się pieniądze. Czy któryś z grających rozwiązał już problem finansów? Ja dotąd wykonałem tylko dwie misje, z czego tylko za jedną dostałem jakieś marne pieniądze. Gdzie w tej grze można zarobić i gdzie znaleźć kogoś do zwerbowania?

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Widzę, że z grających w 7.62 tylko ja zostałem. Znalazłem już sposób na zarabianie - zwyczajnie zbieram, co popadnie, wszelkie bronie, amunicję i inne wyposażenie, i zanoszę do handlarzy. Można nieźle dorobić, na tyle aby nająć najemnika i kupić GAZa ;)

*
Shogun
Starszy kapral
Starszy kapral

W tej grze tak jak i we wszystkich innych problem z gotówką jest tylko na początku, potem to można zarabiać po 50-100 tyś za zawartość paki ciężarówki. Można spokojnie uzbierać tyle że nagroda za główną misję gry będzie mała w porównaniu z tym czym mamy.
Tak jak piszesz z zadań dają stosunkowo mało, no chyba że robi się je hurtowo, najlepiej zarabiać zbierając i sprzedając ekwipunek zabitych wrogów. A kupowanie Gaza odradzam, z jednego z pobocznych zadań można dostać za darmo ciężarówkę.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Shogun pisze:
Tak jak piszesz z zadań dają stosunkowo mało, no chyba że robi się je hurtowo, najlepiej zarabiać zbierając i sprzedając ekwipunek zabitych wrogów. A kupowanie Gaza odradzam, z jednego z pobocznych zadań można dostać za darmo ciężarówkę.

Za późno :]

Ktoś na tym forum wspominał o patchu, który powoduje że pojazdy nie psują się tak szybko. Masz może linka?

A i jeszcze jedno. Kręcę się po tym kraju i kręcę, a główne zadanie wciąż nietknięte. Kogo bym nie spytał o tego terrorystę, czym kim on tam był, nikt o nim nigdy nie słyszał. Co mam zrobić, aby ruszyć zadanie z kopyta?

*
Shogun
Starszy kapral
Starszy kapral

Wykonuj misje dla rządu lub rebeliantów a dostaniesz na pewnym etapie informacje o miejscu gdzie przebywa ten Rosjanina.
Ściągnij ten mod i z folderu INi skopiuj plik Cars.ini. Albo z tej strony, readme są po rosyjsku, plik trzeb wrzucić do folderu z grą i dopisać jego nazwę w jakimś pliku.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
A i jeszcze jedno. Kręcę się po tym kraju i kręcę, a główne zadanie wciąż nietknięte. Kogo bym nie spytał o tego terrorystę, czym kim on tam był, nikt o nim nigdy nie słyszał. Co mam zrobić, aby ruszyć zadanie z kopyta?

Może przez pomyłkę wylądowałeś nie w tym kraju co trzeba? :D

*
Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Kupel stwierdził że najbardziej dochodowe jest... wykończanie co jakiś czas chłopaków z co lepszą bronią w Cali Cantinos (oszczędzając Ricco czy jak mu tam) bo to i tak za granicą i ani rebelianci ani rząd się rzucać nie będą.

A jeśli chodzi o fabułę i podstawowe questy z nią związane - to wszystko jest napisane w dzienniczku do kogo się zgłosić.
Follow the white rabbit ;)

Update

Jak się dobrze przyjrzy to niektóre itemki przy kupowaniu u jednych kupców kosztują mniej niż przy sprzedaży u innych. Zysk nie jest ogromny ale zawsze coś. Polecam sprawdzić zwłaszcza gościa od "zabawek" na tyłach baru w Campencino - ma najtańsze plecaki i shotguny.

Poza tym ceny się zmieniają - im więcej sprzedasz danemu kupcowi tym bardziej spadnie jego cena na daną broń/wyposażenie. Dlatego np. najlepiej sprzedawać naraz kilka sztuk tego samego modelu broni, bo przy sprzedaży po jednej sztuce za każdą następną dostaniesz mniej. Poza tym ceny skupu spadają też chyba wraz z postępami w grze (tak z obserwacji). Generalnie model rynkowy też nie jest taki całkiem prosty (ale logiczny raczej jest).

*

maras11
Kapral
Kapral

Jeśli chodzi o mnie, polecam wykańczać pograniczników w okolicach Cali-Calinos. Niezła kasa, a do tego trzeba się namęczyć, by wyjść cało ze spotkania - zwłaszcza na wyższych poziomach. Co prawda gram z dodatkiem HLA, więc możliwe, że istnieją różnice w porównaniu z podstawką.

*

Mack the Knife
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja podczas misji z Kraufem (niemcem od ciężarówki) pogadałem z pogranicznikami żeby mnie puścili i od tego czasu ich nie spotykam. Nie wiem, czy to fart, czy już tak będzie.

*
Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Względem zarabiania i sprzedaży itemków u Ricco...

Na niektóre itemki Ricoo ma rzeczywiście gigantyczną przebitkę, niestety sa to itemki bardzo rzadkie (inaczej łatwo byłoby kupowac w innych miastach a sprzedawać u niego). Wśród nich jest np PM/SMG AEK919 z tłumikiem i kolimatorem posiadany przez niejakiego Vermina - najemnika który pojawia się w Sangradzie Broń nie jest zła ale jeśli trzeba kasy to zatrudnienie Vermina na 1 dzień kosztuje coś koło 1000$ a broń u Ricco sporo ponad 8000$.

Niestety większość typowego uzbrojenia jest u Ricco wielokrotnie tańsza niż gdzie indziej :P

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie