Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Starchris
Post : 23 wrz 2010 14:05
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Teraz wpisz następującą komendę w całości

Mount D D:\Deadly

powinien wyskoczyć komunikat

Drive D is mounted as local directory D:\Deadly\


Teraz wpisz

D: naciskamy enter

Tutaj nie powinien wyskoczyć żaden komunikat


Teraz napisz

DG.exe

Powinna się uruchomić gra

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Olinka
Post : 23 wrz 2010 14:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


ok mam takie kwiatki :) cieszysz sie prawda :)

Obrazek

a pozniej wyskakuje
Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
Starchris
Post : 23 wrz 2010 14:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


No i znowu źle Olinka :) Na pierwszym zdjęciu w komendzie -t cdrom nie ma spacji pomiędzy komendą -t a komendą cdrom.


No pewnie, że się cieszę. :) Mają przemiły różany zapach :)

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010 14:15 przez Starchris, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Olinka
Post : 23 wrz 2010 14:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Starchris pisze:
No i znowu źle Olinka :) Na pierwszym zdjęciu w komendzie -t cdrom nie ma spacji pomiędzy komendą -t a komendą cdrom.


No pewnie, że się cieszę. :) Mają przemiły różany zapach :)



a wiesz, że sie nad tym zastanawałam własnie czy tam ma byc spacja :)


ok jade dalej :)
nie, nie poddam sie bede walczyc...


az padne


Dodano: 23 wrz 2010 15:24

cos jednak nie halo


patrz pisze bez spacji, ze spacja i o
Obrazek


Dodano: 23 wrz 2010 15:33

tak sobie gaworzymy to w miedzyczasie sprawdziłam te pliki z pełna wersja JAGDG, otwierałam programikiem od Ciebie &zip i niestety, to samo

nie da sie ich otworzyc

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
Starchris
Post : 23 wrz 2010 14:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Dobrze to umówmy się, że uśmieszek :) to spacja. Prawidłowa komenda wygląda następująco.


Mount :) C :) C:\DGCD :) -t :) cdrom



Cytuj:
tak sobie gaworzymy to w miedzyczasie sprawdziłam te pliki z pełna wersja JAGDG, otwierałam programikiem od Ciebie &zip i niestety, to samo

nie da sie ich otworzyc
Cytuj:


Właśnie sprawdzałem moje pliki i wszystko się ładnie wypakowuje. Nad tym pomyślimy później. Przede wszystkim ściągnij jeszcze raz te pliki.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010 14:37 przez Starchris, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
Olinka
Post : 23 wrz 2010 14:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


o widzi Pan jedna spacja a jaka róznica :)

ale ale

juz był w ogródku juz witał sie z gąską

Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
Starchris
Post : 23 wrz 2010 14:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Widocznie tuż po instalacji nie ustawiłaś sobie muzyki i głosu, bez tego gra nie ruszy. Będę musiał to dopisać do tych wszystkich instrukcji bo rzeczywiście to jest ważne, a zapomniałem o tym.

Napisz

Setsound .exe

otworzy Ci się okno
Załącznik:
Dźwięk1.jpg
Dźwięk1.jpg [ 91.38 KiB | Przeglądany 884 razy ]


Najlepiej od razu naciśnij enter na opcji

Save Settings a potem na opcji Exit to DOS

Teraz znowu napisz

DG.exe

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010 14:55 przez Starchris, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
Olinka
Post : 23 wrz 2010 15:05
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Tadam!!!!!



Ok to teraz bardzo, bardzo mocno Cie prosze napisz te droge przez meke w tym Instrukcyjnym posicie OK?

:):):)

I pytanko...

Którym DG.exe mam uruchamiac gre?
Czy Dos-box juz bedzie wiedział, że cdrom ma czy za kazdym razem mam wpisywac te komendy?


Wybacz jesli to głupie pytania ale... no rozumiesz... ja sie na tym nei znam :diabel:

I jeszcze, czy kataogi po tej calej operacji np na C: DGCD zostaja?
Jaka kolejnosc jest patchowania, czy najpierw te zmiany a pozniej na koncu patch?

[hr:][/hr:][size=80:][b:]Dodano: 23 wrz 2010 16:04[/b:][/size:]

Pytam poniewaz staram sie skonfigurowac teraz D-Fedn'a

na razie ewidentnie potrzebuje cdromu

D-Fend jest o tyle fajny, że moge uwolnic myszke i grajac jednoczesnie zapisywac sobie informacje.
Ale ok dam rade wychodzac alt+enter

Jak bedziesz miałczas to zerknij prosze na to, bede wdzieczna.


Dziekuje za pomoc i Twój czas :)

P.S. sciagam pliki z pełna wersja.

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010 15:05 przez Olinka, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
Starchris
Post : 23 wrz 2010 15:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Dobrze. Poniżej są komendy, które tyczą się sytuacji, gdzie już masz przeniesione pliki z płyty CD do lokalizacji "C:\DGCD" natomiast folder "Deadly" znajduje się w lokalizacji "D:\Deadly". Uśmieszek :) to spacja.

Jak masz otwarty Dosbox to go zamknij i otwórz go jeszcze raz aby był czysty. Teraz wpisz w nim poniższe komendy.


Mount :) C :) C:\DGCD :) -t :) cdrom naciskamy enter

Mount :) D :) D:\Deadly naciskamy enter

D: naciskamy enter

DG.exe naciskamy enter



Olinka pisze:
Czy Dos-box juz bedzie wiedział, że cdrom ma czy za kazdym razem mam wpisywac te komendy?

Tak za każdym razem, trzeba to wszystko wpisywać, ale oczywiście pokażę Ci później jak tego uniknąć, żeby po włączeniu programu Dosbox od razu uruchamiała się gra.


Olinka pisze:
I jeszcze, czy kataogi po tej calej operacji np na C: DGCD zostaja?

Tak one muszą zostać bo to jest teraz dla gry płyta CD


Olinka pisze:
Jaka kolejnosc jest patchowania, czy najpierw te zmiany a pozniej na koncu patch?

Patch instalujemy na całkowicie samym końcu.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010 15:12 przez Starchris, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Olinka
Post : 23 wrz 2010 15:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


otóz to własnie

gre juz umiem uruchomic teraz tylkochciałabym skorzystac z dobrodziejstw D-Fend jak sie da, oczywiscie
byc moze trzeba w zakładce "ustawienia stacji dyskow" poszperac (co własnie robie)


dzieki wielkie

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010 15:13 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Starchris
Post : 23 wrz 2010 16:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Poniżej masz opisaną instrukcję jak zamontować naszą komendę aby gra się od razu uruchomiała przy włączeniu programu Dosbox.



Najpierw otwórz plik "DOSBox 0.74 Options". Powinien być w menu start tam gdzie się zainstalował jego skrót.
Załącznik:
Plik opcje.jpg
Plik opcje.jpg [ 125.44 KiB | Przeglądany 870 razy ]




Po otwarciu tego pliku wyskoczy Ci notatnik o nazwie "dosbox-0.74.conf". Przejdź na sam dół tego notatnika. Powinna tam być komenda taka jak zaznaczona na zdjęciu poniżej.
Załącznik:
Dół notatnika.jpg
Dół notatnika.jpg [ 86.82 KiB | Przeglądany 870 razy ]




Teraz wpisz naszą komendę, tylko bardzo dokładnie i starannie bez żadnych błędów i uważaj na spację. Po wpisaniu komenda powinna wyglądać tak jak na zdjęciu.
Załącznik:
Komenda.jpg
Komenda.jpg [ 131.38 KiB | Przeglądany 870 razy ]




Teraz zapisz nasze zmiany poprzez przycisk "zapisz".
Załącznik:
Zapisywanie.jpg
Zapisywanie.jpg [ 117.54 KiB | Przeglądany 870 razy ]




Teraz zamknij ten notatnik i otwórz program Dosbox. W tej chwili program Dosbox powinien automatycznie wykonać nasze komendy i załadować od razu grę. Sprawdzałem u mnie i wszystko bardzo ładnie się uruchamiało.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Olinka
Post : 23 wrz 2010 17:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


dziekuje, działa, recznie musze jedynie wyjsc z dosboxa :)

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
lukasamd
Post : 23 wrz 2010 17:18
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006




*
  WWW
Starchris
Post : 23 wrz 2010 17:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Dodałem Olinka do tego pierwszego długiego tekstu na poprzedniej stronie informacje o tych zapomnianych przeze mnie ustawieniach dźwięku "Setsound.exe"

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2