Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Post : 19 sie 2006 17:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Len pisze:
Możemy się dowiedzieć choćby smutną wiadomość, że płyty z grą będą zabezpieczone przed kopiowaniem. A jakim programem będzie chronione? Oczywiście StarForcem który nie potrafi znaleźć płytki przy kilku małych ryskach i nie toleruje napędów wirtualnych :zly:

Wywiad z Maksem Tuminem (GamesLife)


o wiesz, nie chcę tu łamać prawa ale powiem jedno - z TOCĄ 2 tez tak było a jakoś cracki do niej są.

Zawsze znajdą się ludzie którzy złamią zabezpieczenia czy to w Polsce czy nie.


*
  WWW
Len
Post : 19 sie 2006 23:05
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Niestety nie zawsze da się w pełni złamać zabezpieczenia. Smutnym przykładem jest choćby gra Lock On. A nawet jeśli się da, to i tak będziemy musieli na to poczekać.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Lecter
Post : 20 sie 2006 08:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 158
  • Dołączył: 31.05.2006


Len pisze:
Niestety nie zawsze da się w pełni złamać zabezpieczenia. Smutnym przykładem jest choćby gra Lock On. A nawet jeśli się da, to i tak będziemy musieli na to poczekać.
Narazie sie nie da
a w najbliższym czasie to i tak zostanie złamane
w rosji są crackerzy którzy sie naukowcom nie śnili :one: :one: :one:


*
 
lukasamd
Post : 20 sie 2006 09:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


W rosji wogóle jest trochę dziwnie - kiedyś mój ojciec tam był to kupił mi ORYGINALNEGO C&C:Generals. Dziwne było to że gra się jakoś inaczej instalowała - tzn. rozpakowywała :D A potem miałeś dodatkowy plik do zrobienia z wersji rosyjskiej, angielską. Dziwne są u nich te "oryginały" :D


*
  WWW
Rafadan_PL
Post : 20 sie 2006 11:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 278
  • Dołączył: 11.07.2006
  • Skąd: Łódź


PO prostu niektóre sklepu idą na łatwiznę i wciskają klientom piraty ;) O podobnych przypadkach słyszałem zresztą i w Polsce parę lat temu.

_________________
Jak to dobrze że mamy moderatorów...


*
 
Grizzli
Post : 20 sie 2006 11:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 267
  • Dołączył: 02.08.2006
  • Skąd: że :)


Lecter pisze:
Niestety nie zawsze da się w pełni złamać zabezpieczenia. Smutnym przykładem jest choćby gra Lock On. A nawet jeśli się da, to i tak będziemy musieli na to poczekać.


Polak jak chce to wszystko potrafi. Jak powiedział Lecter kiedyś się uda. A jak nie polacy to ktoś inny. A co do wciskanie piratów to mój kolega kupił na allegro "oryginalne" Diablo 2. No i chciał sobie pograc przez neta a tu d**a piszę prosze włozyc płytę do napędu :D

_________________
"Losing my sight Losing my mind Wish somebody would tell me I'm fine"


*
  WWW
Len
Post : 20 sie 2006 21:58
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Z pewnością kiedyś się uda, ale:
Len pisze:
i tak będziemy musieli na to poczekać.


StarForce będzie najnowszej generacji.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
nemrod
Post : 21 sie 2006 04:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży
  • Posty: 602
  • Dołączył: 28.07.2006


Len pisze:
StarForce będzie najnowszej generacji.


Mi ten StarForce roznicy nie robi, bo i tak chce kupic oryginal, jak kazdy moj Jagged Alliance.

_________________
.


*
 
Len
Post : 21 sie 2006 11:24
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Może na początku nie, ale:
Len pisze:
StarForce który nie potrafi znaleźć płytki przy kilku małych ryskach i nie toleruje napędów wirtualnych

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
nemrod
Post : 21 sie 2006 19:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży
  • Posty: 602
  • Dołączył: 28.07.2006


Len pisze:
Len napisał/a:
StarForce który nie potrafi znaleźć płytki przy kilku małych ryskach i nie toleruje napędów wirtualnych


W takim razie trzeba bedzie byc bardzo ostroznym :diabel: , bo obrazu chyba tez nie mozna zrobic. Z kolei takie zabezpieczenie to gruba przesada, ktora moze tylko zniechecic potencjalnych nabywcow, a nie odstraszyc piratow.

_________________
.


*
 
Len
Post : 21 sie 2006 20:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Przesada i to bardzo gruba. Twórcy zabezpieczenia chcąc jak najbardziej ograniczyć ilość piratów na rynku trochę przesadzili i efekt jest odwrotny. Jeśli w internecie pojawi się wersja bez zabezpieczenia to bez chwili zastanowienia wybiorę pirata, i wcale nie dlatego, że nie muszę płacić.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
nemrod
Post : 21 sie 2006 20:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży
  • Posty: 602
  • Dołączył: 28.07.2006


Len pisze:
to bez chwili zastanowienia wybiorę pirata, i wcale nie dlatego, że nie muszę płacić.


W tym szalenstwie jest metoda :) . Jezeli ten StarForce rzeczywiscie wywola takie reakcje graczy, to mysle ze tworcy szybko z niego zrezygnuja.

_________________
.


*
 
lukasamd
Post : 22 sie 2006 07:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Z drugiej strony słyszałem że na oryginałki ze starfocem dobrym sposobem jest zrobienie obrazu - program antiblaxx + odłączenie (fizyczne) wszystkich napędów oprócz dysku twardego. Pomagało jak pożyczyłem od kumpla oryginalną TOCE2 i chciałem pograć z obrazu (nigdy nie chce mi się wkładac płytek i ten hałas przeszkadzajacy w grze :| ).


*
  WWW
nemrod
Post : 22 sie 2006 07:14
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży
  • Posty: 602
  • Dołączył: 28.07.2006


Jezeli rzeczwiscie ten StarForce to taka cholera, to obraz bedzie niezbedny. W sumie Ci co go stworzyli wiedza o tym doskonale, ze predzej czy pozniej (raczej predzej :D ) ktos to zlamie. Mam nadzieje, ze obraz jakos da sie zrobic, chociaz o plytki dbam baardzo.

_________________
.


*
 
Len
Post : 03 wrz 2006 17:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Nowy wywiad z Maksem Tuminem, mendżerem projektu Jagged Alliance 3D
Kilka dni temu na F-Center a dzisiaj na Jagged Alliance Center! Nowy wywiad nie jest specjalnie długi, padło tylko 9 pytań ale w przeciwieństwie do poprzednich odpowiedzi są bardziej rozbudowane.

Nie padło zbyt wiele odpowiedzi na które nie znalibyśmy jeszcze odpowiedzi, ale jednak były jakieś. Najciekawszą z nich jest pewnie system obliczania dla kuli wystrzelonej z pistoletu oporu powietrza, grawitacji i wytrzymałości materiałów przez które przeleci, a te z kolei wpływają na trajektorię lotu i prędkość pocisku. To super informacja ponieważ oznacza ona, że w JA3D będziemy mogli strzelać przez cieńsze ściany (np. z drewna), ale nigdy nie będziemy mieli pewności, że kula trafi nawet jak jest wycelowane. To świetna wiadomość ponieważ nigdy w serii Jagged Alliance czegoś takiego nie było.

A co wy sądzicie o wywiadzie? Co was najbardziej zaciekawiło?

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna


cron