Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
robal82
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Witam wszystkich forumowiczów

Fanem serii JA jestem od dawna, dlatego skusiłem się i na HG.
Jako że początki bywają trudne to staram się nie zrażać pomimo paru niedociągnięć, min. brak trybu nocnego, za jaskrawa grafika (jak dla mnie), jak zobaczyłem ekran wczytywania gry (taki.... bardziej pastelowy?) myślałem że coś zmienili w stosunku do screenów które wcześniej widziałem, ale niestety.... Irytujące jest jeszcze to że w 90% przeszukanie ciał nie daje efektu, czy jest sposób żeby zabrać truposzom broń której używali w walce? a może da sie to jakoś włączyć w plikach cfg? czy upuszczenie przedmiotu w trawe jest równoznaczne ze straceniem go? Czy da się tak jak w starych dobrych JA włączyć pole widzenia najemnika (to co miał w zasięgu wzroku odznaczało sie od tła)? czy najemnik mający jakieś PA w zanadrzu przerwie ture przeciwnika kiedy go "zauważy"?

Znacie jakies inne gry oparte na tym samym silniku? w oczekiwaniu na właściwe JA chciałbym sobie jakoś umilać czas od czasu do czasu, a coś mi sie zdaje że HG na długo nie starczy.

*

Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja ew ogóle nie przeszukuję ciał. Po prostu po zabiciu wszystkich i zwiedzeniu budynków, wychodzę z sektora i zezwalam na łupienie. Na mapie głównej wszystko przeglądam w inwentarzu sektora, jeśli tam czegoś nie ma to na ekranie taktycznym na pewno nie będzie.

robal82 pisze:
Znacie jakies inne gry oparte na tym samym silniku?

Alfa Antiterror. Gra tych samych twórców. Możesz o niej poczytać tutaj.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie