Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Która firma wydawnicza powinna wydać w Polsce grę JAZZ: Hired Guns?
CD Projekt 34%  34%  [ 11 ]
Cenega Poland 13%  13%  [ 4 ]
Electronics Arts Polska 6%  6%  [ 2 ]
IQ Publishing 0%  0%  [ 0 ]
LEM 3%  3%  [ 1 ]
Nicolas Games 0%  0%  [ 0 ]
Play It 0%  0%  [ 0 ]
Techland 19%  19%  [ 6 ]
TopWare Poland 22%  22%  [ 7 ]
Inna... 3%  3%  [ 1 ]
Liczba głosów : 32
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Game Factory Interactive jakiś czas temu pisał, że rozmowy z wydawcami niedługo się rozpoczną. Czasu minęło trochę i nic nie wiadomo na ten temat, ale rozmowy już na pewno się rozpoczęły. Bo w końcu jesień tuż tuż.

Ale czy znajdzie się polski wydawca? Ja szczerze mówiąc mam spore wątpliwości. Gry taktyczne często mają u nas problemy z wydawcami. Dowodem jest choćby Brigade E5: New Jagged Union czy The Fall: Last Days of Gaia, które na szczęście znalazły niedawno wydawcę. Co prawda od premiery gry mineły jakieś 2 lata...

Na razie najważniejsze jest by znalazł się jakikolwiek wydawca. Ale gdy już się znajdzie to zaczniemy gadać, który lepiej by się spisał. Dlatego mam do was pytanie już teraz, który polski wydawca gier pisałby się najlepiej w roli oficjalnego polskiego wydawcy Jagged Alliance 3D?
Który tą grę spolszczy najszybciej i czy wogóle? Kto wyda za niższą cenę a kto w ciekawszej formie? Zapraszam do głosowania, pamiętajcie aby wybór uzasadnić.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Len, łącznie zmieniany 5 razy

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja bym stawiał na Topware bo do nich mam najwieksze zaufanie i nie spiepr*ą gry jak Cd project

*
Fireox
Plutonowy
Plutonowy

Ja stawiam na CD Project dlatego że:
-musze sie zrehabilitowac za to jak zwalili JA2UB
-gry wydają za przystepne ceny...
-Lubie CDP :D
Grizzli pisze:
spiepr*ą gry jak Cd project

Ta tylko dadza taka cene jak w Wildfire czyli 59 zł za lekko poprawione JA2 :P

*

biernik master
Kapral
Kapral

CD Projekt
zrobili drugą moją ulubioną grę tj Europa Universalis :D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja tam wyrwę się od reguły - stawiam na TopWare. Dlaczego? Bo grałem w kilka fajnych gierek które wydali : Seria EARTH 21xx, Kinght and Merchants (chyba tak się pisze) i Jagged Alliance Wildfire. Wolę żeby po tym co było z JA2,5 CDP nie zabierał się za JA3D - może teraz będzie lepeij ale to MOŻE jak dla mnie to za mało.

*
snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Cóz, waham się między Topware i CD Projekt. Ci pierwsi nie spartoliliby roboty bo mają doświadczenie w spolszczaniu JA. Jednak wolałbym CDP - teoretycznie wezmą sobie do serca opinie graczy i dodatkowo wydadzą grę w przystępnej cenie.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nie wiem co wy widzicie w tym TopWare. Że do tej pory spolszczył tylko teksty to o niczym nie świadczy, zawsze mogą to zrobić. Za to CD Projekt może też nie zrobi ale pewnie lepiej sobie poradzi z tekstami, a może zrobi lecz doświadczenia z przeszłości pomogą imw nagraniu profesjonalnych głosów które będą brzmiały naprawdę świetnie? :P :->

TopWare wydaje gry za dość wysokie ceny, czego dowodem jest WF. Zagłosowałbym na Techland ale oni często wogóle nie tłumaczą gier wydając po angielsku, no i u nich podobnie jak w TopWare - suche wydanie ze zwykłym pudełkiem, płytą i zwyczajną instrukcją. Nie robią żadnych niespodzianek.

A co do reszty firm to sam nie wiem. Mam poważne wątpliwości dlatego jeszcze nie zagłosowałem :]

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Minęło już trochę czasu od rozpoczęcia pierwszej ankiety w tym temacie, premiera gry zbliża się bardzo szybko a sama gra dość mocno się zmieniła. Tak, wiec postanowiłem rozpocząć na nowo tą ankietę.

W starej oddano zaledwie 6 głosów: 4 na CD Projekt; 2 na TopWare Poland. Ankieta zostaje rozpoczęta ponownie, tym razem daję możliwość zaznaczenia dwóch wydawców (niektórzy nie mogli się zdecydować). Zapraszam do syskusji, który sprawdziłby się najlepiej w tej roli i co sądzicie o poszczególnych firmach?

Nie zapomnijcie uzasadnić swojego wyboru.

*
MemfiS
Awatar użytkownika
Szeregowy

CD-Projekt oraz TopWare

Obydwie firmy już mają lekkie doświadczenie w wydawaniu gier Jagged Alliance :D
Więc może chociaż to ich lekko zmotywuje do wydania gry :D

CD-Projekt wydaje mi się iż by lepszy chyba tanio wydaje swoje gry.

Ważne aby gra wyszła w języku Polskim :) :P

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Jezeli JAZZ wyda w Polsce Cd-Projekt, zafunduja nam pewnie rownie wspaniale glosy najemnikow jak to zrobili w JA 2.5 :evil

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Szczerze mówiąc wątpię by popełnili ten sam błąd, chodzi mi o to, że nie przetłumaczą tak fatalnie jak 6 lat temu. Bo tego, że przetłumaczą jestem akurat pewien dlatego zagłosowałem na Techland i Cenege.

Techland dlatego, że ich oddziałz ajmujący się lokalizacjami gier jest parę kilometrów ode mnie i mam tam znajomych (czujecie to? :D).
A Cenege dlatego, że to dobra firma, która coraz bardziej podchodzi pod CD projekt ale co do niej podchodzę bez obaw, że spolszczą głosy i to mimo, że Far Cry'a zeszpecili.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja głosowałem za Techland i TopWare

Techland bo robi teraz świetne gry i jest to firma z perspektywami na przyszłość :P

TopWare bo wydali Wildfire i całkiem nieźle im to wyszło, nie popełnili tego błędu który zrobił CD-Projekt :P

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

TopWare robi dobre spolszczenia ale nic poza tym. Wydadzą grę w dość wysokiej cenie i co? I nic, nawet jej nie rozreklamują :/

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

CD-Project! Profesjonaliści w każdym calu, w dodatku szanujący kieszenie graczy ;-) Jeśli tylko nie wezmą się za głosy, można liczyć na świetne tłumaczenie.

*

Lisiec
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Tak naprawde nie robi kto wyda, gra ukaze sie, w strefie budrzetowej za 19.99, w extra czymkolwiek, do tego z zabugowanym spolszczeniem, x miechow po premierze. A my wszyscy już bedziemy mieli piękne iso leżące na dysku ;)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna