Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Korzystał już ktoś z granatika obrotowego? Od kiedy mój IMP dostał go w swoje niecne łapska, jest to chyba jedna z najlepszych "giwer" jakie widziałem w Jaggedach - ładujemy raz i mamy do dyspozycji aż kilka granatów :D

Piękna sprawa, wrogowie mają dzień sądu prawie jak w Terminatorze 2 :D

*
leveler
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Super przydatna broń. Zastosowanie w praktyce można obejżeć na filmie "Psy Wojny"
Czy można tak jak tam ładować różnego typu grantami (tzn eksplodujacy, oszałamiający, gazowy) żeby osiągnąć ciekawsze efekty taktyczne ?

pozdrawiam

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Z tego co zdążyłem zauważyć, nie da się mieszać amunicji - wchodzi bodajże 8 pocisków - jest kilka typów, ale można dać tylko 1 "taśmę".

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Granatniki rewolwerowe (i inne powtarzalne a także granatniki automatyczne montowane na trójnogach lub pojazdach) zostały opracowane jako broń wsparcia drużyny piechoty do użycia podczas prób wydarcia się z zasadzki (jednym z pierwszych jeśli nie pierwszym takim granatnikiem był EX-41 -granatnik kalibru 40*46mm w konfiguracji pump-action skonstruowany na potrzeby US Navy SEALs w Wietniamie). Szkoda że w 2 1.13 i RR obrażenia od eksplozji są raczej marne o ile nie pogrzebie się w parametrach. Szczwany wybór na chmary wrogów na wyższych poziomach trudności :kosci:

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie