Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Len
Post : 19 paź 2008 18:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Nazwa tematu mówi sama za siebie. Temat został utworzony po to, aby każdy grający w polską wersję JA2: Renegade Republic mógł zgłosić napotkane błędy i tym samym przyczynić się do zwiększenia jakości tegoż projektu. Proszę o zrozumiałe pisanie, tak abyśmy nie musieli odszyfrowywać Waszych postów ;)

Jak zgłaszać błędy...
1. Znaleziony błąd dokładnie opisujemy:
a) Jeśli jest to komunikat to piszemy jego zawartość (wraz z błędem!) i co zrobiliśmy że się pojawił.
b) Jeśli jest to cokolwiek innego to po prostu opisujemy to co się pojawiło i gdzie się pojawiło (np. w laptopie/historii)
c) Jeśli jest to tekst postaci piszemy całe zdanie z tekstu, a także do kogo należy ten tekst.
d) Jeśli jest to tekst postaci w którym nie ma błędu lecz jest głupio brzmiące zdanie (Ľle złożone) to robimy to co w podpunkcie B, z tym że piszemy swoją propozycję na to jak zdanie powinno poprawnie wyglądać według Ciebie.
2. Zgłaszamy tu tylko błędy dotyczących polskiej wersji Renegade Republic.
3. Błędy zgłaszamy tylko w przypadku gdy zaczęliśmy nową grę na polskiej wersji!
4. Zanim zgłosimy jakikolwiek błąd, w miarę możliwości sprawdzamy czy już ktoś go nie zgłosił.
5. Zgłaszając błąd podajemy wersję spolszczenia (jest w Readme).
6. Można dawać zdjęcia błędów, ale w miarę możliwości nie załączajcie ich do postu, jest tyle darmowych hostingów...
7. Staramy się pisać w tym dziale bezbłędnie i w miarę estetycznie tak abyśmy nie musieli tego odszyfrowywać i tracić czas przeznaczony na poprawienie błędów.
8. Raczej nie będziemy tu odpisywali tylko czytali i poprawiali. W razie pojawienia się nowej wersji o wszystkim poinformujemy.


Oczywiście to nie jest jakiś regulamin za którego nieprzestrzeganie będziemy rozdawać BANany. Jeśli ktoś nie zrobi tak jak jest opisane to go nie zamordujemy ale jeśli jesteście tak mili - utrzymajcie porządek :) Zgłaszajcie każdy napotkany błąd począwszy od braku przecinka a skończywszy na poważnych błędach uniemożliwiających grę ;)


UWAGA! proszę o NIE zgłaszanie żadnym błędów dotyczących opisów broni i przedmiotów jak i samych nazw!

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
momo78
Post : 19 paź 2008 20:58
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1415
  • Dołączył: 05.11.2007
  • Skąd: Sromowce Wyżne - tak i jestem dumny



_________________
I'm afraid.
I'm afraid, Dave.
Dave, my mind is going. I can feel it.
I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.


*
 
Bartek0511
Post : 19 paź 2008 21:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik
  • Posty: 1043
  • Dołączył: 11.07.2006


Chyba źle zainstalowałeś spolszczenie do RR albo złym exe odpalasz

Obrazek

Obrazek

może zestaw kamuflażowy. albo jakiś skrót.

Obrazek

no i te FORMJA2 o których wspominałeś.

EDIT///

Błąd:
Obrazek

I to co momo mówił wyżej. Oligarch wypowiada tekst który mówi Dedrianna w zwykłym ja2...

Obrazek
Obrazek

... ale General wypowiada już teksty które wstawił autor moda:

Obrazek


*
 
Len
Post : 19 paź 2008 22:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Wygląda na to, że jeden plik poszedł tam, gdzie nie powinien. momo78, Bartek0511: ściągnijcie poniższy plik i dodajcie go do Data-renegade/Npcdata.

http://www.sendspace.pl/file/ahvQliVy/

A ja już szykuję wersję 1.1 ;)

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Bartek0511
Post : 19 paź 2008 22:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik
  • Posty: 1043
  • Dołączył: 11.07.2006


Obrazek

"Jednakże, zastanowię sie nad pracą dla ciebię"
wydaje mi się że powinno być:
"Jednakże, zastanowię się nad pracą dla ciebie"

I teraz trochę śmieszna sytuacja gdy spotykam Irona. Naciskam Rekrutuj:
Obrazek

Iron wypowiada takie słowa:
Obrazek

Następnie mój IMP rozpoznaje Irona jako wroga:
Obrazek

i teraz najśmieszniejsze. Nie dochodzi do walki


*
 
mtl
Post : 20 paź 2008 06:00
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Dołączył: 12.06.2006



_________________
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Klepczar
Post : 20 paź 2008 07:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 150
  • Dołączył: 25.12.2007
  • Skąd: Pruszków


to tak:
po pierwsze spolszczenie zainastalowałem na RR sciagnięte z tąd http://area.xrmb2.net/area?location=dwnMods_2
to które jest na naszym serwisie się waliło przy ściąganiu (niby ma 200ileś MB a ściaganie kończy sie na 121 i nie daje się otworzyć)

- mój imp (głos 2) lądując stwierdza "no to poszukajmy tego miguela - czy jakoś tak) a po angielsku słychać ze narzeka na to ze wylądował w śniegu ubrany jak na plażę...
- błedy "formaJA2 dotyczą u mnie stalowego hełmu, kewlarowych spodni i paru innych przedmiotów
- też mam niewłaściwe teksty dyktatora...


*
 
lukasamd
Post : 20 paź 2008 14:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Dzisiaj pomiędzy północą a godziną 1:00 a także pomiędzy 6:00 a 7:00 wystąpiły dwie piętnastominutowe przerwy w działaniu naszego serwera wywołane przenoszeniem maszyny - może akurat wtedy ściągałeś, ja sprawdzałem i działa bez zarzutu ;)


*
  WWW
Len
Post : 20 paź 2008 16:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Klepczar: Wszystkie błędy zgłoszone przez ciebie i poprzednie osoby będą poprawione w wersji 1.1.2085 plus inne, które sam znalazłem. Na razie większość błędów to tylko zwykłe pomyłki, przy takiej ilości plików nie trudno się pogubić :)

Dla naprawienia tekstów dyktatora wgraj poniższy plik do katalogu Data-renegade/Npcdata

http://www.sendspace.pl/file/ahvQliVy/

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
GrU
Post : 20 paź 2008 18:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 258
  • Dołączył: 04.03.2008


Obrazek
Obrazek


*
 
Klepczar
Post : 20 paź 2008 18:59
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 150
  • Dołączył: 25.12.2007
  • Skąd: Pruszków


lukasamd pisze:
Dzisiaj pomiędzy północą a godziną 1:00 a także pomiędzy 6:00 a 7:00 wystąpiły dwie piętnastominutowe przerwy w działaniu naszego serwera wywołane przenoszeniem maszyny - może akurat wtedy ściągałeś, ja sprawdzałem i działa bez zarzutu ;)


- ściągałem w trakcie chatu
- parę miesięcy temu miałem to samo (nigdy mi sie cały nie ściagną)
zawsze to samo niby ma 200coś dochodzi do 121 i kończy tak jak by to był koniec pliku (ściągam bez żadnych flashgetów itp poprostu na firefoxie)


*
 
mtl
Post : 20 paź 2008 19:21
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Dołączył: 12.06.2006


Klepczar pisze:
(ściągam bez żadnych flashgetów itp poprostu na firefoxie)


Ot i może cała przyczyna - zerwane połączenie etc. Większe pliki (a RR się do takich zalicza) lepiej jednak pobierać przez FlashGeta, lub innym programem tego typu.

_________________
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
lukasamd
Post : 20 paź 2008 20:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


I ja co nieco znalazłem:

Błąd na stronie usług pogrzebowych - adres www:

Obrazek


Nieprzetłumaczone info o twórcach JA2 :P

Obrazek

Email od Enrico? Jaki Enrico? Do tego tytuł emaila wychodzi poza menu:

Obrazek

I znowu nie mam pojęcia kto do mnie pisze... może bliźniacy?

Obrazek

Lojalność powinno być:

Obrazek

Jest lom zamiast łom:

Obrazek

W Przydział: Podróż są dziwne znaczki:

Obrazek

Błąd w tekście w samouczku:

Obrazek

W raporcie ris obrazek wchodzi na tekst:

Obrazek

Znowu usługi pogrzebowe, domyślne karki mają pełno niepotrzebnych: A:

Obrazek

Błąd w tekście cywila:

Obrazek

Podczas rozmowy z Galya'ą, tekst wychodzi poza okno:

Obrazek

Aha, podczas rozmowy w filmiku jest OLIGARCH i GENERAL (nieprzetłumaczone). Tak jak pisano wcześniej - co chwila błędy (brak spacji) albo nie te dialogi co trzeba.

To na razie tyle jak na laptop i 1 sektor gry :D


*
  WWW
GrU
Post : 20 paź 2008 23:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 258
  • Dołączył: 04.03.2008


z tego co się orientuję nie ma czegoś takiego:
Obrazek
Obrazek
Chyba że to jakiś model dla samobójców :D

i taka pierdułeczka:
Obrazek
Obrazek


*
 
Klepczar
Post : 20 paź 2008 23:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 150
  • Dołączył: 25.12.2007
  • Skąd: Pruszków


może to już przesada czepiania (rozumiem ze Wy to tylko tłumaczycie) ale "pochłaniacze na policzkach"?? na obrazku jest coś podobnego do maski BW albo MC1 (mniej)
A jak już to ktoś otworzy żeby poprawić nazwę to i ten drobiazg można było by skorygować...


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna


cron