Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
yoda_87
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Witam, pisze w tym topicku bo choć stary porusza temat który mnie interesuje... chce zainstalować Renegade Republic. oczywiście pod 1.13 do tego po polsku, w instrukcji pisze:
- zainstaluj JA2
- ściągnij i zainstaluj JA2 1.13 w wersji 2085
- ściągnij, rozpakuj i przekopiuj do JA2 1.13 modyfikację Renegade Republic
- ściągnij i zainstaluj spolszczenie do Renegade Republic (wybierz przy instalacji odpowiedni katalog)
- grę uruchamiaj plikiem Renegade Republic PL
mam następujące pytania: czy wszystko będzie po polsku pomimo ze głowna cześć 1.13 jest wciąż angielska? czy warto instalować pełne spolszczenie do JA2 1.13 w wersji 2085? oraz chciałbym grając mieć dostęp do danych które ujawnia mod, o ile dobrze pamiętam ten: enhanced desc box, tzn wszystkich danych dotyczących broni i przedmiotów. czy jest to możliwe by mieć jednocześnie ten mod i Renegade Republic? czy w modzie 1.13 v 2085 jest nowe inventory? tzn. podzielone na kieszenie i bluzy a nie 8+4?

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Podzieliłem temat, do tamtego działu nie pasowało za bardzo ;)

AD1. Po polsku będzie to, co przetłumaczyli moderzy z Iron Squad.

AD2. Nie ma sensu instalować spolszczenia do JA2 1.13 PL, ponieważ te do Renegade Republic i tak zastąpi wiele z jego plików [no chyba, że się mylę, to niech ktoś z IS mnie poprawi :P ]. W związku z tym spolszczeniem, chyba możemy się spodziewać nowej wersji RR PL więc po prostu poczekaj lub graj na tym, co jest ;)

AD3. Przy starcie nowej gry masz wybór, jaki typ inwentarza ma być włączony.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

yoda_87 pisze:
mam następujące pytania: czy wszystko będzie po polsku pomimo ze głowna cześć 1.13 jest wciąż angielska?

lukasamd pisze:
AD1. Po polsku będzie to, co przetłumaczyli moderzy z Iron Squad.

Paczka zawiera także polskie pliki postaci, których teksty w RR nie uległy zmianom (np. najemnicy AIM) więc można instalować na angielskiej wersji.

lukasamd pisze:
AD2. Nie ma sensu instalować spolszczenia do JA2 1.13 PL, ponieważ te do Renegade Republic i tak zastąpi wiele z jego plików [no chyba, że się mylę, to niech ktoś z IS mnie poprawi :P ]. W związku z tym spolszczeniem, chyba możemy się spodziewać nowej wersji RR PL więc po prostu poczekaj lub graj na tym, co jest ;)

RR i RRPL i tak pewnie zastąpią pliki więc nie ma po co.

*
yoda_87
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Dziękuje za szybkie odpowiedzi, a moje pytanie o Enhanced Description Box? czy możliwe jest granie z nim e RR-PL?

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Da radę tylko cos za cos :) będziesz miał wersję angielsko-polską bo jak narazie nie ma polskiej łatki exe do EDB.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie