Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Khazar
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Dobrze. Od razu mówię, że piszę przeważnie strasznie długie i nudne posty. Nie będę się wielce gniewał, gdy przestaniecie czytać w tym właśnie miejscu i przejdziecie do jakże standardowego powitania.

Cóż mógłbym o sobie powiedzieć. Moja przygoda z Jagged Alliance zaczęła się w 2001 roku, szczególnie namiętnie gram w część drugą, ale jakoś tak wyszło, że nie dane mi było jej ukończyć. Z różnych w sumie przyczyn, zazwyczaj brakowało czasu lub chęci. Przez dziewięć lat miałem kilka zrywów, przysiadałem do gry licząc, że w końcu ją zaliczę. Przy tym podejściu jestem jednak w pełni zdeterminowany i mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.

Co by tu napisać, by się dalej nie kompromitować wśród weteranów... O, tak. Przeszedłem Unfinished Business. Świetnie, czyż nie ? Kupiłem sobie również Wildfire, ale nigdy go nawet nie odpaliłem, czeka na lepsze czasy. Swoją drogą, strasznie brzydkie pudełko.

Kontynuując już podjęty wątek gier, interesują mnie głównie te z gatunku cRPG, chociaż dość często sięgam również po strategie i FPS-y. Tak, w sumie nie jestem jakoś strasznie wybredny. A, lubuję się jeszcze w tak zwanych "grach niezależnych".

Wypadałoby powiedzieć słówko o zainteresowaniach, czyż nie ? No, to moim hobby jest głównie grafika 3D, mam na koncie kilkadziesiąt modeli, z czego większość jest brzydka jak noc, chociaż zdarzają się prace, których się nie wstydzę. Ponadto próbowałem romansować z 2D ( całkowita porażka ) oraz programowaniem ( przemilczmy ten temat ). Z takich mniej związanych z komputerem ? Lubię sobie chodzić na strzelnicę, kiedyś grałem w hokeja. Dawniej próbowałem pisać coś, co można od biedy było uznać za opowiadania.

Do niedawna byłem... hmmm, amuzyczny, przynajmniej częściowo. Obecnie słucham raczej cięższej muzyki, chociaż zdarzy mi się też posłuchać klasycznego rocka albo jazzu. Niezbyt chce mi się wymieniać teraz konkretne zespoły, godzina już jest naprawdę zacna. W sumie nie wiem, co mnie skłoniło do pisania tutaj o 3 w nocy, ale cóż. Nie przerwę w połowie. Niestety.

Książki ? Dosyć chętnie, chociaż niezbyt dużo. Od dość długiego czasu cierpię na ciągły brak czasu na cokolwiek. Ale głównie fantastyka, chociaż staram się nie zamykać na jeden gatunek. Filmów praktycznie wcale nie oglądam.

O, właśnie. Mieszkam w Poznaniu, to na wypadek, gdyby ktoś szalenie się tym zainteresował. W miarę możliwości staram się używać poprawnej polszczyzny, i co tu dużo mówić, razi mnie jej brak u innych. Muszę to przyznać, ale kompletny analfabetyzm jest jedną z niewielu rzeczy, które potrafią mnie wyprowadzić z równowagi. Na ogół staram się być jednak w miarę uprzejmy, a przede wszystkim kulturalny.

Hm, post nie wyszedł aż taki długi. Szansa na przeczytanie go przez kogokolwiek jest, wbrew oczekiwaniom, nie taka mała.

Powinienem pewnie jeszcze napisać, że odwiedzam was od dłuższego czasu, ale zarejestrowałem się dopiero dzisiaj. Dlaczego ? Ha, może tutaj w końcu znajdę motywację do przejścia Jagged Alliance 2. No, i widok ciągle rozwijającej się wspólnoty gry ani nowej, ani nazbyt popularnej jest dla mnie naprawdę budujący, chciałbym też samemu coś do niej dołożyć.

Uprzedzając ewentualne namowy, prośby, czy groźby nawet - przeczytałem regulamin, i tak, będę zaglądał do zbrojowni. Obiecuję.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Khazar pisze:
Dobrze. Od razu mówię, że piszę przeważnie strasznie długie i nudne posty.

Strach się bać :D

Khazar pisze:
Nie będę się wielce gniewał, gdy przestaniecie czytać w tym właśnie miejscu i przejdziecie do jakże standardowego powitania.

Nie chcielibyśmy Cię zawieść, jednakże zżera nas ciekawość dalszej części pierwszego z Twych postów.
Pozwól zatem, że wyślemy Ci oficjalne socjalistyczne pozdrowienie, i dokończymy lekturę Twego posta ;)

Khazar pisze:
Cóż mógłbym o sobie powiedzieć. Moja przygoda z Jagged Alliance zaczęła się w 2001 roku, szczególnie namiętnie gram w część drugą, ale jakoś tak wyszło, że nie dane mi było jej ukończyć.

Ja tak mam z Fallout'em, oczywiście częścią drugą.

Khazar pisze:
Przy tym podejściu jestem jednak w pełni zdeterminowany i mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.

Zrzuć na kompa v1.13 + DBB mod, na pewno umili Ci to rozgrywkę ;)

Khazar pisze:
A, lubuję się jeszcze w tak zwanych "grach niezależnych".

Co to znaczy 'niezależnych'?

Khazar pisze:
Obecnie słucham raczej cięższej muzyki, chociaż zdarzy mi się też posłuchać klasycznego rocka albo jazzu.

Racz się pochwalić czego dokładnie słuchasz. ;)

Khazar pisze:
Filmów praktycznie wcale nie oglądam.

Obejrzyj koniecznie Full Metal Jacket, Czas Apokalipsy -Powrót, Łowcę Jeleni i Pluton.
Nie pożałujesz.

Khazar pisze:
No, i widok ciągle rozwijającej się wspólnoty gry ani nowej, ani nazbyt popularnej jest dla mnie naprawdę budujący, chciałbym też samemu coś do niej dołożyć.

Toż to chyba komplement :okulary2:

Khazar pisze:
Uprzedzając ewentualne namowy, prośby, czy groźby nawet - przeczytałem regulamin, i tak, będę zaglądał do zbrojowni. Obiecuję.

A wyjdziesz za mnie? :D
Tak całkiem poważnie: do zbrojowni zapraszam bo gwiżdże tam wiatr i turlają się krzaki.
Co do regulaminu nowych upominam, bo ostatnio było trochę problemów, a przy okazji znalazła się fala nowych, którzy z regulaminem nie raczyli się zapoznać.

Welcome onboard.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Khazar pisze:

No i co ja mam teraz powiedzieć????
Witam, witam, i... o zdrowie pytam? :D

Khazar pisze:
Powinienem pewnie jeszcze napisać, że odwiedzam was od dłuższego czasu, ale zarejestrowałem się dopiero dzisiaj. Dlaczego ? Ha, może tutaj w końcu znajdę motywację do przejścia Jagged Alliance 2. No, i widok ciągle rozwijającej się wspólnoty gry ani nowej, ani nazbyt popularnej jest dla mnie naprawdę budujący, chciałbym też samemu coś do niej dołożyć.

Polskie "JA Community" buduje się właśnie dlatego, że osoby taki jak Ty w końcu podejmują decyzję o rejestracji, daję o tym znać innym, którzy również to robią :) Bez tego my, administratorzy, po prostu nie wiemy ile tak naprawdę osób odwiedza serwis (statystyki nie wszystko nam powiedzą), ile czyta, ile czeka na nowe wiadomości. Motywować możemy, o to się nie musisz martwić :)

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

To ja najkrócej jak się da. Witam serdecznie Khazar.

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Witamy!

@Chris, widzisz, można jeszcze krócej :P

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Yo!

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Witam, witam, witam, witam, witam (...) witam.

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Khazar
Szeregowy

Stridingshadow pisze:
Co to znaczy 'niezależnych'?

Dasz wiarę, że nie mam pojęcia ? Jednakże miałem na myśli wszelkiej maści produkcje tworzone przez grono zapaleńców, a czasami nawet jednostki, nie myślące jedynie o osiągnięciu jak najlepszych wyników sprzedaży. Wbrew pozorom takich ludzi jest całkiem sporo, a ich produkcje zazwyczaj można pobrać legalnie i za darmo, albo za symboliczną opłatą. Trudno powiedzieć coś więcej, bo same w sobie "independent games" są strasznie zróżnicowane. Cenię je jednak głównie za oryginalne pomysły, bo co tu dużo mówić, nie ma ich obecnie zbyt wiele w "poważniejszych" produkcjach.

Stridingshadow pisze:
Racz się pochwalić czego dokładnie słuchasz.

Różnie, naprawdę. Metallica, Slayer, System of a Down, ale też Helloween, Gamma Ray, Guns N' Roses, Iron Maiden, no i szeregu innych. Czasami lubię też sobie posłuchać Nirvany, albo Creedence Clearwater Revival, The Beatles, The Doors. Z polskich to głównie Vader. Staram się być w miarę otwartym na inne gatunki muzyki i nie kierować się żadnymi uprzedzeniami. Wychodzi raczej słabo, o czym świadczy niechęć do rapu czy też elektronicznej.

Stridingshadow pisze:
A wyjdziesz za mnie?

Hah. Gdybyś był atrakcyjną, dwudziestoparoletnią brunetką kochającą sprzątanie, w dodatku obdarzoną ponadprzeciętną inteligencją, to mógłbym o tym pomyśleć. Jednak jako że prawdopodobieństwo jest znikome... z wielką przykrością muszę odmówić. Ale nie bierz tego do siebie, to nic osobistego.

Dziękuję serdecznie wszystkim za ciepłe przyjęcie.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

o/

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Khazar pisze:
Hah. Gdybyś był atrakcyjną, dwudziestoparoletnią brunetką kochającą sprzątanie, w dodatku obdarzoną ponadprzeciętną inteligencją, to mógłbym o tym pomyśleć.

Gdybyś i Ty był zgrabną i niebrzydką dwudziestoparoletnią niebywale inteligentną kobietą może mówiłbym poważnie ;)
Tymczasem doceniam, że oszczędzasz mi standardowej paplaniny.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

cześć!

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Cześć!

Khazar pisze:
Moja przygoda z Jagged Alliance zaczęła się w 2001 roku

Khazar pisze:
nie dane mi było jej ukończyć. Z różnych w sumie przyczyn

Khazar pisze:
O, tak. Przeszedłem Unfinished Business.

Khazar pisze:
W miarę możliwości staram się używać poprawnej polszczyzny, i co tu dużo mówić, razi mnie jej brak u innych.

No patrz Pan, u mnie podobnie.

To ja zapraszam do tematów typu "Muzyka", "Film", "Książki", "Jakie części gry ukończyłeś" (czy jakoś tak) itp.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

I ja sie przywitam :)

Zachecam do ukonczenia jakiegos moda JA2 :)

Moja mała "pasja"

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie