Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Stridingshadow
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Killer Kira pisze:
Gryzak na starcie ma bodajże 95? W każdym razie Daris (tak się IMP zwie, bo kuzyn wieki temu machnął się o klawisz przy wpisywaniu mojego imienia [Daria] i tak zostało) ma już 94!

Dobra, ja nie każę swoim ludziom biegać w kółko przez cały sektor do upadłego :P
Zresztą przy tworzeniu postaci własnej płeć ma znaczenie jedynie przy wyborze specjalizacji.

*

Killer Kira
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Stridingshadow pisze:
Dobra, ja nie każę swoim ludziom biegać w kółko przez cały sektor do upadłego :P

Oj tam od razu w kółko, no i może kilka razy zaliczyła nagły spoczynek w bezdechu, ale to jeszcze o niczym nie świadczy... czasem mam fantazję pozwiedzać cudze domy, powyważać parę drzwi... tu się znajdzie celownik, tam składnik 18, gdzie indziej dwójnóg... miałam też na myśli wycieczki pomiędzy sektorami - oczywiście nie takie bezcelowe :okulary2:

*

Fisher
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Stridingshadow pisze:
Killer Kira pisze:
Co prawda to prawda... poobciążałam je kiedyś po 150% jak nie więcej, ale dają radę...

Każdy daje radę.
Sęk w tym, że przy obciążeniu <100% postać męczy się standardowo, a >100% męczy się znacznie i porusza znacznie wolniej niż dotychczas.
Osobiście nikogo nie obciążam>100%, (wolę się trzymać<90%), chyba że muszę na niewielką odległość przenieść sporo sprzętu (np. kilka skrzyń amunicji, czy kilkanaście sztuk zdobycznej broni).

Killer Kira pisze:
no pomijając moją IMP - po dłuższym używaniu łomu (nie jednego w sumie) i bieganiu po sektorach przewyższa siłą niejednego facetka.

Ale Grizzly'ego chyba nie :P

Killer Kira pisze:
W ogóle moim niezawodnym i brutalnym sposobem na podwyższanie siły jest ładowanie z pięści po krowach szalonych farmerów

Ja po prostu walczę wręcz, i dzięki temu moja postać pod koniec gry jest bardzo silna.

e tam bulla i tak nikt nie przebije jak walczył na ringu to dwa ciosy w klate i wojownicy pingwina ze statusem dying

*

Killer Kira
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Fisher pisze:
e tam bulla i tak nikt nie przebije jak walczył na ringu to dwa ciosy w klate i wojownicy pingwina ze statusem dying

U mnie właśnie IMP walczyła, też doszło do szybkiego nokautu, a biorąc pod uwagę inne staty sama obeszła się bez jakichkolwiek obrażeń. No ale nie dali mi go dobić... w sumie teraz to bez różnicy.

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Cytuj:

no i za to do niczego innego się ten "Ból" nie nadaje ;-)

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

hasan_talib pisze:
Cytuj:

no i za to do niczego innego się ten "Ból" nie nadaje ;-)

nadaje się do noszenia moździeża oraz innych śmieci i złomu. :-D

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

micand1989, nie to, że jestem złośliwy, ale polecam włączenie sobie sprawdzania pisowni w przeglądarce. w ciągu dwóch minut znalazłem w Twoich postach dwa błędy ortograficzne ;-) (nie mam na myśli tylko tego tematu)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A ja proponuję przenieść dyskusję do odpowiednich działów. Taki dział "Postacie" to lepsze miejsce na rozmowy o najemnikach.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Killer Kira pisze:
Kiedyś zrobiłam sobie feministyczną armię... osiem ich było, chociaż nie lubię grać taką ilością najemników, to wtedy miałam odpał - same kobietki, heh...
Ja tez tak zrobiłam... a co :):):)

Witaj na pokładzie :)

Moja mała "pasja"

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

hasan_talib pisze:
micand1989, nie to, że jestem złośliwy, ale polecam włączenie sobie sprawdzania pisowni w przeglądarce. w ciągu dwóch minut znalazłem w Twoich postach dwa błędy ortograficzne ;-) (nie mam na myśli tylko tego tematu)

W necie znalezc mozna kilka wersji netetykiety.
Ile by ich nei było podkresla sie na pewno dwa punkty.

1.Koniecznosc pisania poprawnie, uzywania wszystkich mozliwych znaków językowych.

2.Zacytuje "14. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, a szczególnie robienie tego na forum publicznym. Niektórzy przyjmują jako zwyczaj pisanie do grupy dyskusyjnej bez polskich ogonków. Zwiększa to czytelność listu w różnych systemach czytania wiadomości. "

Mnie osobiscie drażnia słowa pisane niepoprawnie ale chyba bardziej drażnią mnie posty na ten temat.
Zaraz sypia sie posty, że ktos tam jest dysortografem, dyslektykiem i w ogóle jest dys...
Za tym poleca wielce mądre posty o tym jak to inni maja to w nosie, ile jest przegladarek, słowników orto itd...

Uwagi personalne powinny byc pisane na PW.
Te dotyczace robienia błędówortograficznych równiez.
Nie widze powodu by to wytykac userowi.
Nie wnosi to niczego dobrego.
Wrecz przeciwnie, upokarza tego, któremu zwraca sie uwage.
Zupełnie niepotrzebnie.

Z góry przepraszam za offtop.
I musze przeprosic za post pod postem... przyzwyczajenie druga natura człowieka... juz sie przyzwyczaiłam do automatycznego podpinania postów... ehhhh

Moja mała "pasja"

Ostatnio zmieniony 10 sty 2011 14:12 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Olinka pisze:
W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, a szczególnie robienie tego na forum publicznym. Niektórzy przyjmują jako zwyczaj pisanie do grupy dyskusyjnej bez polskich ogonków. Zwiększa to czytelność listu w różnych systemach czytania wiadomości.

Fajnie,
A regulamin forum mówi, że trzeba pisać poprawnie.
To oznacza m.in prawidłową ortografię.
Najzwyczajniej w świecie wkurza mnie, że ktoś ma głęboko ortografię, bo od czytania byków aż uszy bolą.
Mam w głębokim poważaniu czyjąś dysleksję.
W necie oprócz kilku wersji netykiety są różne darmowe przeglądarki, i słowniki do nich.
Nawet dyslektyk da radę pisać poprawnie na kompie, znam nawet dyslektyka, który właśnie z tego względu wszystko pisze na kompie.

I proszę bez tekstów a la 'piszemy bez ogonków, bo to przyjęte', bo potem ktoś pisze 'który' przez u otwarte, i wszystko jest ok.

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Stridingshadow pisze:
Olinka pisze:
W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, a szczególnie robienie tego na forum publicznym. Niektórzy przyjmują jako zwyczaj pisanie do grupy dyskusyjnej bez polskich ogonków. Zwiększa to czytelność listu w różnych systemach czytania wiadomości.

Fajnie,
A regulamin forum mówi, że trzeba pisać poprawnie.
To oznacza m.in prawidłową ortografię.
Najzwyczajniej w świecie wkurza mnie, że ktoś ma głęboko ortografię, bo od czytania byków aż uszy bolą.
Mam w głębokim poważaniu czyjąś dysleksję.
W necie oprócz kilku wersji netykiety są różne darmowe przeglądarki, i słowniki do nich.
Nawet dyslektyk da radę pisać poprawnie na kompie, znam nawet dyslektyka, który właśnie z tego względu wszystko pisze na kompie.

I proszę bez tekstów a la 'piszemy bez ogonków, bo to przyjęte', bo potem ktoś pisze 'który' przez u otwarte, i wszystko jest ok.
Ja Cie Shadow rozumiem.
Nie mówię, że nie.
Tylko czasami sie zastanawiam czy ta skórka warta jest wyprawki.
Albo co własciwie jest lepsze?
Ja bym pisała uwagi na PW jesli juz.
Jesli oczywiscie tak bardzo zalezałoby mi na zachowaniu poprawnosci wypowiedzi.

Chyba najbardziej zależało mi teraz na przekazaniu tresci z ostatnich dwóch zdan :)

To tyle ode mnie.

W sumie tu nie temat na takie pisanie, nie ? :)

Moja mała "pasja"

Ostatnio zmieniony 10 sty 2011 14:30 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Czołem Kira!

hasan_talib pisze:
Tak... Drużyna składająca się z Raven, Fox, Buzz... kogo jeszcze dorzucicie? ;>

Moją IMPkę.