Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
lolek
Post : 03 sty 2012 13:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 03.01.2012


Kolejnośc według mnie poprawna

tj. JA2-Wildfire v6.04, następnie kopiowanie zawartości folderu "Classic JA2 on Wildfire", i na końcu instalacja JA2 005.

Starchris, właśnie tak instalkowałem i mapa strategiczna ( świata) jest stara, natomiast sektory są z Wildfire.


*
 
Starchris
Post : 03 sty 2012 14:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
marcinl0
Post : 05 mar 2012 03:06
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 31
  • Dołączył: 03.03.2012


Chris, zgodnie z propozycją przechodzimy na forum.

Twoja praca jest wspaniała, nie ma wątpliwości wielki szacunek. Uwagi dotyczą szczegółów i rozumienia co to znaczy że działa OK.


Oto co zauważyłem po zainstalowaniu nakładki na WF 6.04 ENG i PL, a potem AIMNAS 1.21:

1. Gra potrafi się jednak na amen zawiesić - co prawda rzadko - ale raz się zdarzyło.

2. Grafika się "kopie" i "krzaczy" - może to sprawa ustawień rozdzielczości? Może działa OK tylko na 1024 x 768? Jak to zmienić?

3. Nie działa sklep Bobby's Ray - brak dostaw. Czekamy na AIMNAS v. 1.25, może to poprawią.

4. Szkoda że brak jest podania otrzymanej wersji po zastosowaniu nakładki - podobno JA2 1.12 ENG GOLD.


*
 
Starchris
Post : 05 mar 2012 12:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


marcinl0 pisze:
1. Gra potrafi się jednak na amen zawiesić - co prawda rzadko - ale raz się zdarzyło.

To jest na pewno wina AIMNAS'a.


marcinl0 pisze:
2. Grafika się "kopie" i "krzaczy" - może to sprawa ustawień rozdzielczości? Może działa OK tylko na 1024 x 768? Jak to zmienić?

Ciężko mi powiedzieć co może być u Ciebie nie tak. U mnie każda rozdzielczość działa bez zarzutu.


marcinl0 pisze:
3. Nie działa sklep Bobby's Ray - brak dostaw. Czekamy na AIMNAS v. 1.25, może to poprawią.

Tego nie sprawdzałem ale jeśli tak jest to na pewno jest to sprawka AIMNAS'a.


marcinl0 pisze:
4. Szkoda że brak jest podania otrzymanej wersji po zastosowaniu nakładki - podobno JA2 1.12 ENG GOLD.

Dopiszę to do instrukcji przy kolejnej aktualizacji.


Sprawdzaj sobie w poniższym temacie czy już został wydany AIMNAS v.25. Jak wyjdzie to napewno kilka ładnych dni potrwa zanim wrzuce do Downloadu oficjalną gotową wersję. Jakby wyszła to najpierw instalujesz czyste JA2 Wildfire, na to nakładkę, na to JA2 1.13, a na to z kolei AIMNAS v.25.

http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... 180&page=1

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
lukasamd
Post : 06 mar 2012 20:44
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


@Starchris:
Mam małe pytanko odnośnie Twojej nakładki. Jak wygląda sprawa rozdzielczości gry?
Wildfire ma większą rozdziałkę, a co będzie jak wrzucę na to np. Urban Chaos (zwykłe, nie v1.13)?
Zostanie przy takiej rozdziałce jak Wildfire, czy będzie tak jak w JA2?


*
  WWW
Starchris
Post : 06 mar 2012 20:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


lukasamd pisze:
Wildfire ma większą rozdziałkę, a co będzie jak wrzucę na to np. Urban Chaos (zwykłe, nie v1.13)?
Zostanie przy takiej rozdziałce jak Wildfire, czy będzie tak jak w JA2?

Przykro mi ale w każdym Jaggedzie oraz w każdej modyfikacji na nim opartej rozdzielczością steruje tylko i wyłącznie plik EXE. Urban chaos również uruchamiasz za pomocą jego własnego pliku EXE w którym to rozdzielczość jest zapisana na 640x480. Nakładka na to nic nie poradzi.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
lolek
Post : 05 lip 2012 09:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Dołączył: 03.01.2012


Witam

Wróciłem znów do wildfire z modyfikacją JA2 005. Kolejny raz mi się kopie na poprzednich błędach czyli nie można poruszać się po sektorze w Omercie, jak i również występuje błąd z Fatimą nie prowadzi do Dymitriego.

Nakładka była przecież juz poprawiana pod tym kątem. O co chodzi ?

pozdrawiam


*
 
Starchris
Post : 05 lip 2012 11:18
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


lolek pisze:
Witam

Wróciłem znów do wildfire z modyfikacją JA2 005. Kolejny raz mi się kopie na poprzednich błędach czyli nie można poruszać się po sektorze w Omercie, jak i również występuje błąd z Fatimą nie prowadzi do Dymitriego.

Nakładka była przecież juz poprawiana pod tym kątem. O co chodzi ?

Wszystko jest dokładnie napisane w instrukcji co i jak trzeba wykonywać. Ja sprawdziłem jeszcze raz i już ostatni raz czy to działa i wszystko działa bez zarzutu.

Najpierw instalujesz jakąkolwiek wersję Wildfire. Na to wrzucasz JA2 mods on wildfire. Na to wrzucasz JA2 005. Na koniec na to wrzucasz folder "Data" z katalogu "Addons / JA2 005".

Jeśli to Ci dalej nie działa to nie mam zielonego pojęcia co może być nie tak, w każdym bądź razie przyczyną nie jest nakładka.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Mr.Jagged
Post : 25 sie 2012 12:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 143
  • Dołączył: 24.08.2012
  • Skąd: z Wielunia


Czesc Mam pytanie jak zainstalowac Deidranna Lives na Wildfire. Zaisntalowalem nakladke Starchrisa ,gralem juz w New Classic a chcialem w DL. Jak prosi mnie o podanie sciezki gdzie jest Jagged Alliance 2 wybieram widlfire i nie dziala to . Mozecie pomoc ???

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Starchris
Post : 25 sie 2012 13:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Mr.Jagged pisze:
Jak prosi mnie o podanie sciezki gdzie jest Jagged Alliance 2 wybieram widlfire i nie dziala to . Mozecie pomoc ???

Nie działa, ponieważ instalator DL poszukuje pliku ja2.exe, a Wildfire ma inny plik exe "wf6.exe". Wystarczy, że zmienisz nazwę plikowi wf6.exe na ja2.exe i instalacja bez problemu powinna być kontynuowana.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Mr.Jagged
Post : 25 sie 2012 20:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 143
  • Dołączył: 24.08.2012
  • Skąd: z Wielunia


Jestes Super!!! Podziałało PLUS dla Ciebie :D

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Facek
Post : 26 mar 2013 23:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 10
  • Dołączył: 07.02.2012


działa enegancko


*
 
misiek5872
Post : 05 cze 2015 10:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 65
  • Dołączył: 03.06.2015


Działa nadal bez problemowo.


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4


cron