Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
deidrannarulez
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

W ruskich snajperkach jest zamontowany od razu PSO-1, i nie da się go zdjąć. Niestety, bo wydaje mi się jest dużo gorszy od celownika snajperskiego. To zbieg okoliczności że akurat strzelałem słabym najemnikiem czy naprawdę PSO-1 spisuje się dużo gorzej? W normalnym SVD można zamontować cel. sjnajperski, za to w SVU już nie. Jeżeli tak też jest w rzeczywistości to różnica między tymi karabinami musi też polegać na innym rodzaju szyny na celownik. Tak? Albo autor gry nie przewidział zdejmowania PSO-1 a akurat tamten też pasuje... Kiedy się strzela z ziemi w głowę kogoś na dachu to ciężko trafić. Wychodzi na to że SVU nie nadaje się na karabin dla snajpera, szkoda tylko tego zasięgu i siły rażenia... Jak gdzieś się pomyliłem to proszę mnie poprawić.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Jeżeli mnie pamięć nie zwodzi to "celownik teleskopowy" w JA 2 i Wildfire jest celownikiem optycznym o 10x powiększeniu, tymczasem PSO-1 ma powiększenie 4x przez co lepiej się sprawdza w broni osobistej (karabin(ek) automatyczny).
Zarówno SWD jak i SWU mają ten sam typ szyny montażowej która pozwala na montaż np. PSO-1, NSPU-3, PCS-5, PSP itd...
Żaden z obu karabinów nie posiada możliwości montażu europejskich przyrządów celowniczych chyba że skorzysta się z odpowiedniego adaptatora produkcji zachodniej.
To że w grze jeden karabin przyjmuje zarówno celownik 'teleskopowy' jak i PSO-1 to zapewne efekt braku dbałości twórców gry o szczegóły.

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

W JA Wildfire da sie ukraść w Almie SVD z celownikiem Leupolda :)

*

deidrannarulez
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

To spróbuję wsadzić na niego jeszcze kolimator, celownik laserowy i może da się granatnik z dwójnogiem. :D Ważył by wtedy z 20kg. :)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Bez przesady, SWD bez PSO-1 waży ok 4.2 kg z amunicją.
Ponadto po co Ci granatnik na karabinie snajperskim? Lepiej mieć na nim celownik optyczny i dwójnóg, celownik laserowy i tak nie daje premii powyżej 10-15 pól.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie