Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
deidrannarulez
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ktoś się niedawno pytał o celowniki gdzie można znależć to są u cywilów. Niektórzy sie zasłaniają jak się do nich strzela a inni strzelają do nas... Nie najlepiej jest strzelać do nich bo spada lojalność to można stanąć w pobliżu i strzelać w ziemię tak, żeby cywil stał na linii ognia. Można bez problemu wyrżnąć całe miasto nic nie tracąc, a cywile często mają przy sobie ciekawe rzeczy. W El Grumm w hotelach kręcą się tacy np. z mini - 14 z celownikiem laserowym i teleskopowym jednocześnie. Od biedy można zastrzelić kogoś z samoobrony jak coś ma...

To samo z okradaniem sklepów - jak zabieramy pieniądze z kasy to sprzedawcy się wkurzają to jak to nie jest ktoś ważny to też można zastrzelić "przez przypadek".

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ok, tyle że morale może polecieć na łeb na szyję, lojalność również (nawet gdy nie wywołasz otwartej strzelaniny).
Poza tym ja jeszcze się nie spotkałem z tym, ażeby samoobrona coś po sobie zostawiała.

*
deidrannarulez
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

U mnie jest wszystko w porzadku, nie dzieje się nic złego. Może dlatego, robiłem to tylko na tych cywilach z którymi nie można pogadać, nie próbowałem tego na NPC-tach. pewnie wtedy tak jest. a u samoobrony ostatnio znalazłem maczete, oni czasami zabierają z ziemi przedmioty to trzeba uważać żeby niczego wartościowego nie zabrali... Zdarzyło mi się tak jak walczyłem wspólnie z samoobroną broniąc kopalni w El Grumm. Jakby zabrali np. MSG90 to u mnie bez problemu da się zastrzelić go (lub ją) i zabrać broń. :P

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie