Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Coach001
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Mam problem : Jestem w Drassen , tam gdzie pilot i helikopter , wchodze na mape i chce leciec wybieram jakis obszar ale pisze mi ze jest zero pasazerow jak zrobic zeby moja ekipa leciala tam gdzie chce.

Ostatnio zmieniony 10 kwie 2009 12:48 przez Coach001, łącznie zmieniany 1 raz

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Na ekranie głównym(tym z mapą) po lewej stronie na górze masz członków oddziału, jest tam cos takiego jak oddział, albo przydział, klikasz na to i tam będziesz miał Pojazd > Helikopter. Gdy zrobis to dla wszystkich, którzy mają leciec( maksymalnie 6 osób), poprostu zaznacz helikopter i miejsce.
Gdy dolecisz robisz znów w zakładce przydział i dajesz tym z helikoptera opcje ODDZIAŁ i np. oddział 1

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Ale zaraz :!: jak masz nie zdobyte żadne rakiety to nie miej zamiaru nigdzie latać bo cię zestrzelą :!:

*

Coach001
Szeregowy

ok dziekowa juz wszystko rozumiem , bez obaw rakiety jedne zdobyte :)

Acha jeszcze mam pytania

1.Czy lojalnosc wplywa na poziom przychodow z kopalni ??
2.Jesli tak to poziom lojalnosc zwiekszy sie gdy w miescie trenujemy samoobrone ???
3.Na mapie sa pokazane oddzialy wroga (pytajniki i drugi to : liczba , kropki ilu ich jest w danym sektorze) Czy chodzi o to ze ten drugi moze zaatakowac odbic miasto ???
4.Operacje Nocne : Podczas zdowywania 1 rakiet w nocy mialem naprawde ciezkie problemy zeby zdobyc rakiety bez stracenia jakiej kolwieg energi , 2 moich najemnikow mialo ta umiejetnosc poziom 1 ale i tak wrog widzial lepiej niz ja to mu dawalo spora przewage nade mna ,pomoglo skradanie , pytanie brzmi czy zawsze tak bedzie ???

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

1. Tak
2. Tak
3. Pytajniki to te sektory w których jest wróg, ale nei wiesz jak liczny, kropki i liczby pokazują się blisko miasta. Oby dwa "rodzaje" mogą zaatakować miasto, jednak gdy pytajniki się do neigo zbliżą, zmienią sie w kropki i liczby.
4. Byc może wróg miał noktowizory, lub stałeś w bardziej oświetlonym miejscu. Z założenia operacje nocne powinny dać Ci bonus do widzenia w ciemności. Ale umiejętności najemników są niczym bez odpowiedniej taktyki, to przedewszystkim ona da Ci przewagę nad wrogiem.

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

lynx
Starszy kapral
Starszy kapral

podam trochę więcej(choć może nieaktualne ale co tam)
2.tak ale nie próbuj czegoś takiego, że czekasz aż ci przychody z kopalni bedą a potem na maxa budujesz samoobrone.czekasz tak kosząc kase z 2 tygodnie.i ci albo poparcie 0% albo kopalnia sie wyczerpuje(zrobiłem tak w citsenie)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Poparcie spada jeżeli za długo nie odbijamy żadnych sektorów miejskich a kopalnie wyczerpują się losowo.
Kiedy rozpoczyna się grę zostaje losowo wybrana 1 kopalnia w Arulco która się wyczerpie, oczywiście stanie się to dopiero po tym jak ją odbijemy.

Dochody z kopalni = [maksymalny dochód z danej kopalni] x [procent miasta pod kontrolą] x [procent lojalności]
Wyszkolenie samoobrony w mieście zwiększa lojalność oraz zapewnia że wróg nie odbije sektorów pod naszą nieobecność.

Ogólnie jest tak że twórcy JA 2 postawili na wojnę partyzancką, trzeba zdobywać miasta dość szybko ew. w międzyczasie doszkalając samoobronę.
Można to zrobić jednym oddziałem ale łatwiej wynajmować w tym celu 2 oddziały a nawet wynajmować sezonowo dobrych trenerów-dowódców jak np. Raider żeby szkolili samoobronę podczas gdy inni będą się szkolić i walczyć.

*

deidrannarulez
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Stridingshadow pisze:
Wyszkolenie samoobrony w mieście zwiększa lojalność oraz zapewnia że wróg nie odbije sektorów pod naszą nieobecność.

trochę późno odpowiadam, :) ale mam małą uwagę. otóż samoobrona nie gwarantuje że sektor nie zostanie odbity, jeżeli oddział wroga jest dobrze wyszkolony to nawet weterani sobie nie poradzą. podczas automatycznego rozstrzygania walk widać kim była zabita osoba, w jej miejscu pojawia się albo "żołnierz" (albo coś takiego, już dokładnie nie pamiętam bo wolę samemu się bić :) ) albo "elity". Ci drudzy zawsze będą lepsi od samoobrony, nawet wyszkolonych tak jak ten z mojego awatara. :) Na szczęście takie oddziały są mało liczne, chyba że gra się na hard i dwa oddziały się połączą. Np. 38 elitarnych, ale jakoś sobie poradziłem w 16 najemników. :P ale trzeba przyznać że nieźle wymiatają, strzały w głowę z dystansu to już dla nich nie problem.

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Cytuj:
wolę samemu się bić

Popieram :) Najlepiej jest mieć zawsze kogoś ze swoich w pobliżu bo jak ktoś z twojego oddziału jest w sektorze w którym trwa walka to nie ma bata, raczej zawsze wygrają twoi ;)

*

deidrannarulez
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

raczej miałem na myśli bicie się najemnikami z przeciwnikiem kiedy nie jestem w sektorze z samoobroną(i wtedy nigdy nie rozstrzygam automatycznie), ale tak ogólnie to dobrze mnie zrozumiałeś. :) "Ręczne" bicie się z pomocą samoobrony to po prostu masakra, staram się tego unikać bo wtedy samoobrona walczy taktycznie po prostu beznadziejnie i ponosi o wiele większe straty niż gdyby mnie nie było w ogóle w sektorze.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie