Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Popuś
Post : 10 cze 2006 22:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 382
  • Dołączył: 01.06.2006
  • Skąd: I tak tu nie trafisz


Co myślicie o zmianie rodzielczości w Wildfire?
Moim zdaniem było to bardzo dobre posunięcie - mi osobiście znacznie lepiej się gra. Może trochę skopane są rozmiary przedmiotów (nie zawsze wiadomo co jest co), ale na ekranie taktycznym widać więcej i nie trzeba ciągle krawędzi przesuwać. Dzięki temu, że kamera jest "wyzej" mamy lepszą orientację, gdzie co i kto jest.

_________________
Obrazek


Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Popuś, łącznie zmieniany 1 raz

*
  WWW
Len
Post : 10 cze 2006 22:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Ja niestety nie miałem przyjemności gracz w JA2 Wildfire (2005), i bardzo tego żałuję. Nie grałem z powodu awarii monitora, mam teraz jakiś stary 15' na którym nie działa rozdzielczość 1024x768 :/ Ale powiem co o tym sądzę patrząc na screeny :)

Przede wszystkim plusem jest to co wymienił Popuś, więcej widać. Ale z drugiej strony aby przesuwanie ekranu nas nie męczyło wystarczy ustawić wysoką czułość myszy, wtedy tylko lekki ruch myszą i już :)
Wyższa rozdzielczość dobrze służy także posiadaczom dużych monitorów dzięki czemu nie widać takiej pikselozy.

Wadą jest napewno późniejszy utrudniony powrót do JA2 i ciągłe narzekania. Ale do trego wystarczy się przyzwyczaić :)

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
lukasamd
Post : 11 cze 2006 11:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Dla mnie zmiana rozdziałki była zbawieniem - od września mam LCD 15' (Bogu dzięki że nie 17') i JA2 wyglądało na nim jakoś, hm, dziwnie ;) W wildfire wszystko wygląda ok. Posiadacze CRT czy to 15' czy 17' a może i 19' nie mają tego problemu ale ja nie wyobrażam sobie grania w JA2 na LCD 17' - natywna rodziałka to 1280x1024 a JA2 ma 640x480 zaś wiadomo że im mniejsza rozdzielczość od natywnej na LCD tym obraz gorszej jakości.


*
  WWW
snick
Post : 23 lip 2006 12:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Dołączył: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


Rozdzielczość w WF to niezłe posunięcie. Widać wszystko całkiem przejrzyście. Problemem było dla mnie tylko to, jak małe okazały się na początku postacie i wszystkie obiekty na mapie - trzeba było się przyzwyczaić.
Szkoda jednak, że teraz zwłoki wrogów mają tendencję do przesuwania się o mały kawałek po upadnięciu na ziemię.
No i kłopotliwe było dla mnie później przejście do Jaggeda w 640x480, jak już Len wspomniał. :mrgreen:

Cytuj:
w JA2 na LCD 17'


Ja tam gram i nie jest to dla mnie sżaden problem :P


*
  WWW
Popuś
Post : 23 lip 2006 12:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
  • Posty: 382
  • Dołączył: 01.06.2006
  • Skąd: I tak tu nie trafisz


A tam, marudzenie. Ja gram na zwykłym monitorze 15' i jakoś zyje. Pomyślcie jak fajnie muszą wyglądać postacie jak ktos gra na laptopie :|

_________________
Obrazek


*
  WWW
Len
Post : 23 lip 2006 12:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


No właśnie, marudzicie. Ja mam monitor na którym nie działa rozdzielczość 1024.x769 co uniemożliwia mi normalne granie a jakoś żyję :mrgreen:

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
lukasamd
Post : 24 lip 2006 17:29
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


snick pisze:
Cytuj:
w JA2 na LCD 17'


Ja tam gram i nie jest to dla mnie sżaden problem :P


No dobra ale jak to wygląda (JA2 nie wildfire) już na 15' LCD. Wolę nie wiedziec co jest na 17'...


*
  WWW
suicidegirl
Post : 11 lis 2006 20:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 90
  • Dołączył: 08.11.2006
  • Skąd: Warschau


Ja grałam w JA2 na LCD 17' i żyję. Naprawdę można się przyzwyczaić.

_________________
http://nathalie.zan.pl/blog


*
  WWW
snick
Post : 11 lis 2006 21:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Dołączył: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


Cytuj:
Ja grałam w JA2 na LCD 17' i żyję. Naprawdę można się przyzwyczaić.


Oo, głos rozsądku. ;) Jak człowiek pogra, to się spokojnie do tej rozdzielczości przyzwyczai i nie ma problemów.


*
  WWW
Fireox
Post : 11 lis 2006 22:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 201
  • Dołączył: 04.06.2006
  • Skąd: Zamość


Ja też grałem dość długo w Wildfire na początku było trudno ale potem sie przyzwycziłem i wszytko było ok !
Potem jak zaczynałem grać w Ja2 to mi zaczeła stara rozdzielczość przeszkadzać :P


*
 
lukasamd
Post : 18 lis 2006 12:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Ja mam LCD 15' - pierwszy dzień z tym monitorem to byla udręka - w porównaniu do CRT 17' Jagged Alliance wyglądał żałośnie. Teraz się przyzwyczaiłem i mogę grać nawet bardzo długo - na LCD nie czujesz zmęczenia oczu po "kampanii w Medunie" ;)


*
  WWW
Hanti
Post : 04 lut 2007 14:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 87
  • Dołączył: 28.01.2007


A ja mam pytanie czy da się ustawić rozdzielczość w WF na 800x600. Dla mnie 1024 to za dużo i oczy mi się męczą na moim monitorze. Wolałbym 800. Jest jakiś przełącznik?

Jeśli nie, to czy mogę zainstalować 113 na JAWF i w ten sposób zmienić rozdzielczość (ustawiając opcję data=JAWF)? Próbował ktoś?


*
 
Fireox
Post : 04 lut 2007 20:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 201
  • Dołączył: 04.06.2006
  • Skąd: Zamość


Kiedyś czytałem że na Wildfire działa 113 ale nie wiem czy na wersji Polskiej czy amerykańskiej...pewnie tej 2...


*
 
Len
Post : 06 lut 2007 13:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Działać powinien ale nie radziłbym instalować 1.13 na WF, będzie pełno głupich problemów. Rozdzielczości nie da się ustawić więc pozostaje ci tylko kupno więkzego monitora xD

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Len
Post : 22 lut 2007 10:02
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Nareszcie mam nowy monitor więc przekonam się niedługo jak to jest grać w jaggeda na rozdzielczości 1024x768 :D Ale najpierw trza ukończyć Renegade Republic.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna


cron