Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
yeti2001
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Czy w WildFire jest dostępny Dragunov oraz m24?

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

zajrzyj do działu bronie na stronie głównej.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Tak w wildfire dostępny jest SVD Dragunov.

Dużo "elity" snajperów posiada właśnie SVD (poznasz to po charakterystycznym dźwięku)

A m24 chyba też...Choć nie jestem do końca pewien.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

I tak najczęściej najlepsza (w wersji PL) to HK MSG 90 ze względu na bug z amunicją HP (choć przynajmniej jest bardzo realistycznie).

BTW. Wydzieliłem posty jako nowy temat bo z tamtym miało to niewiele wspólnego.

*
Yury
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Ja i tak nie używam tej broni ,przynajmniej z amunicją HP. I tak już wojska Deidr...nie wiem jak ona sie tam nazywa :P mają przerąbane to jeszcze z tą bronią.....nie to jest poprostu zbyt łatwe :)

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

MSG 90 nie jest możliwe spudłować za najwyższą liczbę PA ...
broń dla "cheatów" ;p

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ale jak się gra w wyższych poziomach to wrogowie mają kamizelki = amunicja HP jest bezużyteczna. Wtedy M24 i Dragunov są o wiele lepsze.

*
Hawker
Starszy kapral
Starszy kapral

MSG 90 i ostra amunicja oraz FN-FAL to najlepsze (wg. mnie) bronie w grze dobrze służą jako broń wsparcia. Na odległość 7 klatek dobrze się spisuję USP. Jest mały, celny, lekki, tani noi jednoręczny. wystarczy strzelać za minimum PA. do MSG 90 polecam amunicję niepenetrującą do najazdów na Grumm, La Ortę, La Almę i przede wszystkim La Balime.

*

lynx
Starszy kapral
Starszy kapral

Hawker pisze:
do MSG 90 polecam amunicję niepenetrującą do najazdów na Grumm, La Ortę, La Almę i przede wszystkim La Balime.

chodzi ci o ammo HP??jeśli tak to raczej odpada bo w grum i orcie wrogowie(szczególnie elitarni)mają mocne kamizelki.
Cytuj:
MSG 90 i ostra amunicja

czyli która??ap czy hp??bo chyba obie są ostre nie?? ;)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Głupie to wszystko, na 200-300m każdy pocisk naboju 7.62*51 NATO przebiłby dowolny hełm (poza pociskami Glaser safety-slug i tym podobnymi), różnica polega na tym że pocisk p.pancerny zrobi to ładnie a cywilny zrobi z hełmu coś na wyraz zgniecionej skorupy od jajka, po prostu hełmy są zbyt kruche żeby powstrzymać pocisk o takiej energii, i o ile ten pocisk się nie rozpadnie to zrobi każdej głowie kuku (:
Ponadto w JA2 i jej pochodnych zawsze jest szansa ominięcia pancerza.
Każdy pancerz osłania dany procent części ciała na którą pasuje, np zwykły hełm około 65-70%, dzięki dokładnemu celowaniu można ominąć pancerz.

Hawker'owi chodziło o to że amunicja AP ma dosłownie ostrołukowy pocisk podczas gdy amunicja HP miewa pociski o zaokrąglonym bądź płaskim kształcie (poza amunicją karabinową HP która wygląda jak zwykła wojskowa z tą różnicą że ma malutkie wydrążenie na szczycie pocisku.
Ponadto działanie amunicji AP i HP jest analogowe zadania rany ostrym i tępym narzędziem, amunicja AP właściwie nie zmienia kształtu podczas penetracji celu żywego (poza amunicją 5.56*45 której bliżej do amunicji typu Glaser) i niejako 'tnie' cel, amunicja HP niemal dwukrotnie podwaja swoją średnicę po penetracji celu, niejednokrotnie przy tym koziołkując, energia jest zatem rozłożona na dużą powierzchnię i występuje podobieństwo do rany tłuczonej.

*

M@GiC
Awatar użytkownika
Szeregowy

a ja w ogole w wildfire nie uzywam msg90 poniewaz jak gram na ekspercie to ta bron wogole sie nie sprawadza ja zawsze biore g3 i mini30 a co do snajperek to m24 nie ma w wildfire ;-) ;-) ;-) ;-)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

A ja w Wildfire 6.0 grałem krótko, za to dość długo w Wildfire 1.13.
Ogólnie nie przepadam za bronią snajperską, 1-2 snajperów na oddział to u mnie maks, reszta zwykle ma karabiny samoczynno-samopowtarzalne (G3A3, G3A4K, M-14EBR, DSA 58 OSW, FN SCAR).

*

lynx
Starszy kapral
Starszy kapral

Zgadzam sie z przedmówcą.Najlepiej jest mieć piechura, który będzie dobrze strzelał z takiego dragunowa, ale max to 1.Reszta strzelców powinna mieć karabiny typu Steyr AUG lub M16.Szczególnie,gdy ma sie umiejętność broń auto.Wtedy cięcie serią ze średniej odległości przy dużej celości wybija każdego

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Normalka, gdyby wszyscy przeciwnicy z jakimi będziemy walczyć byli w zasięgu snajperskim, to czemu nie uzbroić wszystkich w broń dalekosiężną?
Jednak dość często przeciwnikom udaje się podejść bliżej i wtedy broń snajperska traci na zaletach i zyskuje na wadach.
W mojej drużynie zawsze jest broń na bliski średni i daleki zasięg (tzn, zawsze odkąd uda mi się taką broń zdobyć).
Grając np w 2 1.13, przez pół gry używam głównie wytłumionego pm'u jako broni mojego IMP'a, pozwala mi to uniknąć sytuacji w których potrzebny byłby większy zasięg i większa siła ognia.
Kiedy kończyłem 2 1.13 miałem w 6 osobowej drużynie 4 SCAR-H, KWSK (czy jakieś inne dalekosiężne mosntrum), WSSK, FN P-90 i RPG-16 i to starczyło z nawiązką zarówno na czołgi jak i elitarną piechotę. Mówiliśmy zresztą o tym w temacie "Najlepsza Broń" (czy jakoś tam), broń jakiej powinniśmy używać zależy od sposobu walki a kluczem do sukcesu jest odpowiednio różnorodne uzbrojenie zespołu.

*

lynx
Starszy kapral
Starszy kapral

Czasem przydatne jest póścić serię z broni, szczególnie w eliciarzy.Np. w wildfire Ira ma broń auto i miała u mnie AK 74.załatwiła jedną serią gostka w nocy(niby nie wyczyn ale coś zawsze jest).SZczególnie przydatne jest u celnych strzelców z bronią auto i bronią na niedrogą ammo.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna