Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
konrado9
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Witam mam załoge Monk ( mam nadziej ze tak dobry jak shadow) Lynx stary ale jary 99 strzelec wyborowy choć mniej skuteczny a dziwne niz w 2, Sidney i od spraw wybuchowych Trevora i wszytko fajnie Drasen ładnie zdobyte ale LA ALMA mnie zaskoczyła wieżyczki strażnicy o skuteczności jeden strzał jedna śmierć, góra dwa ale rzadko , i nie moge zdobyc tego wogole nie moge ich podejsc ani monk bokiem po cichu bo zaraz zostanie wykryty pomozecie?

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Na dzień dobry:

Regulamin JACenter.pl pisze:
5. Posty piszemy na temat i możliwie bezbłędnie aby każdy nas zrozumiał. Do rozmów o wszystkim jest dział HydePark.

Postaraj się odnaleźć interpunkcję i gramatykę, tym bardziej, że przeglądarki błędy podkreślają :)

A co do problemu: niepotrzebnie od razu wybrałeś się na takie miasto. W wypadku Wildfire nie ma sensu szarżować, bo to o wiele trudniejsza gra, przynajmniej do momentu, w którym zdobędziemy odpowiednie wyposażenie. Możesz spróbować wystawiać jakiegoś najemnika na ostrzał snajpera na wieżyczce, a w tym czasie innym postarać się podbiec pod nią z innej strony. Co prawda sposób dosyć ryzykowny, ale da się stanąć tak, aby przeciwnik miał minimalne szanse na trafienie, a wątpię, abyś Ty posiadał jakiś sprzęt snajperski.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Już kiedyś była dyskusja na ten temat.
Ogólnie w Wildfire zdobywanie Almy jest o wiele trudniejsze, niż w JA2.
Najlepiej byłoby, gdybyś tymczasowo odpuścił Almę, i wziął się za mniej ufortyfikowane miasta (w sumie Alma jako główna siedziba armii Arulco powinna być najlepiej broniona zaraz po Medunie) i wrócił z lepszym sprzętem.

Osobiście podchodziłem do zdobywania sektora H13 następująco:
IMP z wypasionym pm'em z tłumikiem, laserem i celownikiem optycznym (Wildfire 1.13) przebił się przez pole minowe i ogrodzenie (jeżeli robisz to nocą, to możesz obrzucić swą drogę granatami dymnymi aby uniknąć świateł refletkorów), podczas gdy reszta teamu z bronią długą kryła się w ciemności przed wejściem do bazy.
Kiedy rozpoczęła się walka team brał na siebie większość zakapiorów (wyeksponowanych na strzał w światłach reflektorów i nieosłoniętych workami z piaskiem), podczas gdy IMP robił krecią robotę od środka.
Jednak do tego trzeba mieć odpowiedni sprzęt i team.

--- Dodano: 11 maja 2010 19:36 ---

BTW: wybacz szefowi dość szorstkie powitanie, mieliśmy tu ostatnio trochę problemów z przestrzeganiem regulaminu.
Polecam dokładne zaznajomienie się z regulaminem, on jest po to, żeby było nam wszystkim wygodniej.
Potem są różne nieciekawe sytuacje :/

*

konrado9
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

ok dziękuję tak myślałem bo mowie coś za trudno jest w 2 zdobyłem bez problemu i tam był w niej tej żołnierz ja go zabiłem i miałem fan fala :D jedna bron snajperska mi wystarczy lub dwie i nie maja szans jak zdobędę i będzie one shot one death a przynajmniej mam nadzieje pozdrawiam

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

No offense, ale postaraj się pisać krótszymi zdaniami (najlepiej prostymi) i stosuj choć podstawową interpunkcję.
Będzie łatwiej Cię zrozumieć :)

*

konrado9
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

rozumiem, w avataze moja ulubiona bron pewnie wiesz jaka :)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

konrado9 pisze:
rozumiem, w avataze moja ulubiona bron pewnie wiesz jaka :)

Barrett jakowy ;)
O broni w Zbrojowni, na każdy temat w stosownym dziale.
Bałaganu nie lubim ;)

*

konrado9
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ok ;-)

*

Tixon
Szeregowy

lukasamd pisze:
A co do problemu: niepotrzebnie od razu wybrałeś się na takie miasto. W wypadku Wildfire nie ma sensu szarżować, bo to o wiele trudniejsza gra, przynajmniej do momentu, w którym zdobędziemy odpowiednie wyposażenie. Możesz spróbować wystawiać jakiegoś najemnika na ostrzał snajpera na wieżyczce, a w tym czasie innym postarać się podbiec pod nią z innej strony. Co prawda sposób dosyć ryzykowny, ale da się stanąć tak, aby przeciwnik miał minimalne szanse na trafienie, a wątpię, abyś Ty posiadał jakiś sprzęt snajperski.

Stridingshadow pisze:
Najlepiej byłoby, gdybyś tymczasowo odpuścił Almę, i wziął się za mniej ufortyfikowane miasta (w sumie Alma jako główna siedziba armii Arulco powinna być najlepiej broniona zaraz po Medunie) i wrócił z lepszym sprzętem.

Dobrze wiedzieć :) A dziwiłem się, czemu zdobywanie Almy idzie z takimi oporami :-D Ale skoro już 50% mam jej przejęte, to nie wypada się wycofać. Przy okazji, znalazłem tam generała który mnie może zaatakować. Opłaca się go ubić? I co ciekawego jest w schronie pod nim? Mam deczko problem z otwieraniem tamtejszych drzwi.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Tixon pisze:
Przy okazji, znalazłem tam generała który mnie może zaatakować. Opłaca się go ubić?

Ma bodajże paręset dolców, karabin G3A3 i kamizelkę 'Guardian'.
Fabularnie jego śmierć nic nie zmienia.
Opłaca się za to oszczędzić sierżanta Krott'a, który opuści sektor (po rozmowie z nami) i szepnie o nas parę dobrych słów mieszkańcom Almy, co podbije nam nieco lojalność.
Krott też ma G3A3 i kamizelkę 'Guardian'.

*

Tixon
Szeregowy

Stridingshadow pisze:
Opłaca się za to oszczędzić sierżanta Krott'a

A go to przegapiłem, chyba, że jest w sektorach południowych.

--- Dodano: 12 cze 2010 13:59 ---

Szybkie pytanie - gdzie jest zarządca kopalni w Almie?

*

lynx
Starszy kapral
Starszy kapral

Jest w sektorze z kopalnią. W środku sektora jest dośc spory budynek w którym znajdują się m.in szafki. Budynek ten znajduje się na terenie kopalni. Gdzieś tam powinien być szef(jak nie będziesz umiał otworzyć, to może pozagladaj przez okna-nie wiem, czy wtedy go znajdziesz, ale może się uda:)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Tixon pisze:
A go to przegapiłem, chyba, że jest w sektorach południowych.

Sierżant Krott jest w tym samym sektorze co generał.
Stoi przy szafce z karabinem rakietowym (przynajmniej w JA2), kiedy w sektorze podniesiony zostaje alarm, szafka wybucha, a Krott zostaje ranny.
Ponieważ siła wybuchu i zadawane obrażenia są w dużym zakresie losowe, to może się tak zdarzyć, że Krott zginie podczas wybuchu.
W grze Krott opisany jest jako 'Sargeant'.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie