Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Czy oby na pewno? Po zabiciu (morderstwo wykonane z naszej strony) 2-3 najemników morale lecą na łeb na szyję, potem wrócą do normy, ale przedłużać kontraktu nie każdy zachce, podobnie jak nająć się u nas (teksty typu "słyszałem jaki tam burdel robicie" itp.).

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ming pisze:
18 wrogów to nie dużo, a 7% za 18 to i tak dużo

Chodzi o to, że po zdobyciu Drassen i wycięciu 18 członków patrolu BoBeR miał 7% lojalności w mieście.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Miałem na myśli wycofywanie się. jak jeszcze nie umiałem grać, zdobywałem sektory wchodząc, wykonując strzały w 1 turze i uciekając :)

Ostatnio zmieniony 05 sie 2010 20:45 przez M'cin, łącznie zmieniany 1 raz

*

-BoBeR-
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

mam następny problem lojalność znów spada w Drassen tylko tym razem tak powoli zawsze 3% na ok 30 h
i do tego np nie mogę się dogadać ani z kierownikiem kopalni ale to na pewno z braku dowodzenia bo mój najlepszy najemnik w dowodzeniu ma 35 ale z księdzem nie mogę e to już jest dziwne daje mu wino i rozmawiam irą a ten gada o jakiś zwłokach itp a wrogów rąbie wszystkich w około aż do czystki i to nic nie pomaga

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Daj save jako załącznik.

*
-BoBeR-
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

lojalność spada tylko jak w przejdzie się przez jakiś sektor
save jest z 4 dnia bo w 7 dniu nie zapisałem bo już miałem 18 %

Załączniki:
SaveGame03.rar [136.61 KiB]
Pobrany 125 razy
*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Sprawdziłem no i nie mam dobrej wiadomości, najlepiej byłoby zacząć na nowo i nie powtarzać niektórych błędów :)

1. Zajmij 3 główne sektory El Drassen w ciągu jednego dnia, bez żadnej przerwy. Zostaw tylko ten boczny z wybrzeżem, aby Deidranna nie został poinformowana o zajęciu miasta i aby nie wysyłała oddziału do jego odbicia.

2. Od razu po zajęciu sektora z księdzem staraj się z nim pogadać Irą albo IMPem.

3. Od razu po zajęciu sektora zaś kopalni postaraj się pogadać z jej szefem aby czerpać zyski.

4. Od razu po zajęciu sektora z fabryką porozmawiać z Dorren - nie zabijaj jej! W Wildfire najlepiej jest ją przekonać do opuszczenia fabryki. Gdy to nie pomoże, to dopiero wtedy zabijamy, ale jeżeli się zdecyduje, pozwalamy jej odejść.

5. Gdy zajmiesz już te 3 sektory, podziel całą drużynę na 3 grupy po 2 osoby. Wpakuj do każdego z tych sektorów i szkol wszystkimi ludźmi samoobronę do momentu, w którym w każdym z sektorów będzie minimum po 15 zielonych.

6. Gdy będziesz miał już wyszkolone, zajmij ostatni sektor a potem nadal wszystkimi szkól samoobronę.

7. Około 4-5 dnia możesz 2-3 ludźmi wybrać się gdzieś poza miasto i sprzątnąć jakiś patrol, aby rebelianci byli zadowoleni.

Ogólnie błąd polega na tym, że 4 dzień i dopiero w 1 sektorze był malutki oddział samoobrony, a z początku czas odgrywa sporą rolę - im szybciej zajmiesz miasto, tym lepiej :)

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Chciałbym ustosunkować się do tego, co napisał wyżej Lukas.

Otóż skrypty JA2 nie promują wykorzystania przez gracza Blitzkriegu.
Najlepszym wyjściem jest zawsze zdobyć minimalną liczbę sektorów pozwalającą na szkolenie samoobrony, a następnie szkolenie owej samoobrony.

Grając w JA2 po zajęciu 1 sektora Drassen mamy wystarczająco dużo poparcia aby móc szkolić miejscowych, w Wildfire możemy potrzebować odbić 2 sektory.
Dobrym wyjściem będzie zatem zaatakowanie miasta od strony kopalni, przejęcie sektora z kopalnią, rozmowa z księdzem, przejęcie sektora z fabryką, wypędzenie Doreen.
Kiedy tylko uda Ci się zacząć szkolić samoobronę, powinieneś wyszkolić jej jak najwięcej (spokojnie 15 niebieskich i 5 zielonych na sektor), a następnie wyzwolić trzeci sektor (lotnisko).
Dzięki lotnisku będziesz mógł dokupić nieco sprzętu, co może się przydać przy obronie miasta.
Mając 3 z czterech sektorów szkolisz samoobronę w mieście na maks (znaczy się full niebieskich), i dopiero wtedy zdobywasz ostatni sektor.
Zdobywszy ostatni sektor dzielisz samoobronę po równo między wszystkie sektory, i jednocześnie szkolisz dalej oczekując na wrogi atak.

Osobiście staram się nigdy nie bronić miasta na ekranie taktycznym posiadając samoobronę.
PRZED atakiem wycofuję swoich ludzi, i pozwalam miejscowym się bronić.
Samoobrona jest głupia, maksymalnie nieskoordynowana i niejednokrotnie bezsensownie rozmieszczona w obrębie sektora.
W związku z tym co wyżej, podczas walki na ekranie taktycznym zwykle ponosi ciężkie straty (nieliczni żołnierze samoobrony szarżują solo zmasowane grupy przeciwnika).

Pamiętaj, że gra zawsze odlicza ok 1 tygodnia od daty ostatniego zdobycia sektora miejskiego.
Oznacza to, że zdobywając 4 sektory 1 dnia, masz tylko 7dni na załatwienie tam swoich spraw, i zdobycie 5' sektora przed ostrzeżeniem mod Enrico/Roberta.
Jeżeli Twój team jest w stanie wyszkolić 20 niebieskich/48h, to wyszkolenie 80 niebieskich zajmie mu 8 dób, co na pewno przekroczy dozwolony przez mechanizmy gry czas 'bezczynności' oraz niejednokrotnie narazi zdobyte przez Ciebie sektory na atak.
Zdobywszy 2 sektory potrzebujesz tylko 4 dób na wyszkolenie w nich full samoobrony, co na pewno zostawi Ci nieco czasu przed ostatecznym terminem kolejnego zwycięstwa, i zmniejszy szanse przeciwnika na wyprowadzenie skutecznego kontrataku.

*

-BoBeR-
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

ok już zacząłem od nowa
mam nadzieje że to pomoże
thx za wszystko

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3