Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
marcinl0
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Sierżant
Sierżant

Gram w Wildfire n-ty raz i nagle nie można się ruszyć z "bazowego" sektora miasta Cambria ze sklepikarzem ponieważ sektor sam nagle stal się Hostile - i praktycznie koniec gry bo nie da się z tym grać. Musiałem wczytać sav sprzed następującego wydarzenia (i utracić cześć postępu gry): Dimitri rzucił granatem w innym sektorze K6 z domkami i kilkoma lokalnymi mieszkańcami - i prawdopodobnie jeden z biednych lokalnych mieszkańców K6 został całkowicie przypadkowo trafiony odłamkami i sam z siebie stał się w K6 czerwonym quasi-przeciwnikiem.

Po wyeliminowaniu wszystkich normalnych wrogów w K6 nadal nie wychodził z trybu turowego - aż z pomocą X Ray Detector na skraju mapy znalazłem tego skulonego czerwonego mieszkańca który przerażony tam sam uciekł. Nie zastanawiając się długo po prostu lekko puknąłem biedaka aż padł - i walka się skończyła - i wyglądało że wszystko OK i nawet nie spadła po w/w lojalność w miastach - specjalnie sprawdziłem.

Ale widać gra jednak zapamiętała mój straszny postępek w K6 z niewinnym biednym zranionym przypadkowo mieszkańcem - i za dzień dwa już miałem w Cambrii "Hostile sector" "cannot move".

Czy naprawdę w Wildfire trzeba aż tak uważnie unikać zranienia kogokolwiek z lokalnych biedaków (poza wrogami) nawet granatem ogłuszającym dymnym -1 zdrowia przypadkową kulą itd.- i jak tak się przypadkowo zdarzy to pozostaje tylko wczytanie sav sprzed zranienia biedaka ?

W klasycznym JA2 aż tak nie musiałem na to uważać aby grać dalej - chyba ze w JA2 wrogów jest po prostu mniej - i trudniej o przypadkowe zranienie lokalnych biedaków.

*

Hanzea
Kapral
Kapral

marcinl0 pisze:
....nagle nie można się ruszyć z "bazowego" sektora miasta Cambria ze sklepikarzem ponieważ sektor sam nagle stal się Hostile...

Wrzuć Sejwa, to będzie się łatwiej odnieść.

*
marcinl0
Sierżant
Sierżant

No nie zrobiłem savu jak sektor stał się Hostile - nawet nie wiem czy się wtedy dało. Ale szkoda że nie zrobiłem przynajmniej screena z tym lokalnym skulonym "czerwonym" biedakiem w K6 przed zarąbaniem.

Podobna taka sytuacja jest w Chitzena w pokoju gdzie aż się roi od lokalnych i trzeba bardzo uważać aby nie dostali kuli.

Po prostu - wygodne obszarowe zmiękczanie granatami - tylko jak są sami wrogowie na otwartej przestrzeni np. w liczbie 30.

Najlepsze jest to że gra jednak "zapamiętała" mój straszny postępek na rozdrożu w K6 z zatłuczeniem biednego zranionego przypadkowo mieszkańca i jego zatłuczeniem - i za dzień dwa już miałem w Cambrii "Hostile sector" "cannot move".

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie