Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
suicidegirl
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Godzinę temu zainstalowałam WF z zamiarem ukończenia go w przeciągu tego tygodnia. Niestety mam mały problem - nie mogę odczytać save'a, a odbyłam już ze cztery walki i jestem tuż przed El Drassen. Mam dwa zapisy - jeden quicksave w sektorze przed lotniskiem i jeden normalny na lotnisku. Oba nie mogą zostać odczytane, podczas ładowania pasek zatrzymuje się w tym samym miejscu i wyświetlany jest komunikat o błędzie. Co z tym zrobić? Mam wersję z KŚ GRY.

*
Cell
Chorąży
Chorąży

Odinstaluj gre-->zainstaluj ponownie-->wgraj save's, które (mam nadzieje) skopiowałaś przed deinstalacją ;]

*

suicidegirl
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Sądzisz, że to pomoże? Mam jeszcze inną wersję WF (chyba), zdaje się, że tę anglojęzyczną. OK, dzięki za radę, zaraz spróbuję

Po chwili: eee, no niestety, nie dało rady. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, zanim szlag mnie trafi? :)

*
Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Znam ten błąd - ale nigdy nie nawaliły mi dwa save'y - muszę Cie zmartwić, ale nie udało mi się na niego zaradzić nic innego od wczytania działającego - w Twoim wypadku jeśli się nie mylę zaczęcia nowej gry...

*
zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Najpierw przenieś te sejwy do innego folderu . Uruchom WF i zacznij nową grę zapisz sobie. Wyłącz WF i nowe sejwy zastąp starymi. To może pomóc. Może , nie musi!

*

suicidegirl
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ech, od zainstalowania grałam w WF z godzinę i przez ten czas kilka razy wywaliło mnie do systemu, ok. 7 razy pojawił się błąd zapisu, w dwóch save'ach miałam błąd odczytu. Stwierdziłam, że szkoda mojego czasu i nerwów. W WF pogram, jak producent wypuści patcha. Na razie czekam na Hired Guns, które powinno przyjść do mnie niebawem. Dzięki wszystkim za pomoc, ale niestety nie mam tyle cierpliwości i chcę uniknąć takich problemów na dalszym etapie gry.

*
zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Chociaż spróbuj ! Nie warto porzucać Wildfire tylko ze względu błędów ... Moje kochane Wildfire;(

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja z wywalaniem gry się spotkałem, ale save ani razu mi nie rozwaliło w Wildfire... w przeciwieństwie do JA2 :| Może spróbuj wysłać komuś te save a on sprawdzi u siebie, chcesz to ślij do mnie, mogę zobaczyć czy odpalą (JA2W PL).

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Kurcze, co jest z tym WF u was?! Macie oryginał kupiony ze sklepu ?
Ja kupiłem wersję pudełkową i nie mam ŻADNYCH problemów. I nie to że mało gram - WF przeszedłem już kilka razy. Albo macie pościągane jakieś lipne wersje ( z tego co pamiętam to wersje rozwojowe były do dupy, ale ta wydana w polsce jest gicior) albo coś nie halo u was z komputronami !

edit:
Albo to ja mam uber-farta, w co sam nie wierzę.

*

suicidegirl
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Dzięki za chęci, ale niestety save'ów już się pozbyłam. Wersję mam z gazety, w wysokiej rozdzielczości, więc teoretycznie wszystko powinno być OK. Gram pod XP Home Edition. Dziwna sprawa, nie? Nigdy nie spotkałam się z taką ilością błędów.

*
zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Samoczynnie NIGDY mi się save w WF nie spierniczył ... Tylko jak zabrakło prądu lub reset niewyjaśniony (są takie :p) sie zdarzał.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Miałem dokładnie ten sam problem i tez na Wildfire 6.0. Niestety, wszystkie saevy się popsuły i dosłownie nic nie pomogło. Ale jeszcze spróbuję innej metody opisanej przez Zadrę:
zadra666 pisze:
Najpierw przenieś te sejwy do innego folderu . Uruchom WF i zacznij nową grę zapisz sobie. Wyłącz WF i nowe sejwy zastąp starymi. To może pomóc. Może , nie musi!

Mam jeszcze jeden pomysł. Jak wiecie, polskie Wildfire jest w wersji 6.04, a pojawiły się patche aktualizujące do wersji 6.06. Można więc wgrać saevy do nowszego jaggeda. Jednak jest jeden problem: patche te wymagają niemieckiej wersji językowej :/ Ma ktoś?

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie