Polega na tym, że jedna osoba przedstawia sytuację w której jeden przestępca/terrorysta próbuje zabarykadować się w jakimś budynku a policja ma za zadanie odbić ten budynek bez ofiar zakładników ani podejrzanych. Możliwe są negocjację, odwracanie uwagi, a nawet używanie snajperów ale wiadomo, że im mniej ofiar tym lepiej. Żeby to rozjaśnić ja zacznę.
Podejrzany wiek 45 lat, były wojskowy w stopniu kaprala. Wojska artylerii. Zagrożenie małe, podejrzany posiada broń biała, prawdopodobnie nie posiada broni palnej.
http://www.lem.pl/english/images/phocag ... acyjne.jpg (nie patrzcie, że zdjęcie nie pasuje datami. Tu chodzi o zabawę)
Piła, Polska.
Uwolnienie zakładników. Dnia 13 kwietnia o godzinie 13 policja dostała wiele telefonów w sprawie hałasów jakie pojawiły się w bloku na obrzeżu miasta. Patrol policji przybył na miejsce O godzinie 13.45 (polska policja) żeby zbadać sprawę. Podejrzany nie wpuścił policji i powiedział przez drzwi, że chce się spotkać z swoim pracodawcą w sprawie zwolnienia z pracy na budowie.
Podejrzany może posiadać 3 zakładników, żona wiek 45 lat, dzieci wiek 18 i 20 lat.
Godzina 14.35 - negocjator przybywa na miejsce.
Tu się zaczyna zabawa.
Tutaj jest plan domu narysowany przez konserwatora

Pamiętajcie, że to jest tylko planowanie. Nie ma sposobu zobaczyć jak by taka akcja się udała.
Pamiętajcie też, że policja może używać negocjatora, sprzętu ciężkiego, itp. a terrorysta może na przykład robić blokady z mebli.
@update.
Pomieszczania.
1 z lewej to pokój wspólny
2 z lewej to pokój dziecka
po środku to toaleta i przedpokój.
1 po prawej to kuchnia
2 po prawej to pokój dziecka.

). Uważam, że terrorysta nie będzie blisko okna, gdyż wie ,że może dostać kulkę w łeb od moich snajperów, których rozlokowałem tak , aby każdy miał na oku 1 okno i rozkazałem meldować o jakimkolwiek ruchu w mieszkaniu. Stwierdzam, że terrorysta będzie miał na uwadze drzwi wejściowe i stwierdzam też to , że prawdopodobnie mógł się zabarykadować w łazience, (bo ma dobry widok i w razie czego może schować się przed ostrzałem za ścianą) , a drzwi wejściowe zawalić każdym meblem dostępnym w domu, a na dodatek torebką swojej żony. Snajperzy stwierdzają , że drzwi w środku domu są pozamykane , a także okna . Po zebraniu danych wołam 2 ekipy antyterrorystyczne. 1 ekipę z standardowymi mp 5 i flashbangami kieruję do helikoptera i rozkazuję , żeby wylądowali na dachu (bo chyba jest płaski bo to blok) i zaatakowali z zaskoczenia przez okna. Druga ekipa ma za zadanie atakować " od frontu " robiąc dużo hałasu strzelając ślepakami, żeby zagłuszyć bandytę i zdezorientować go. W tym czasie ekipa 1 ląduje na dachu i w chodzi do domu przez wszystkie okna wrzucają fleshe i szybko sprawdzają pomieszczenia potem zmierzają w kierunku łazienki . Druga ekipa przeładowuje magi na ostre i także szturmuje drzwi wejściowe i atakuje na bandytę. Potem flesh do łazienki i pojmują jak najszybciej terrorystę. I koniec
Ta 3 wersja bardzo profesjonalna bo te meble specjalnie dałem, żeby można się było domyśleć, że się zabarykaduje.