Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Pietrov
Post : 14 cze 2015 20:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 14.06.2015


Witam, jestem nowy na forum. Pytanie dotyczy wersji aimnas beta eng instalowane na JA2 Wildfire z nakładką 1.13 beta eng.

Czy jest szansa na spolszczenie?
Czy patch rapid svn podnosi wersję 1.13 na jeszcze nowszą od bety, czy jedynie aktualizuje wersję stabilną do bety?
Czy sama najnowsza aktualizacja moda 1.13 zawiera w sobie to co miały poprzednie aimnas tzn, czy jak zainstaluję najnowszy mod 1.13 to ulepszyć go mogę tylko najnowszym aimnasem?
Jakie nakładki warto jeszcze nanieść? Chodzi o rozszerzenie arsenału broni i przedmiotów bez ingerencji w wygląd gry. Czy aimnas jest najbardziej rozwinięty?
Jakie polecacie kombinacje lub w jakie sami gracie), aby ogólnie było trudno, wszystkiego dużo, itp?


*
 
Starchris
Post : 16 cze 2015 23:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Pietrov pisze:
Czy jest szansa na spolszczenie?

Niestety nie ma żadnej szansy, ten zawsze będzie ENG.


Pietrov pisze:
Czy patch rapid svn podnosi wersję 1.13 na jeszcze nowszą od bety, czy jedynie aktualizuje wersję stabilną do bety?

Nie ma czegoś takiego, jak aktualizacja wersji stabilnej. Jest tylko jedna wersja stabilna https://jagged-alliance.pl/plik215/ i wersja BETA https://jagged-alliance.pl/plik508/


Pietrov pisze:
Czy sama najnowsza aktualizacja moda 1.13 zawiera w sobie to co miały poprzednie aimnas tzn, czy jak zainstaluję najnowszy mod 1.13 to ulepszyć go mogę tylko najnowszym aimnasem?

Nie, 1.13 to 1.13, natomiast AIMNAS to AIMNAS. Jego najnowsza wersja pochodzi ze stycznia 2015 roku i jest przeznaczona na 1.13 na wersję 7686 https://jagged-alliance.pl/plik507/ Natomiast jeśli chciałbyś połączyć najnowszą wersję 1.13, czy to stabilną, czy BETĘ, to musisz ściągnąć sam tylko AIMNAS https://onedrive.live.com/?cid=78b663f2 ... cb7dLuiNmI i nałożyć go na którąś z wersji 1.13 i sprawdzić czy działa.


Pietrov pisze:
Jakie nakładki warto jeszcze nanieść? Chodzi o rozszerzenie arsenału broni i przedmiotów bez ingerencji w wygląd gry.

Ja znam tylko tego moda https://jagged-alliance.pl/plik481/


Pietrov pisze:
Czy aimnas jest najbardziej rozwinięty?

Jeśli chodzi o ilość broni i przedmiotów, to tak


Pietrov pisze:
Jakie polecacie kombinacje lub w jakie sami gracie), aby ogólnie było trudno, wszystkiego dużo, itp?

Przede wszystkim poziom na Insane, choć i expert też wystarczy, tylko w początkowych opcjach, musisz wybrać wszystko na maksa, ilość broni u BR, ich ilość, tak samo u przeciwników itd.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Pietrov
Post : 17 cze 2015 20:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 14.06.2015


Ok dzięki. Wiem już w zasadzie wszystko.
Obecnie gram na poziomie szalonym w ja2 wildfire 1.13 beta + 1.13 beta aimnas. Po dłuższej przerwie. Powiem krótko, od czasu kiedy grałem to w zasadzie zupełnie inna gra :ok: . Dużo lepsza.


*
 
Pietrov
Post : 21 cze 2015 18:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 14.06.2015


Czy ma ktoś z was informacje kiedy pojawi się stabilna wersja najnowszej wersji 1.13 i aimnas 1.13? Wersje beta ciągle się zawieszają.


*
 
Hurricane
Post : 23 cze 2015 05:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 60
  • Dołączył: 13.11.2010


Mam nietypowy problem, w zasadzie obecnie dwa, z Ja2 1.05pl + AIMNAS beta - https://jagged-alliance.pl/plik507/:
1. Nie mogę użyć zgrupowania przy wejściu do wrogiego sektora, cały teren jest w kropkach nie ma pola czystego.
2. Bobby Ray ma wszystkie pukawki zaraz po zdobyciu lotniska w Drassen - tego chyba nie da się już rozwiązać bez rozpoczęcia gry od nowa.


*
 
M'cin
Post : 23 cze 2015 10:32
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 753
  • Dołączył: 18.11.2009


Pamiętaj, że 1.13był robiony pod 1.12 Gold, przy korzystaniu z 1.05 PL mogą występować bugi.


*
 
Pietrov
Post : 23 cze 2015 16:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 14.06.2015


Macie jakiś pomysł jak uporać się z brakiem możliwości rozlokowania najemników podczas ataku na sektor? Mapka sektora nie ma wyznaczonego pola na którym mogę ustawić żołnierzy i wchodzą losowo, czasem od razu pod lufy. Czy jest to spowodowane tym, że gram na poziomie szalonym, czy jest to bug gry w wersji beta, ponieważ gram na JA2 Wildfire 1.13 eng + aimnas 1.13 beta eng?


*
 
Hurricane
Post : 23 cze 2015 21:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 60
  • Dołączył: 13.11.2010


@ Pietrov na doświadczonym z w/w konfiguracją plików mam tak samo.

Co do Bobby'iego Ray'a to już wiem co zepsułem (angielski miałem lata temu).

Jeszcze pytanie odnośnie samoobrony mam. Od ilu procent lojalności i ilu punktów dowodzenia można szkolić samoobronę,
bo w Drassen przy dwóch sektorach (40% lojalności) Steven z 45 pkt. dowodzenia nie ma opcji szkolenia.
Czy też muszę najpierw ubić (przekonać) Doreen i pogadać ojczulkiem Walkerem?

EDIT: Już wiem jak zacząć szkolenie samoobrony, trzeba mieć opanowany sektor z budynkiem A.C.A.


Ostatnio zmieniony 29 cze 2015 19:55 przez Hurricane, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Hurricane
Post : 28 cze 2015 16:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 60
  • Dołączył: 13.11.2010


Znalazłem rozwiązanie pierwszego problemu
Cytuj:
1. Nie mogę użyć zgrupowania przy wejściu do wrogiego sektora, cały teren jest w kropkach nie ma pola czystego.

Trzeba mieć rozdzielczość gry identyczną jak ta pulpitu systemowego, przynajmniej u mnie to działa, lub prościej - użyć strzałek aby
przesunąć mapę w kierunku wejścia do sektora.

Tylko kolejny mam problem, nie umiem znaleźć Doreen sektor oczyściłem nocą i teraz szukam jej jak igły w stogu siana.


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie