Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Ripper
Post : 30 maja 2015 09:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Witajcie, ostatnio zakładam sporo tematów, mam nadzieje że nikogo tym nie denerwuje.

No ale mam pytanie, bo nie umiem sobie poradzić z XML.

A chodzi o to gram właśnie w JA2 1.13 Urban Chaos, ale muszę zmienić parametrów kilku przedmiotów w tym modzie.

I XML oczywiście działa gdy go uruchamiam, ale ląduje mi plik DATA z podstawowej 1.13 bez UC.

Więc edytuje plik XMLEditorInit.xml i zmieniam linijkę:
<XMLEditor>
<!-- The current Data folder used for the XML-Editor -->
<Data_Directory>Data-1.13</Data_Directory>

Na

<XMLEditor>
<!-- The current Data folder used for the XML-Editor -->
<Data_Directory>Data-UC113</Data_Directory>

Odpalam XML i wywala kilka errorów, nie pisałbym o tym bo umiem googlować i sam umiem szukać rozwiązania problemów, ale czasami napotykam na ścianę z którą sam se nie umiem poradzić :/

Więc znalazłem podpowiedz by z innych plików data przekopiować brakujące pliki i wrzucić je do folderu Data-UC113, oczywiście wcześniej robiąc backupy.

Ale ni za cholerę to nie wychodzi, nie mogę tego odpalić ciągle jakieś błędy, z początku brakuej plików a potem gdy już tych plików nie brakuje to na końcu, przy building item table, jakieś błędy, i tylko jest problem z tym UC inne pliki Data da się włączyć...

Czy istnieje jakiś sposób na edytowanie tych przedmiotów z UC pod 1.13 ?

Ogółem moim zamiarem jest edycja dodatków do broni jak celowniki, bo nie podoba mi się to że gdy celujemy z celownikiem snajperskim x10 to widzimy połowę mapy... zawsze to edytuje żeby działało jak w zwykłym ja2.

Bardzo bym prosił o pomoc jeśli ktoś zna rozwiązanie tego :/


*
 
M'cin
Post : 30 maja 2015 09:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 753
  • Dołączył: 18.11.2009


Wrzuć może jakie Errory dokładnie dostajesz.


*
 
Ripper
Post : 30 maja 2015 09:51
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


A no coś takiego:

Obrazek


Z tym że są jeszcze errory że brakuje mi jakiś plików w folderze z np: titleset, ale kiedy się na męczę i po uzupełniam wszystkie brakujące pliki z innych folderów DATA, to wtedy za każdym razem mam ten błąd jak na screenie, i nie umiem sobie poradzić właśnie z tym :/

Edit: A może ktoś powiedzieć w których plikach siedzą statystyki broni oraz dodatków ?


*
 
Starchris
Post : 30 maja 2015 15:05
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Ripper pisze:
Edit: A może ktoś powiedzieć w których plikach siedzą statystyki broni oraz dodatków ?


To jest w katalogu: "Data-1.13 / TableData / Items" tam są wszystkie pliki z parametrami poszczególnych broni, przedmiotów, dodatków i innych obiektów. W Urban Chaos też powinny być w tym samym miejscu.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Ripper
Post : 30 maja 2015 15:24
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Tak, doszedłem do tego że właśnie ten plik items.xml z DATA 1.13 UC, powoduje ten błąd jak na screenie wyżej, czyli niemam pojęcia jak oni to edytowali... ale chyba mieli jakiegoś innego XML, a nie tego który jest dołączony.

Także chyba niema sposoby aby to włączyć prawda ?


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie