Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Keano
Post : 20 wrz 2008 10:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 20.09.2008


Wiem że, co niektórych to zgorszy ale chciałbym aby ktoś mi pomógł. Mój problem jest następujący uwielbiam jaggeda ale ostatnio sama podstawa stała się dla mnie trochę nużąca postanowiłem coś pokombinować aby ją udoskonalić (chyba wersją 1,13) wszystko by było bajeczne ale poziom trudności nieco mnie przerastał i irytowały mnie ilości wrogów. Sporo w to grałem ale po prostu nie lubię jak jest ich za dużo i tyle.

Ma ktoś jakąś poradę co do tego? Aby dopieścić ekwipunkiem Jaggeda 2 oczywiście ale poziom trudności pozostawić na normalnym poziomie. (ilość wrogów)

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam serdecznie Panowie.


Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Keano, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
mtl
Post : 20 wrz 2008 11:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Dołączył: 12.06.2006


1. Zmień nazwę tematu na odpowiadający treści posta.

2. Ilość wrogów ni jak ma się do "dopieszczania" ekwipunku. Jeżeli będzie mniej wrogów, to po prostu zostawią mniej broni, jednak rodzaj uzbrojenia będzie taki sam jak na trudniejszych poziomach. Nie zrażaj się tym, że przeważnie w Drassen wrogowie będą strzelali do ciebie prawię wyłącznie z pistoletów i SMG, wraz z postępami w grze, uzbrojenie wrogów będzie się polepszać.

A jeżeli chcesz jeszcze więcej broni (tzn. więcej rodzajów), to zainstaluj sobie na 1.13 modyfikację DBB-MOD - dodaje ona ogrom nowego uzbrojenia.

_________________
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Keano
Post : 20 wrz 2008 11:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 20.09.2008


Właśnie... spodziewałem się że, mnie nie do końca zrozumiecie.

Ilość ekwipunku ogólnie tych dodatkowych rzeczy do broni w podstawie nie ma tak dużo tego wszystkiego jak w 1,13. Ale w 1.13 wkurza mnie że wrogów jest przesadzona ilość i z tym mam problem.

Nie wiem jak zrobić żeby wszystko było tak jak w podstawie ale szerszy ekwipunek aby był.
(coś w ten deseń)


*
 
mtl
Post : 20 wrz 2008 12:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Dołączył: 12.06.2006


To wybierz sobie na początku gry niższy poziom trudności, będzie mniej wrogów. No chyba że grasz na nowicjuszu i wraz wrogów jest za dużo, choć trudno mi sobie to wyobrazić.

_________________
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Keano
Post : 20 wrz 2008 12:21
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 20.09.2008


Ale mi nie chodzi o to żebym trafiał za każdym razem i żeby oni byli słabi. Chciałbym aby było po prostu mniej jak np po zdobyciu drassen na drugi dzień królowa atakuje 50 żołnierzami. to dla mnie burzy klimat trochę.


*
 
mtl
Post : 20 wrz 2008 12:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Dołączył: 12.06.2006


Poziom trudności reguluje ilość wojsk, nie ma wpływu na szansę trafienia czy ich wyszkolenie (choć owszem, na niższych poziomach będzie mniej elitarnych wojsk). Po prostu, na niższym poziomie będzie mniej żołnierzy.

Ale jak już zupełnie nie chcesz przechodzić na niższy poziom, to pogrzeb w pliku JA2_Options.INI (jest w folderze Data-1.13) i tam zmień ilość wojsk.

Swoją drogą, próba odbicia Drassen przez królową jest zakodowana w grze, ale to również da się wyłączyć w pliku INI, o którym pisałem wyżej. Znajdź linijkę "STRATEGIC_EVENT_SEND_TROOPS_TO_DRASSEN" i zmień jej wartość na "FALSE".

_________________
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Keano
Post : 20 wrz 2008 17:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 20.09.2008


Nie pamiętam czy grałem potem często takimi ilościami atakuje wróg na tym 1.13.

Może są jakieś "paczki" (do wgrania) z ekwipunkiem nie burzące stabilności gry.


*
 
mtl
Post : 20 wrz 2008 18:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Dołączył: 12.06.2006


Keano pisze:
Nie pamiętam czy grałem potem często takimi ilościami atakuje wróg na tym 1.13.


A mógłbyś to napisać po polsku? Bo mimo szczerych chęci nie mogę zrozumieć sensu tego zdania.

Tak jak pisałem wcześniej, w INI da się ustawić ilość wojsk jaką dysponuje królowa, a zmiana poziomu trudności wpływa prawię tylko na ilość wojsk i ich agresywność.

_________________
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Keano
Post : 20 wrz 2008 18:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 5
  • Dołączył: 20.09.2008


Sorry zapomniałem kropy wstawić.

Nie pamiętam czy grałem potem. Czy często takimi ilościami atakuje wróg na tym 1.13 ?.

Ja coś próbowałem kombinować w tym INI to żenująco było ponieważ tak jakoś wyszło że atakowała 4 albo 5 wrogami.


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie