Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Zefurion
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Pytanie bardzo proste, a nie znalazłem w wyszukiwarce. Czy da sie na modzie 1.13 jakoś ustawić IMP przy tworzeniu 2 Perki na mastera? Wiem, że da sie ustawić jeden na Master, i jeden dodatkowy + poboczny, lecz głównie zależy mi na tym, żeby IMP był zarówno Ranger'em oraz, żeby miał specjalną animacje ataku walki wręcz, taką jaką jest w Martial Arts. Da sie tak zrobić? Kombinowałem z INI edytorami ale tam jest tylko mozliwość stworzenia IMP na starych zasadach, a nie tych nowych na 1.13.

Pozdrawiam
Zef.

*

Kynio
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Da się, musisz pogrzebać w pliku JA2\data 1.13\skills settings.ini
Tam zmieniasz linijki MAX NUMBER OF TRAITS i NUMBER_OF_MAJOR_TRAITS_ALLOWED na wyższe, np. tak:

MAX_NUMBER_OF_TRAITS = 12

; Number of Major Trait slots allowed for player mercs.
; Values from 2 to 20 are allowed.
NUMBER_OF_MAJOR_TRAITS_ALLOWED = 8

Teraz możesz wybrać aż 8 skillów głównych i 4 poboczne ;) .

*

Zefurion
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Wow. Myslalem, że to będzie w Game_options.ini i w innych nawet nie sprawdzałem. Dzięki wielkie!
Solved :)

Dodano: 17 lut 2012 19:00

Dodano: 17 lut 2012 19:01

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Kynio pisze:
Teraz możesz wybrać aż 8 skillów głównych i 4 poboczne ;) .

Nie wiedziałem o tym. Trochę "rambowate" ale... ;)
Dzięki :ok:

*

Kynio
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

micand1989 pisze:
Trochę "rambowate" ale...

Nie dość że rambowate, to jeszcze trzeba uważać, żeby nie przegiąć. Każdy trait wymaga jakiś tam minimalnych wartości cech, więc jeśli weźmiemy snajpera (strzelanie min. 80), bombardiera (mat. wybuch. 60 bodaj) i jeszcze sztuki walki (zwinność 90 i siła sporo...) to zaczniemy z postacią z żywotnością 35 :P .

(jakby kto pytał - w JA2_options.ini można zmienić ilość punktów do wydania na cechy - nie polecam dawać więcej niż 600 pkt.).

Sam zrobiłem koksa, jak chciałem spróbować insane, a za niską cenę nie wynajmę ani dowódcy drużyny (lubię tego traita), ani snajpera (Buns ma tylko 1 pkt. w snajperstwie), a ze skąpstwa nie wynajmuję nikogo do walki w San Monie. I już masz - 6 traitów głównych :P. A postać niczego sobie - na Insane, z pomocą Buns, Barrego i Igora, zrobiłem szybki San Mona run i udało mi się wykonać questy, okraść Kingpina a potem zabrać z jego zwłok Steyra Aug A2 (że o kilku coltach commando nie wspomnę). W sumie zdobyłem ponad 100 tyś. (10 tyś. quest ze sklepem, 15 tyś walki, 30 tyś. kopalnia, 20 tyś kingpin, ten od organizowania walk miał chyba 30 tyś. a powinien mieć 15 - zazwyczaj tak miałem. No i burdelmama ze 2 tyś i braman kilka tysi; no i 15 tyś za sprzedaż broni Tonemu), że przez Insane idę z Ivanem na czele ;). Cheat, ale jakoś nie mogę się przekonać do przechodzenia gry więcej niż 1 IMP-em, a to chyba INSANE sugeruje, dając nam na wstępie śmieszną ilość gotówki...

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Kynio pisze:
jakby kto pytał - w JA2_options.ini można zmienić ilość punktów do wydania na cechy - nie polecam dawać więcej niż 600 pkt

Już to odkryłem. Tak jak piszesz wartość 600-650 jest optymalna. Przy maxymalnych umiejętnościach = 85 można równo rozłożyć. Natomiast jak zrobisz max umiejętności = 100, można pozwolić sobie na 3 kategorie ustawione na maxa.

Kynio pisze:
ale jakoś nie mogę się przekonać do przechodzenia gry więcej niż 1 IMP-em, a to chyba INSANE sugeruje, dając nam na wstępie śmieszną ilość gotówki...

Właśnie jak zrobisz 6 IMPów to mogą siebie uzupełniać wzajemnie. W wolnych chwilach uczyć pozostałych.

*

Kynio
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

micand1989 pisze:
Właśnie jak zrobisz 6 IMPów to mogą siebie uzupełniać wzajemnie. W wolnych chwilach uczyć pozostałych.

Zgadzam się, tylko jak mówię - nie umiem przywyknąć. 6 IMPów wydaje mi się niemal czitowaniem: mamy sześciu wymarzonych kolesi (no... Trevora zrobić się nie da i już, chyba że z 800 punktów :P) i to praktycznie za darmo (jednorazowa kasa), a poza tym gram w tą grę od 3 bodaj miesięcy - daj się nacieszyć AIM-owcami... :P.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Kynio pisze:
micand1989 pisze:

daj się nacieszyć AIM-owcami... :P.

Ja jestem zwolennikiem robienia 6 IMPów - specjalistów, jakich nie znajduje wśród AIM :/

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie