Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
kosciogryz
Post : 18 mar 2017 18:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Dołączył: 28.02.2017


Witam ponownie,

Ustawiam sobie parametry gry, by móc odpalić kampanię Arulco Revisited v1.4 pod 7609. Zauważyłem, że na ekranie strategicznym po lewej stronie u góry przy imieniu i nazwisku najemnika widnieje ranga np. lt. col. itd. odpowiadająca jego poziomowi doświadczenia. W edytorze znalazłem możliwość wł/wył. enemy rank. Chciałbym wyłączyć widok rang dla najemników- czy jest to możliwe? Jeśli tak to gdzie to wyłączyć?

=========================================
szukałem po plikach ale znalazłem odpowiedź w samej grze w opcjach. Problem rozwiązany.

Staram się sam szukać rozwiązań problemów ale nie znalazłem nic w stylu show_player_rank ani żadnej wzmianki o tej przypadłości na tym forum. W ini edytorze wspisując w "search" słowo "rank" wyskakuje tylko opcja dla przeciwnika. To już kolejny mój problem opisany na forum. Zastanawiam się czy zadaje zbyt łatwe pytania czy zbyt trudne? W jednym poście odpowiedzi udzielił mi użytkownik kwachu i tym samym naprowadził do badania dalszych opcji pliku. Liczę, że i tu ktoś naprowadzi, wskaże kierunek, da mi wędkę...


*
 
micand1989
Post : 18 mar 2017 21:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


trzeba sobie zadać pytanie czy twoji najemnicy mogą mieć w ogóle coś takiego jak ranga? Ja pierwsze słyszę że moi mają mieć rangi. Jeśli chodzi o przeciwników to da się zabijać od szeregowca do pułkownika.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
kosciogryz
Post : 18 mar 2017 23:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Dołączył: 28.02.2017


Według opcji gry owszem mogą. Preferences-> show merc ranks. Taka opcja widnieje po przewinięciu na drugą stronę. Zaznaczenie tej budki powoduje przydzielenie skrótów stopni wojskowych przed imieniem i nazwiskiem najemnika na ekranie strategicznym.
Powoli odkrywam co 1.13 wnosi i mody do niego. Jeszcze mnóstwo nauki przede mną...


*
 
Xafloz
Post : 19 mar 2017 07:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 15
  • Dołączył: 27.01.2017


Rangi są ciekawe, ale gdy się ma już bardzo zaawansowany team to drużyna generałów zabija hordy wrogich pułkowników co dla każdego co ma pojęcie o wojskowości prezentuje się dość dziwnie. Mimo to używam tej opcji.


*
 
kosciogryz
Post : 19 mar 2017 23:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Dołączył: 28.02.2017


Dobrze to ująłeś. Mnie na insane bardzo brakuje korpusu podoficerów. Wyskakują sami oficerowie i trochę chorążych. Samo to już wygląda dziwnie. Dobrze, że merc ranks to opcja.


*
 
Halucyn
Post : 16 cze 2017 22:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 94
  • Dołączył: 06.12.2007
  • Skąd: Włodawa


Witam. Czy w INI Edytorze jest opcja wyłączenia odmowy rekrutacji członków AIM? Często grywam bez wczytywanie przy śmierci najemników i nieraz gdy zginie jakaś dwójka, to prawie żaden z AIM nie chce się zrekrutować (strach przed słabym dowódcą :P ). Wiem, że da się to zmienić w edytorze postaci, ale po pierwsze za dużo z tym roboty (każdy najemnik oddzielnie), a po drugie nawet mi on nie działa. Od tylu lat mnie to wkurza, a do dziś nie znalazłem rozwiązania...

_________________
Obrazek


*
 
micand1989
Post : 17 cze 2017 06:59
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Halucyn pisze:
Witam. Czy w INI Edytorze jest opcja wyłączenia odmowy rekrutacji członków AIM? Często grywam bez wczytywanie przy śmierci najemników i nieraz gdy zginie jakaś dwójka, to prawie żaden z AIM nie chce się zrekrutować (strach przed słabym dowódcą :P ). Wiem, że da się to zmienić w edytorze postaci, ale po pierwsze za dużo z tym roboty (każdy najemnik oddzielnie), a po drugie nawet mi on nie działa. Od tylu lat mnie to wkurza, a do dziś nie znalazłem rozwiązania...

Nie, nie da się tego zmienić w INI Edytorze

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
lolek11
Post : 01 sty 2018 15:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 01.01.2018


Witam,

jak w INI zmienić aby przeciwnicy nie wchodzili na dachy ?. JA v1.13 (4870)

pozdrawiam


*
 
lolek11
Post : 01 sty 2018 16:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 01.01.2018


Niewiele warty ten mod JA v1.13 (4870) wildfire , w podziemiach przy otwieraniu szafek ekran dziwnie przeskakuje, góra dół, następnie w drassen przy próbie wzięcia ładownicy do granatów wywala za każdym razem.

czy istnieje jakiś mod wolny od irytujących błędów ?


*
 
micand1989
Post : 01 sty 2018 21:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


lolek11 pisze:
Niewiele warty ten mod JA v1.13 (4870) wildfire , w podziemiach przy otwieraniu szafek ekran dziwnie przeskakuje, góra dół, następnie w drassen przy próbie wzięcia ładownicy do granatów wywala za każdym razem.

czy istnieje jakiś mod wolny od irytujących błędów ?


Najnowsza aktualizacja

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Ripper
Post : 02 sty 2018 14:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


lolek11 pisze:
Witam,

jak w INI zmienić aby przeciwnicy nie wchodzili na dachy ?. JA v1.13 (4870)

pozdrawiam


Nie da się tego zmienić.


*
 
lolek11
Post : 04 sty 2018 18:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 01.01.2018


OK, nic z tymi dachami, ale z tego co pamiętam w którymś modzie z rok temu za poradą na jakimś forum wyłączyłem wchodzenie na dachy.

1.Odnośnie INI : jak ustawić żeby przeciwnicy podczas walki nie wchodzili mi do sektora, gram Arulco Revisited, Drassen-kopalnia w trakcie bronienia gdzie usunąłem około 15 przeciwników, nadal mam w sektorze 68 wrogów, zupełnie bez sensu.

2.Jak przywrócić stare pole widzenia w allow tunnel vision ma być false czy true ?


I nie na temat czy w Arulco Revisited można łączyć przedmioty ? Do czego służy łopata i jak ją obsługiwać, albo jakiś poradnik.

pozdrawiam i dzieki


*
 
micand1989
Post : 04 sty 2018 23:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


2. tunnel vision jeśli ma być stare jak z klasycznego JA2 to ustaw na FALSE.

da się w INI edytorze wyłączyć żeby na dachy nie wchodzili. Ale dawno nie ustawiałem to nie wiem w której linijce.
A nawet jak wejdą na dach? z pistoletem czy strzelbą, czy nawet z karabinem ci nic nie zrobią bo nie trafią. Nawet elitarny jak ma snajperke bez celowników to cię rzadko trafia. Poza tym taktyka też musi być a nie tylko łatwych wrogów zabijać

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
wierzba
Post : 21 sty 2019 23:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 181
  • Dołączył: 06.02.2010
  • Skąd: Legnica


Witam, mam problem z 1.1.3 (8643), strasznie się zacina, klatkuje wręcz. jest jakaś opcja zoptymalizowania gry przez INI?

_________________
Wierzba-"Life is a waterfall"


*
 
Starchris
Post : 21 sty 2019 23:44
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna


cron