Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Vicell
Post : 04 paź 2011 14:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Dołączył: 04.10.2011


Cóż. Problem polega w tym że chciałbym zwiększyć startową liczbę pieniędzy na maksymalną wartość. Ustawiam to i zapisuję lecz kiedy włączam grę to po rozpoczęciu kampanii nadal mam tylko początkowe 45000. Jak użyć tego edytora tak żeby zadziałał? Albo jest inny sposób na zdobycie potężnej ilości gotówki na rozpoczęcie gry? Chciałbym zdobyć tą kasę żeby wypróbować różne kombinację broni w oddziale itd.


*
 
Perry
Post : 04 paź 2011 14:59
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Vicell pisze:
Ustawiam to i zapisuję lecz kiedy włączam grę to po rozpoczęciu kampanii nadal mam tylko początkowe 45000. Jak użyć tego edytora tak żeby zadziałał?

Zmianę funduszy ustawiasz w "financial settings", tam gdzie jest okno - "new value" musisz wpisać kwotę, która cie interesuje, oczywiście w odpowiedniej opcji dla odpowiedniego poziomu trudności gry, czyli jeżeli zmieniasz kwotę w opcji "novice settings", a grasz na ekspercie, to zmiany się nie zapiszą we wszystkich opcjach dla poszczególnych poziomów trudności, tylko w opcji "novice settings".

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


*
 
Vicell
Post : 04 paź 2011 15:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Dołączył: 04.10.2011


To akurat zrobiłem. Wpisałem właśnie dla poziomu novice tą maksymalną wartość pieniędzy i nie działa kiedy rozpoczynam kampanię na poziomie novice.


*
 
Perry
Post : 04 paź 2011 15:21
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Vicell pisze:
To akurat zrobiłem. Wpisałem właśnie dla poziomu novice tą maksymalną wartość pieniędzy i nie działa kiedy rozpoczynam kampanię na poziomie novice

Jeśli to nie pomaga, możesz zrobić to w inny sposób: w katalogu ..\Data jest dokument tekstowy "JA2_Options". Otwórz go za pomocą notepada lub Worda i dokonaj zmian w tym dokumencie, zapisz i zagraj od nowa.. Powinno działać..

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


*
 
Vicell
Post : 04 paź 2011 15:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Dołączył: 04.10.2011


Wielkie dzięki. Ta ręczna zmiana zadziałała.


*
 
micand1989
Post : 04 paź 2011 15:32
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


STARTING_CASH_NOVICE w dziale FINANCIAL_SETTINGS

A jeśli nie działa nadal to sprawdź plik c:\Ja2\Data-1.13\Ja2_Options.INI czy nie ma zaznaczonego atrybutu "tylko do odczytu" (ja tak miałem)

Ewentualnie w INI edytorze odczytałeś plik od "Vanilla1.13" a nie od zwykłego "JA2113". (u góry edytora w górnym panelu)

Spóźniłem się z odpowiedzią :|

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Agerom
Post : 21 paź 2011 16:14
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 13
  • Dołączył: 20.10.2011
  • Skąd: Grudziądz


Ogólnie grzebałem w INI Editorze, przez co "przesłodziłem" i muszę zaczynać od nowa. Mimo że gram na najwyższym poziomie trudności, mam niedosyt. Grzebałem w statystykach IMPa i gra mi się tragicznie, jestem istnym terminatorem ze wszystkimi statystykami +100 , ale to nie wszystko, grzebałem w jeszcze kilku rzeczach, a nie chce mi się ustawiać normy ręcznie. Da się jakoś automatycznie zresetować ten ini editor żeby wszystko wróciło do dawnej normy?

_________________
I always be hunting high and low


*
 
micand1989
Post : 21 paź 2011 19:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Nie da się resetować.

Wypakuj sobie z modyfikacji i zastąp.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
micand1989
Post : 08 kwie 2012 12:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Podczas uruchamiania aplikacji wywala mi błąd "inicjowania aplikacji". Wcześniej nic takiego nie miałem, wszystko chodziło cacy.

Mam zainstalowane:
JA2
1.13v4870
Arulco Revisited 1.13

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
hasan_talib
Post : 08 kwie 2012 12:44
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Dołączył: 25.08.2010


Ze swojej strony mogę Ci powiedzieć, że zauważyłem pewną prawidłowość. Im więcej wrzucisz Jaggedowi na kark modów, tym gorzej działają takie rzeczy, jak INI editor czy XML editor. Dlatego zawsze edytuję te pliki ręcznie, w notatniku albo w wordPAD. Idzie to zrobić, w INI (jeśli nie edytowałeś go wcześniej INI editorem) jest zawsze instrukcja, a do niektóry XML, tych najczęściej używanych też znajdziesz czasem instrukcję, w folderze "LookUp Tables" w folderze Data.

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
micand1989
Post : 09 kwie 2012 20:05
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Najlepsze że INI edytor występuje tylko w paczce z 1.13 i pliki nie są podmieniane. Najgorzej że plik ini od 1.13 różni się od tego z Arulco Revisited (są dodatkowe pozycje) i nie wyedytuje ich ręcznie (bo łatwo o pomyłkę).

Ale dzięki za szybką odpowiedź :ok:


Dodano: 9 kwie 2012, o 12:38

Mam identyczny błąd co @ADEQJA2:

resources/file/571

Zainstalowałem JA2 i 1.13 bez Arulco Revisited i ten sam błąd znowu. Windows mam przeinstalowany ale ten sam. Grę mam też w tym samym miejscu zainstalowaną co wcześniej.

Jedno czego jeszcze nie sprawdzałem, to nadpisać stary INI edytor z v4452. Może on sam coś miesza?

PS Nie ma już starych wersji w naszej pobieralni!
Poratuje mnie ktoś starą paczką 1.13 v4452 ze swojego prywatnego archiwum ? Bardzo proszę :(


Dodano: 9 kwie 2012, o 20:05

Udało mi się odpalić ręcznie AR, ale jest dużo rzeczy które się nie włączyły. Mapy OK. Nie wysypuje się, ale to tylko opcje za v4870.

Sprawdziłem z INI edytorem z v2085 - też to samo. NIe wiem czy tu cokolwiek pomoże :no:

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Starchris
Post : 09 kwie 2012 20:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


micand1989 pisze:
Poratuje mnie ktoś starą paczką 1.13 v4452 ze swojego prywatnego archiwum ? Bardzo proszę

Wszystkie wersje są zawsze dostępne na poniższej stronie.

Wszystkie wersje Jagged Alliance 2 1.13

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
micand1989
Post : 10 kwie 2012 16:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Niestety nadal nic :(
Odpuszczam walkę z tym :no:

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
micand1989
Post : 27 lip 2012 17:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Udało się naprawić INI edytor.

Zainstalowałem program MSXML :diabel:

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
kamiloooooooo
Post : 12 lut 2013 18:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 12.02.2013


Witam.

Mam pytanie, a mianowicie czy za pośrednictwem INI editora
da się zmienić ilość głównych umiejętności do rozdania.
Mam na myśli takie umiejętności jak powiedzmy "Snajper"
czy "bombardier" jak i tych dodatkowych jak "oburęczność".

Gram w JA2 Arulco Revisited 1.13.

Z góry dzięki z pomoc.


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna


cron