Właśnie zacząłem swoją przygodę z JA2 i stwierdzam że to najlepsza gra w jaką grałem

Gram już blisko 4 dni lecz dowiedziałem się że do tej gry jest sporo modów i ulepszeń a że nie mam o tym pojęcia postanowłem zasiągnąć wiedzy na forum ;P
***Więc pytanie pierwsze brzmi :
Czym się różni Jagged Alliance 2 zwykłe od wersji GOLD ? (pod kątem modów ofc, bo słyszałem że lepiej mieć GOLD jak się chce instalować v1.13 Wildfire czy jakoś tak)
***Pytanie drógie brzmi :
Czy żeby mieć JA2 v 1,13 Wildfire trzeba mieć Jagged Alliance 2 :Wildfire czy zwykłe Jagged Alliance 2??
Jeśli można mieć zwykłe JA2 to jakim cudem uzyskać z tego JA2 :1,13 Wildfire? I co zmienia ten mod ''Wildfire'' ?
***Pytanie trzeie brzmi:
Co to SVN ? Ponoć to jakieś uaktualnienie 1.13? tak? Jak To ściągnąć i jak uzyskać najnowszy v1.13 ?
Czy najnowsza wersja 1.13 łączy się z wildfire??
***Pytanie czwarte brzmi:
Jakie są mody które dodają więcej broni i zwiększają realizm gry w postaci większych obrażeń od broni itp?
I w jakiej kolejności je instalować ? Może ktoś wysłać mi linki do tych modów?
***Pytanie piąte brzmi:
W związku z tym że jestem na świerzo z serią mógłby mi ktoś wyjaśnić krok po kroku jak uzyskać Jagged Alliance 2 v.13 Wildfire? (Może być ANG...) I zapodać linki działające gdzie mogę ściągnąć te mody?
***Pytanie szóste brzmi:
Co jest lepsze Jagged Alliance 2 v 1.13 najnowsza wersja czy Jagged Alliance 2 v.13 Wildfire ??
W góry wielikie dzięki za pomoc