Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Assur-ad-mu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Witam

Mam taki problem iż broń nie widzi wszystkich dodatków, a niektóre nawet pokazują że nic do broni nie da się dołaczyć. Czy jest jakiś ogranicznik?
Na modyfikacji JA2 1.13 NAS na to nałożone Possum DBB

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 14 lut 2011 23:31 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 2 razy

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

To wygląda tak jakby dodatki były ustalone w innym pliku. Usunąłem wszystkie dodatki z broni w XML Editor, zapisałem a gra i tak dawała mi możliwość podłączenia dodatków. Druga rzecz do AK-74 mam takie same dodatki co do Viper M16.

*

Shogun
Starszy kapral
Starszy kapral

Possum DBB nie jest kompatybilny z NAS, (jak większość modów dodających przedmioty do gry), nie pomoże tu dekompilacja pliku exe, odradzam też używanie XML Editora, który też jest niekompatybilny z NAS. Masz dwa wyjścia, albo nauczyć się modyfikować dodatki, a trzeba to będzie to zrobić dla każdej broni w grze, albo zainstaluj inny mod dodający przedmioty. Tu jeśli chcesz mieć NAS to tez nie ma zbyt dużego wyboru, albo niedopracowany i chyba zarzucony IOV w wersji beta, albo AIMNAS.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Wiem że nie są one w pełni kompatybilne ze sobą ale było dobrze do póki nie wyszedł właśnie ten błąd. Wiem teraz na czym stoję i chyba wrócę do modyfikowania plików XML na AIMNAS. Mam coś tam już zrobione i chyba też stoję na zmianie dodatków do broni... Tam to jest zupełnie inaczej, tam to się robi przez ręcznie bo XML Editor nie łyka 2 najważniejszych plików XML teraz nie pamiętam nazwy. Jeden chyba będę pisał od nowa ale dam radę. Jak to zrobię Biorę się za tworzenie mapy a potem mój MOD zobaczy światło dzienne.

Dziękuje za bardzo ważnego posta dla mnie

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 15 lut 2011 18:33 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie