Klepczar pisze:
- Sprzedawca broni miał tylko 1 sztukę Calico carabine za 1$ i nic więcej.
- nie udało się dostać questa na moździerz napoleoński
Ok, naprawię to.
Klepczar pisze:
A i nie wiem czemu ale miałem w stockowych ustawieniach tryb okienkowy...
Zawsze jak gram w v1.13 , to ustawiam tryb okienkowy. Jak v1.13 się zawiesi,to łatwo mi taki proces zabić. A jak czasem się zwieś,to jedyne co można zrobić to reset windy.
Klepczar pisze:
A i addonsy mi nie działają (nie pamiętam jaki błąd był ale vietnam się w ogóle nie uruchomił.)
Otwórz pliki ub-v113cfg.ini i zmień ustawienia w Addon41 - Addon44 na :
Kod:
[Addon41]
Name=Mod : SOG69-Vietnam
VFS_CONFIG_MOD_INI=Data-UB\VFS\Addons\vfs_config.addon_Mod_SOG69_Vietnam.ini
PROFIL_MOD_INI=Data-UB\VFS\vfs_config.Profil_UB_Mod_SOG69-Vietnam.ini
[Addon42]
Name=Mod : SOG69-Vietnam + Vietnam Inventory
VFS_CONFIG_MOD_INI=Data-UB\VFS\Addons\vfs_config.addon_Mod_SOG69_Vietnam.ini, Data-UB\VFS\Addons\vfs_config.addon_Mod_SOG69_Vietnam_old_Inventory.ini
[Addon43]
Name=Mod : SOG69-Vietnam PL
VFS_CONFIG_MOD_INI=Data-UB\VFS\Addons\vfs_config.addon_Mod_SOG69_Vietnam.ini, Data-UB\VFS\Addons\vfs_config.addon_Mod_SOG69_Vietnam_PL.ini
[Addon44]
Name=Mod : SOG69-Vietnam PL + Vietnam Inventory
VFS_CONFIG_MOD_INI=Data-UB\VFS\Addons\vfs_config.addon_Mod_SOG69_Vietnam.ini, Data-UB\VFS\Addons\vfs_config.addon_Mod_SOG69_Vietnam_old_Inventory.ini, Data-UB\VFS\Addons\vfs_config.addon_Mod_SOG69_Vietnam_PL.ini
Stary inwentarz modyfikacji Vietnam nie jest ukończony . Przedmioty mogą mieć błędne opisy oraz parametry.
Klepczar pisze:
A w losowo wybranej kampanii nic się nie zmieniło na mapie (3 sektory sprawdziłem)
Wybierz przykładowo kampanie "X-com" i uruchom edytor . Zobaczysz że zmiany są. A jak wybierzesz kampanie i dasz nowa grę, to na mapie strategicznej po lewej stronie na dole masz komunikaty o dodanych mapach.
Klepczar pisze:
zawiodłem się że ani w posterunku ani w varez nie było strzelców na dachach...
Są ustawieni na dachach budynków, tylko z nich schodzą. Normalnie w UB mają rozkaz "On guard". Z takim rozkazem poruszają się w obrębie pięciu płytek. Możliwe że w v1.13 trzeba zmienić na rozkaz "stacjonarny". Może wtedy będą siedzieć na dachach.
Jeszcze opiszę możliwe bugi w Ub-v1.13 :
- niektórzy przeciwnicy mogą pluć obcym jadem
- po zabiciu Morrisa nie ukończymy gry.
- w sektorze K15 dostaniemy komunikat o otwarciu drzwi w podziemnym sektorze K15_b1. Kiedy zejdziemy, to drzwi będą nadal zamknięte.