Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Assur-ad-mu
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Witam
Czy da się powiększyć oddział do np 12? Zmieniłem rozdzielczość gry na 1024x768 i mam 6 ludzi na oddział a miejsca na tyle że starczy na kolejnych 6. Dałoby się to zmienić?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Assur-ad-mu pisze:
Witam Czy da się powiększyć oddział do np 12? Zmieniłem rozdzielczość gry na 1024x768 i mam 6 ludzi na oddział a miejsca na tyle że starczy na kolejnych 6. Dałoby się to zmienić?

Przykro mi ale to się da wykonać tylko w kodzie źródłowym gry przed jego skompilowaniem. Rozdzielczość nie ma tutaj nic do rzeczy. Kompilując kod źródłowy gry powstaje plik exe i to w nim jest zawarta opcja ilości najemników w jednym oddziale. Żaden edytor plików exe nie pozwoli Ci na zmianę tego parametru bo to się da wykonać tylko przed kompilacją (poskładaniem do kupy) kodu źródłowego, z którego powstaje plik exe.

Kod źródłowy jest ogólnie dostępny i jest on w dziale download, ale żeby wprowadzić w nim taką zmianę i go później skompilować to trzeba umieć się posługiwać na przykład programem Microsoft Visual Studio czyli jednym słowem trzeba umieć programować i to już na wyższym poziomie.

Ostatnio zmieniony 05 wrz 2010 20:44 przez Starchris, łącznie zmieniany 3 razy

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Szkoda, ale kiedyś widziałem na zdjęciu z tego co pamiętam to 12 najemników. Ale dobra dzięki

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Assur-ad-mu pisze:
Szkoda, ale kiedyś widziałem na zdjęciu z tego co pamiętam to 12 najemników. Ale dobra dzięki

Jeżeli tak było to twórcy takiej zmiany zmienili to właśnie w pliku exe.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie