Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
yahooo
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Jaka jest Waszym zdaniem najlepsza broń w JA2 1.13 ???? :) ja zacząłem w nią grać wczoraj i jak na razie bawie się bronią Gusa ;)

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Coś mi się wydaje że już był/jest taki topic, ale

noże :D jak zawsze

*

Kelly
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Zależy od dystansu na który walczysz, na dalekie dystanse króluje broń kalibru 0.5 cala, z której nie trafisz z bliska itp.

Najlepszą bronią jest dobrze wyszkolony najemnik, na przykład Flo :kosci:

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

W sumie... konkretnego modelu nie mam bo jest ich w JA2 1.13 sporo :)
Najlepiej to ujmę więc tak: szybkostrzelne karabiny szturmowe - zasięg tak z 33 i więcej.

*
yahooo
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

a co sądzicie o FN-FAL'u?? w zwykłym JA2 był najlepszą bronią a tutaj?? troszke przy nim pomajstrowano ale nadal jest chyba jedną z najlepszych broni w tym modzie :)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Każda broń ma swoje założenia taktyczno-techniczne i niejako się z nich wywiązuje, to co będziesz uważał za najlepszą broń zależy zatem od Twojego stylu grania, ja np lubowałem się w graniu nocą dlatego najlepszą bronią było dla mnie MP5A4 z tłumikiem foregrip'em i LAM'em, potem AUG Para z tym samym plus jeszcze zmodyfikowanym mechanizmem spustowym czy wreszcie MP5/10A3 i FN P90, do tego KB Cutlass (Khukri)a potem szabla. Potem przerzuciłem się na karabiny i w miarę możliwości używałem M-14 EBR'ów lub jeszcze lepiej SCAR-H Lb, jak chciałem się pobawić w snajpera to w dzień brałem KAC SR-25 czy M21 tudzież SVD/SVDS a jak w nocy to używałem Wintorieza, jeżeli komuś zależy na 'snajperzeniu' na największe odległości to może sobie wziąć jakąś lekką .50tkę ale to zależy od gustu bo ja wolę lżejszą i bardziej funkcjonalną broń jaką jest SR-25. Do otwierania czołgów używałem RPG-16. I wszystko naprawdę zależy od stosowanej taktyki, jeżeli np snajper strzela z takiego KSVK czy innego podobnego monstrum to ma on wąskie pole widzenia i powinien leżeć celem wykorzystania dwójnogu do celowania na te ogromne odległości, wtedy przyda mu się obstawa conajmniej jednego najemnika z karabinem i lornetką, jeżeli zaś używa lżejszego półautomatu jak mój ulubiony SR-25 to nie musi się bać że ktoś go zaskoczy bo i tak zdąży zareagować. Kluczem do sukcesu jest rozkład obowiązków w drużynie, zawsze miałem jednego speca od CQC, jakiegoś snajpera, sapera, mechanika i elektronika oraz lekarza a pod koniec także speca od broni ciężkiej, wiadomo że każdy pełni inną rolę więc potrzebna mu do tego inna broń.

*

Mack the Knife
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

[Całkowicie zgadzam się z b]Stridingshadow[/b] - może jedynie mam wątpliwości co do ciężkich karabinów snajperskich. Nigdy ich nie używałem, wolałem czterotakty jak m24 (chociaż moja ulubiona snajpa to ta beretta, bo jest najlżejsza a nie ustępuje innym)

Zróżnicowany team to klucz do sukcesu - dla mnie koniecznie musi tam być:
-dwóch szturmowców - skradaczy (Wintorez, MP7 + tłumik i fioletowa amunicja, Jati Matic + tłumik, na początku scorpion z tłumikiem, jako zabezpieczenie granaty zwykłe i gazowe),
- dwóch strzelców wyborowych (DMR), jeden M21, SWD itp, byle lekkie, a drugi jakiś czterotakt + MP7 / Tavor
-operator SAW (najlepiej MG36 bo lekkie i można jeszcze zabrać ze sobą granatnik automatyczny)
- moździerzysta i spec w otwieraniu zamków w jednym. Do obrony ma auga w kalibrze 6,8mm i pełen plecak amunicji do moździerza. W zasadzie cała drużyna niesie granaty moździerzowe dla niego, oprócz jednego snajpera z dwoma RGP w plecaku.

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Nie podzielam entuzjazmu do amunicji AET, zwykłą wojskowa przeciwpancerna działa podobnie za mniejszą cenę. U mnie w drużynie Grizzly nosi RPG16 z zapasowymi głowicami i SCAR-H Lb do samoobrony. Moździerz daje komfort strzelania z ukrycia ale RPG ma lżejszą amunicję i większą moc (plus ten dreszczyk adrenaliny kiedy Grizzly podkrada się pod czołg :D)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie