|
| Pułkownik |
 |
-
-
-
|
Każda broń ma swoje założenia taktyczno-techniczne i niejako się z nich wywiązuje, to co będziesz uważał za najlepszą broń zależy zatem od Twojego stylu grania, ja np lubowałem się w graniu nocą dlatego najlepszą bronią było dla mnie MP5A4 z tłumikiem foregrip'em i LAM'em, potem AUG Para z tym samym plus jeszcze zmodyfikowanym mechanizmem spustowym czy wreszcie MP5/10A3 i FN P90, do tego KB Cutlass (Khukri)a potem szabla. Potem przerzuciłem się na karabiny i w miarę możliwości używałem M-14 EBR'ów lub jeszcze lepiej SCAR-H Lb, jak chciałem się pobawić w snajpera to w dzień brałem KAC SR-25 czy M21 tudzież SVD/SVDS a jak w nocy to używałem Wintorieza, jeżeli komuś zależy na 'snajperzeniu' na największe odległości to może sobie wziąć jakąś lekką .50tkę ale to zależy od gustu bo ja wolę lżejszą i bardziej funkcjonalną broń jaką jest SR-25. Do otwierania czołgów używałem RPG-16. I wszystko naprawdę zależy od stosowanej taktyki, jeżeli np snajper strzela z takiego KSVK czy innego podobnego monstrum to ma on wąskie pole widzenia i powinien leżeć celem wykorzystania dwójnogu do celowania na te ogromne odległości, wtedy przyda mu się obstawa conajmniej jednego najemnika z karabinem i lornetką, jeżeli zaś używa lżejszego półautomatu jak mój ulubiony SR-25 to nie musi się bać że ktoś go zaskoczy bo i tak zdąży zareagować. Kluczem do sukcesu jest rozkład obowiązków w drużynie, zawsze miałem jednego speca od CQC, jakiegoś snajpera, sapera, mechanika i elektronika oraz lekarza a pod koniec także speca od broni ciężkiej, wiadomo że każdy pełni inną rolę więc potrzebna mu do tego inna broń.
|
|