Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Ripper
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Witajcie, gram właśnie w 1.13 najnowsza wersja z mapami WF.

I tak ustawiłem w ini że maksymalny oddział na mapie taktycznej to 50 ( a cywile domyślnie ), ustawiłem też że maksymalny rozmiar patrolu wroga na też 50.
I mam WYŁĄCZONE posiłki wrogów czyli ustawione na FALSE i reinforcments onyly in cities też na FALSE.

I mam non stop taką dziwną sytuacje, żę atakując Alme gdzie w sektorach jest około 25-30 wrogów, po wybiciu wszystkich mamy te muzyczke wygranej i tekst najemników ze to już ostatni wróg, niby wszystko fajnie.

ALE po chwili na skraju mapy pojawiają się nowi wrogowie w ilości około 8-10 i to za każdym razem jak niby już odbiłem sektor, jakim kurde cudem skoro mam wyłączone posiłki ? a jeślki wrogowie się nie dograli i maksymalnie tylko 30 wrogów może się pojawić w jednym sektorze, a potem doładowuje się reszta, to pokiego jest opcja o maksymalnej liczbie wrogów do max chyba 64 ja mam na 50 ustawione kiedy to nie działa ?

Chyba że ja coś źle ustawiłem ale czegoś jeszcze nie ustawiłem, jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi ten fenomen ? :P

Gram na poziomie Insane

*

Theoden
Kapral
Kapral

Ripper, z tymi posiłkami wroga to chodzi bardziej o to,że jak są gdzieś w pobliżu to ich od razu może przywołać do sektora w którym rozpoczynamy walkę. To że po pokonaniu wroga w danym sektorze, pojawiają się nowi wrogowie którzy do nas zawędrowali z innych sektorów może być spowodowane tym,iż w danym sektorze został wszczęty alarm bądź też wrogi żołnierz użył przenośnego radia i wezwał posiłki albo wrogi oddział był już w drodze do naszego sektora.Też mam zmienioną wartość w options.ini ,żeby mieć 64 wrogów na mapie taktycznej i u mnie działa to dobrze

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

No niewiem może byli akurat w drodze :P

Ale akurat zdarzyło się tak że do każdego z sektorów Almy byli akurat w drodze i akurat weszli za każdym razem kiedy oczyściłem sektor z wrogów ? niewiem może :D ale dal mnie coś tu nie halo.

Może też wrogi oddział użył tego radia i wezwał te posiłki, ale mam przecież te posiłki WYŁĄCZONE także nie powinno tego być, czy czegoś nie rozumiem ? :P

Dalej jest to troche dziwne.

*

Theoden
Kapral
Kapral

z tymi posiłkami chodzi tu bardziej o to,że dajmy masz w sektorze 10 wrogów, atakujesz go i nagle w sektorze masz 25 wrogów bo sektor obok była jeszcze inna grupka. Coś na wzór przywołania posiłków milicji z przyległych sektorów . A to,że po zakończeniu walk i ustaniu trybu turowego wrogowie wchodzą do sektora w którym jesteś, to jest całkiem normalne gdyż wtedy już czas leci normalnie.Często tak będziesz miał,bo grasz na Insane

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Takie rzeczy nawet w czystym JA2 się zdarzają, jeśli patrol akurat szedł do sektora, w którym toczyłeś walkę.

*

Ruttwen
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Dokładnie, M'cin ma rację.

Raz miałem taką sytuację w WF, że po pokonaniu oddziału wroga, 3 kolejne przychodziły - każdy 2-3 minuty po poprzednim. W pewnym momencie pomyślałem, że nigdy nie opuszczę tamtego sektora.

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

No ok, dzięki za wyjaśnienie :P

*

Ronnie
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

A jak masz ustawioną opcję "REASSIGN_PENDING_REINFORCEMENTS" w Ja2_Options?
Jeśli będzie ustawione na TRUE powinno to zatrzymać oddziały, które już wyruszyły do sektora.

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Było na False, teraz dałem True zobaczymy :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie