Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
KuterPstragow
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Hej, cześć i czołem,

przechodzę Wildfire'a z nakładką+ 1.13 AIMNAS i pojawił się problem, poziom insane przejąłem Dressen i samoobronę w niej mogę szkolić TYLKO w sektorze z kopalnią- co oznacza siedzenie na dupie przez 14 dni i "danie sobie odbić" sektora potem wyrzynanie 30 żołnierzy, szkolenie zanim dojdą... wycofanie samoobrony w inny sektor, odbicie, szkolenie itd...

To błąd, czy po prostu na insane można szkolić tylko w sektorze z kopalnia? :<

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

W tej wersji, o ile dobrze pamiętam, można szkolić samoobronę tylko tam, gdzie w sektorze jest budynek A.C.A. Niezależnie od poziomu trudności.

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Prawdopodobnie można to wyłączyć za pomocą konfiguratora. Ja sobie zawsze ustawiam by mi szkoliło maksymalną ilość milicji, przez maksymalną ilość najemników. Ustawiam też możliwość szkolenia weteranów i parę dupereli. Bo na insane milicja jest rozjeżdżana.

prof. Murray Newton Rothbard

*
micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

hasan_talib pisze:
W tej wersji, o ile dobrze pamiętam, można szkolić samoobronę tylko tam, gdzie w sektorze jest budynek A.C.A. Niezależnie od poziomu trudności.

A na lotnisku nie ma A.C.A.?

*

KuterPstragow
Szeregowy

Cytuj:
A na lotnisku nie ma A.C.A.?

W oryginale tak, w Wildfire nie :)

W AIMNAS'ie tak jest, tak? Bo w Wildfire'a jak kiedys grałem tak nie było, i w JA2 1.13 też nie.

Właśnie przeszukałem ustawienia (ini) nie mogę znaleźć jak wyłączyć że tylko w ACA, ktoś pomoże?

Cytuj:
Bo na insane milicja jest rozjeżdżana.

No jak masz Elity to najgorzej nie jest- 30 atakujących, 60 broniących pada ok. 8- co oznacza że trzeba by zostawić najemnika żeby tylko szkolił milicję :<.

Ja bez zmiany szkoliłem w samym Dressen milicję 14 dni, taktyką szkol w kopalni, wyycofuj ich dalej, jeżeli mnie zaatakują to wycofanie, odbicie, szkolenie + wycofywanie milicji do innych sektorów, jak już było 30 zielonych to pierwsza obrona, padlo 15 ale nie trzeba bylo żmudnego odbijania (prawy górny róg, wejść na ten krotki daszek, zabić goscia, rozstawić ckm, rozstawić snajperów- wybijać ich przez 30 tur, zejść dobić resztę Henningiem).

Teraz zamierzam w ini zmienić jeszcze premię za awans najemników z AIM- 20% to stanowczo za dużo- Henning podczas odbijania Dressen wbił 1,75 doświadczenia :| - 48k za 2 tygodnie... A gdzie tu Alma, Grumm...
Cytuj:
sobie zawsze ustawiam by mi szkoliło maksymalną ilość milicji, przez maksymalną ilość najemników. Ustawiam też możliwość szkolenia weteranów i parę dupereli.

Nie głupie, nie wpadłem na to, możesz dodać co to za "pare innych dupereli"?

____

edit:
Jeszcze pytanko- gdzie znalazłeś opcję żeby wszyscy najemnicy mogli szkolić na raz?

i jeszcze jedno: da się gdzieś zwiększyć liczbę członków w oddziale?

Ostatnio zmieniony 22 lut 2012 13:44 przez KuterPstragow, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Szkolić samoobronę mogą tylko dwoje ludzi naraz w jednym sektorze.

Zwiększenie liczby członków w oddziale....jest patch wydany przez Starchrisa ale nie jestem pewien czy bedzie działać pod WildFire AIMNAS.

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

micand1989 pisze:
Szkolić samoobronę mogą tylko dwoje ludzi naraz w jednym sektorze.

Może szkolić więcej osób, da się to ustawić w 1.13. Nie pamiętam ile maksymalnie, ale na pewno szkoliłem 6 osobowym oddziałem w Drassen.

KuterPstragow pisze:
możesz dodać co to za "pare innych dupereli"?

Początkowa kasa. JA2 przeszedłem tyle razy, że po prostu już mnie nie rajcuje dochodzenie do kolejnych najemników. Mam swój wypróbowany, ulubiony skład. A na Insane masz tylko 15000$ i nie chce mi się robić 6 impów.

Podnoszę też lekko procent weteranów i elity w mobilnej milicji. Zwiększam też liczbę milicji i wroga w sektorze.Dodaje sobie trochę więcej punktów do IMPa. Zmieniam gdzieś połowę parametrów pod siebie. Za każdym razem jak zainstaluje 1.13 to trochę mi schodzi na ustawienia.

Kupuje fajne pukawki i ulubionych najemników. Nie wszystko najdroższe, ale to z czym lubię grać.

Chyba zmieniam wszystko związane z milicją.

micand1989 pisze:
Zwiększenie liczby członków w oddziale

Mogliby to w końcu dodać do 1.13.

prof. Murray Newton Rothbard

*
SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

W Drassen w WF A.C.A znajduje się w sektorze z kopalnią. W 1.13+ AIMNAS można szkolić tylko w sektorach z A.C.A.
Nie przejmuj się ja w wakacje przeszedłem JA WF 1.13 + AIMNAS v.20 (wówczas najnowsze) na Insane. Sporo się grało ale i sam tak robiłem by długo było ( w ustawieniach dawałem maxa ilości przeciwników w sektorze, możliwość szkolenia elit i wiele więcej).
Jako wprawiony poradziłem sobie, było sporo ciężkich ale zarazem świetnych sytuacji.
Jak zajdzie taka potrzeba to będę mógł podzielić się swoimi patentami na przejście tego moda ;).

EDIT:

Liczba ludzi max 6, Impów max 3 (więcej się nie da chyba że już zmienili). Kasy, um. początkowych, wymaganego expa na lvl danej um. i wiele więcej da się zmieniać w edytorze.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
Zwiększenie liczby członków w oddziale....jest patch wydany przez Starchrisa ale nie jestem pewien czy bedzie działać pod WildFire AIMNAS.

Niestety z AIMNAS nie działa.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie