Assur-ad-mu pisze:
Zgodzę się z moim przedmówcą boty nigdy nie odpoczywają i mają 100% energii.
Niestety to prawda, muszą trochę polatać po sektorze to wtedy się zmęczą i będą potykać i upadać. Trzeba się wtedy schować w jakimś kiblu i czekać aż wytracą całą energię i tylko wyjść podobijać.
Assur-ad-mu pisze:
Celowniki bardzo podnoszą celność.
W dzień celownik optyczny jest głównym pomocnikiem.
Assur-ad-mu pisze:
Nie inwestuj w jakieś ACOGi czy inne celowniki dające przybliżenie nie większe niż 4x, bo to się nie opłaca. Kupuj od razu 7x i wybieraj pod nie broń. Oczywiście do wielu RKM-ów nie podłączysz nawet 4x ale szukaj optymalnego rozwiązania.
Zakładając lunete 7x bedziesz miał problemy jak ktoś ci wyskoczy zza rogu (celownik nie bedzie się skupiał do takiego poziomu który pozwalał by trafić celną serią albo singlem). ACOG 4x polecam do karabinów szturmowych, a 7x tylko do snajperek. Lunety 10x używam tylko w M82A2.
Assur-ad-mu pisze:
Każda z broni posiada coś takiego jak coolness (chyba dobrze napisałem) jest to stosunek najemnika do broni, jeśli broń ma niski ten wskaźnik to najemnik nie przykłada się do strzału. Często narzeka na broń. Miałem to raz z M4. W naprawie była najczęściej. Tego wskaźnika nie zobaczysz w grze.
Mylisz chyba ten wskaźnik z zużyciem broni, który to ma każda broń. I to właśnie on sprawia że broń się psuje. Pogarsza ten wskaźnik też amunicja AET.
Assur-ad-mu pisze:
komputer jest na tyle mądry że on wie których pozycji ty nie widzisz i tam się chowa. Co prawda jak jest pod obstrzałem snajperów to lata jak idiota zamiast iść w kierunku z jakiego strzelasz.
Lata bo nie wie skąd pada strzał. Jak walisz przez połowe sektora, to komputer nie biegnie na ciebie bo wie że i tak w następnej turze zostanie zabity. Komputer chowa się po to żebyś ty ryszył swoich ludzi i podszedł do niego a wtedy on ma większe szanse, bo ty wchodzisz w jego zasięg.