Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Vicell
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Dobra. Posprawdzałem spluwy i wychodzi na to że najlepszą bronią do szturmu jest AUG w wersji na nabój 6.8. Z wszystkimi celownikami itd. zużycie AP na jedne strzał to 19. A to jest na poziomie tych lepszych broni na 5.56. A damage rośnie do 36! Szkoda tylko że nie ma amunicji poddźwiękowej do tej broni więc nie nadaje się do wytłumienia. Natomiast taki karabin dla osoby pokroju Shadowa to FN FAL OSW. Co prawda zużycie AP to 24 co wypada słabo w porównaniu do M4 lecz OSW strzela o wiele mocniejszym nabojem niż M4. Poza tym FAL ma większy zasięg. A co do karabinu snajperskiego to jednak M40 wypada najlepiej. Damage na poziomie takiej normalnej snajperki lecz ta broń ma aż 12 punktów celności co jest nieosiągalne dla jakiś przerobionych karabinów szturmowych pokroju Galil sniper. I tą broń da się porządnie wytłumić co jest niemożliwe przy mocniejszych snajperkach na amunicję tylko .338 LM. Pistoletów nie sprawdzałem bo raczej się nie przydają. Do takiej samoobrony lepiej spisuje się jakiś dobry pistolet maszynowy. Taki jak MP7 które na bliskim dystansie zadają dużo obrażeń.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Vicell pisze:
Posprawdzałem spluwy i wychodzi na to że najlepszą bronią do szturmu jest AUG w wersji na nabój 6.8. Z wszystkimi celownikami itd.

A porównałeś z XCR-1 i M468...AUG jest od nich dużo cięższy i wolniej strzela :no:

Vicell pisze:
A co do karabinu snajperskiego to jednak M40 wypada najlepiej. Damage na poziomie takiej normalnej snajperki lecz ta broń ma aż 12 punktów celności co jest nieosiągalne dla jakiś przerobionych karabinów szturmowych pokroju Galil sniper. I tą broń da się porządnie wytłumić co jest niemożliwe przy mocniejszych snajperkach na amunicję tylko .338 LM.

Włącz sobie w opcjach "nowy system celowania". Są inne statystyki, i zauważyłem że nie mają pokrycia ze starym systemem.
Do AWM i DSR można dołączyć tłumik snajperski :> ...ale i tak głośno jak na cichą operację.
Vicell pisze:
Pistoletów nie sprawdzałem bo raczej się nie przydają. Do takiej samoobrony lepiej spisuje się jakiś dobry pistolet maszynowy. Taki jak MP7 które na bliskim dystansie zadają dużo obrażeń.

Ale bardzo głośny jak chcesz serią "pyknąć". Polecam Colt Delta Elite 10mm albo pistolety na amunicję .45ACP (mocne obrażenia, szybkostrzelność, z tłumikiem są bardzo ciche).

*

Vicell
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Myślisz że nie sprawdzałem AUGa z Barretem i XCR-1. Może się pomyliłem ale z tego co patrzyłem to właśnie Barret był cięższy i zabierał więcej AP niż AUG. Sprawdzę jeszcze raz. A z tym wytłumieniem snajperki na .338 to miałem na myśli że właśnie przez to że brak poddźwiękowej amunicji takie AWM za głośne. A to że można doczepić tłumik który za wiele nie robi to tam bezsensowne jest.

Edit: Dobra. AUG jest o połowę kilograma cięższy od XCR-1 itd. Ale mimo to ma o 2 AP zmniejszone zużycie AP niż XCR a pół kilo to tylko jeden magazynek. Da się przeżyć. I sprawdziłem ten nowy system celowania i... dziwne to jest. Wolę stary.

Ostatnio zmieniony 11 paź 2011 18:54 przez Vicell, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Dobra. Masz połowiczną rację.

Kolejne pół kilo zaoszczędzisz na montażu ACOG 4x\Docter combo, zamiast ACOG+Kolimator.
Wysuwana kolba do M468 daje zmniejszone AP do przgotowania do strzału.
Sprężyna skompensuje te 2AP.

A sprawdzałeś głośność? ...wszystkie mogą mieć tłumik
Jak do szturmu to też się przyda chwyt przedni...wszystkie mają go
LAM...też go mają

Cholera jednym słowem nie podoba mi się wygląd :no:

Nad amunicją pracuję...próbuje ją modyfikować ale metodą prób i błędów...czyli długo mi to zajmie

Ostatnio zmieniony 11 paź 2011 21:40 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2