Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
SaviolaMaster
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy

IMP_STARTING_LEVEL_COST_MULTIPLIER
Mnożnik kosztu zwiększenia o Poziom. Na przykład jeśli wartość wynosi 5 to na 1 poziom potrzeba 5 punktów umiejętności, z 1 na 2 poziom 10 punktów umiejętności a z 2 na 3 poziom 15 punktów umiejętności. Domyślna wartość wynosi 5.

Jest to wycinek z jego poradnika kilkukrotnie zadawałem pytanie bez odpowiedzi,pytałem się czy jest możliwość ustawienia w jakiś sposób maxymalnego progu umiejętności,tzn. żeby nie było możliwe osiągnie 100 a np. max 99 ale dziś rano przeglądając ot tak ten poradnik wpadłem na pomysł.
Wyżej jest wzmianka o (jak rozumiem) szybkości wbijania skilli jakby to ustawić np. na 100 zamiast na 5 to wtedy umiejętność rosłaby 20wolniej?I jeśli tak to czy by była możliwość wywalenia gry czy czegoś?Od razu mówię zdaję sobie sprawę z tego że to by działało na wszystkich najemników, a mój plan jest prosty stworzyć "oddział 99" wszystko po 99,chce się szybko i skutecznie pobawić w dowodzenie samoobroną i używać fajnego sprzętu...Tyle co ja się nagrałem w 2.5 i WF to naprawdę mogę sobie zrobić "takie wakacje".

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Nie, ten wycinek tyczy się czegoś zupełnie innego. Chodzi o tworzenie nowego IMPa. Kiedy ustalasz jego poziom to za każdy poziom wyżej "płacisz" większą ilością punktów umiejętności z puli punktów.

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

No teraz to bez sensu powiedziałeś.
Jak masz ileś tam punktów do rozdania i jaką chcesz umiejętność to przecież rozdajesz punkty w stosunku 1:1 jak inaczej??

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

W wersji 1.13 jak dodajesz poziom DOŚWIADCZENIA to pierwszy punkt domyślnie kosztuje 5, drugi 10, trzeci 15 itd. Jak mi nie wierzysz to odpal newgame, stwórz postać i przy ustalaniu jej atrybutów sprawdź sobie to.

*

Ormus n2o
Plutonowy
Plutonowy

IMP_STARTING_LEVEL_COST_MULTIPLIER Jest to opcja przy tworzeniu IMPa. Jednak jest opcja pozwalająca na szybsze uczenie się najemników. Jest to LEVEL_SUBPOINTS_TO_IMPROVE. Pozwala ona na szybsze zdobywania Doświadczenia. Im mniejsza wartość tym szybciej sie lvluje.
HEALTH_SUBPOINTS_TO_IMPROVE Jest od zdrowia. I tak dalej.
Poradnik porzuciłem ponieważ teraz jest kilka wersji Jaggeda oraz zmiany w Ini edytorze są co kilka dni. Jednak myślałem, że by go napisać od nowa do nadchodącej oficjalnej wersji 1.13. Ostatnia oficjalna wersja była 2-3 lata temu. Jest to "Spring Relase" na forum bear's pit. Tutaj dam linka
http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... 824&page=1 .

Btw Saviola Master. Postaraj się przeczytać posta po jego napisaniu ponieważ musiałem 3 razy wszystko przeczytać żeby to zrozumieć :P.

@Saviola Co do limitu maksymalnej umiejętności to raczej nie ma w 1.13 takiej opcji. Pytanie tylko po co to jest potrzebne?

Ostatnio zmieniony 25 lut 2011 22:34 przez Ormus n2o, łącznie zmieniany 1 raz

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

Nic o doświadczeniu nie wiedziałem bo jeszcze nie grałem w 1.13, więc i pytanie mogło być lekko nie czytelne,sorki:).
Jutro się będę z tym bawił,powinienem sobie poradzić.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie