Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Jaahquubel
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Stridingshadow pisze:
ma dość dobre parametry przeciwbalistyczne ale nie zadaje większych obrażeń

Możesz rozwinąć temat? Co to sa parametry przeciwbalistyczne? I przy okazji balistyczne?

*
Zbychu
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

bardzo pomocny temat , do tej pory zastanawiałem się która to jest amunicja pddzwiękowa , dzięki ;-)

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Tam gdzie było 'przeciwbalistyczne' powinno być 'przeciwpancerne' co już poprawiłem. Parametry balistyczne pocisku to cechy jego trajektorii czyli w sumie co innego niż penetracja i fragmentacja (raczej zasięg, celność i kształt paraboli). Kiedy to wczoraj pisałem to miałem gorączkę więc mogłem coś popieprzyć, zaraz poprawię resztę i będzie dobrze :D
Nawiasem: parametry przeciwbalistyczne to stopień ochrony przed pociskami jaki zapewnia pancerze zatem pierwotne użycie tego terminu przeze mnie było bezsensowne :P

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Witam
Mam mały problem bo połakomiłem się na pociski AP (Ignore Armour) i wydaje mi się że one nie działają, bo ze zwykłych zabiera od 20-40 a te ok 30. One będą zabierać tak zawsze nie ważne jaką przeciwnik będzie mieć osłonę? Mój kolega gra równocześnie ze mną i uznał że one nie działają, bo mało zabierają.
Pozdrawiam

*

Klepczar
Plutonowy
Plutonowy

jak to AETy nie opłacalne?!

jeśli nie gram na na obrażeniach x2
to AETy są podstawą cichych sturmgrup (jak gram na x2 także ;p )

Amunicja zapewniająca natychmiastową eliminację przeciwników podczas cichego podejścia...

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Amunicja AP służy przeciwko celom w kamizelkach - spróbuj do "opancerzonych" strzelać z amunicji typu HP, a przekonasz się, że jednak jest różnica ;)
Jeżeli będziesz miał szczęście, to po serii przeciwnik padnie... z braku tchu, bo zdrowy będzie na pewno.

Mogę się jednak mylić, bo chodzi o JA2 1.13, a tu jest ładne kilka typów amunicji.

*
Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Ale później jak będą mieli np. Spektra Vest to te pociski będą zabierały te 30 czy już nie? W opisie mają Ignore Armour. To są pociski koloru ciemnej zieleni z DBB.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Klepczar pisze:

Amunicja zapewniająca natychmiastową eliminację przeciwników podczas cichego podejścia...

Wiesz, jak grasz na takich ustawieniach, że przeciwnik łyka pociski i się śmieje, to jest to mało realistyczne.

Ponadto już kiedyś pisałem, że amunicja AET to zwyczajna amunicja o niskiej masie i dużej prędkości pocisku (dlatego 5.56x45mm będzie zachowywać się jak AET właściwie niezależnie od konstrukcji pocisku).
W dodatku amunicja AET wcale nie ma poprawionych właściwości p.pancernych w stosunku do zwykłej amunicji, ponieważ w odróżnieniu od niej rozpada się po uderzeniu w osłonę.

Właściwie nazwy AET używa się jedynie do amunicji pistoletowej o zmniejszonej masie pocisku, opracowanej dla policji celem zwiększenia mocy obalającej i jednoczesnego zmniejszenia penetracji co ma zasadnicze znaczenie w działaniach na terenie zaludnionym.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Assur-ad-mu pisze:
Witam
Mam mały problem bo połakomiłem się na pociski AP (Ignore Armour) i wydaje mi się że one nie działają, bo ze zwykłych zabiera od 20-40 a te ok 30. One będą zabierać tak zawsze nie ważne jaką przeciwnik będzie mieć osłonę? Mój kolega gra równocześnie ze mną i uznał że one nie działają, bo mało zabierają.
Pozdrawiam

Wiesz, nie ma sensu stosować amunicji przeciwpancernej przeciwko przeciwnikom, którzy opancerzeni są w coś, z czym poradzi sobie amunicja pełnopłaszczowa (FMJ).
Amunicja przeciwpancerna rozwija swój potencjał dopiero w obliczu naprawdę ciężkiego pancerza, no i oczywiście zadaje celowi nieosłoniętemu stosunkowo niskie obrażenia, ze względu na swoją niską tendencję do fragmentacji i koziołkowania.

BTW: jak jeszcze raz ktoś zdubluje nazwę tematu to będzie warn, i nie ma przebacz. przenoszę wątek do innego tematu.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Czyli mam rozumieć, że jak przeciwnicy będą mieć kamizelki Spektra lub coś w tym rodzaju i zwykła amunicja będzie im zabierać 5-10 życia to ta będzie zabierać 30 dobrze zrozumiałem?

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Assur-ad-mu pisze:
Czyli mam rozumieć, że jak przeciwnicy będą mieć kamizelki Spektra lub coś w tym rodzaju i zwykła amunicja będzie im zabierać 5-10 życia to ta będzie zabierać 30 dobrze zrozumiałem?

Możliwe, że chodzi o jeszcze cięższy pancerz, ale zasada prawidłowa.

*

Klepczar
Plutonowy
Plutonowy

Stridingshadow pisze:
Klepczar napisał(a):

Wiesz, jak grasz na takich ustawieniach, że przeciwnik łyka pociski i się śmieje, to jest to mało realistyczne.

gram na ustawieniach pozwalających eliminować przeciwników jednym strzałem z broni długiej (właśnie to x2 tyle daje)
ewentualnie tylko trzeba poprawić co by krytyczny nie uciekł ze szpejem...

A takie pytanko da się grzebnąć w ustawieniach by trafienia zabierały znacznie więcej punktów energii??
Znaczy że gość trafiony śrutem w spectre pięknie bez straty HP osuną się na ziemię nieprzytomny

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Klepczar pisze:
A takie pytanko da się grzebnąć w ustawieniach by trafienia zabierały znacznie więcej punktów energii??

Musiałbyś zmienić charakterystykę samego naboju, żeby nie zadawał obrażeń zwykłych, tylko 'stun'.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2