Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
darthtaurus
Post : 18 mar 2018 11:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 18.03.2018


Cześć!
Witam wszystkich jak świeżak na forum. Po latach chcę wrócić do JA2, pierwszy razem z modem 1.13. Mam jednak pewien problem związany z przełączaniem ekranów między grą a pulpitem (potrzebuję tego do ciągłego googlowania zmian oczywiście). Załączyłem wersję okienkową, jednak kiedy przechodzą na pulpit, to okienko z grą przysłanie mi kluczowe części pulpitu, co uniemożliwia w praktyce działanie. Mam win 10.

Z góry bardzo Wam dziękuję za wszelką pomoc!

Pozdrawiam,
DarthTaurus


*
 
micand1989
Post : 18 mar 2018 13:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1577
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Ogólnie słabo działa gra na Win10. Jest kilka problemów jeśli chodzi o Win10. Spróbuj uruchomić w trybie zgodności z Win7. Za stara gra na tak nowoczesny system operacyjny.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
darthtaurus
Post : 18 mar 2018 17:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 18.03.2018


Hej,
dzięki za szybką odpowiedź. Niestety w zgodności z Win7 to samo. Rozumiem, że jeśli mimo wszystko będę grał na Win10, googlując sobie co potrzebuję na innym urządzeniu, to i tak mogę spodziewać się jakichś innych problemów?


*
 
micand1989
Post : 19 mar 2018 15:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1577
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Poczytaj na tym forum jakie ludzie mają problemy na Win10. Kilka tematów było. Najlepiej wpisz w wyszukiwarkę bo posty są porozrzucane po różnych działach i tematach.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
kwachu
Post : 19 mar 2018 21:47
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 32
  • Dołączył: 05.04.2012
  • Skąd: Rybnik


Jedyne rozwiązanie jakie tu widzę to takie (i to akurat działa) że klikasz ppm na plik .exe który odpalasz w launcherze. Wchodzisz na właściwości->zgodność->tryb ograniczonych kolorów. Wybierasz Kolor 16-bitowy, następnie klikasz zastosuj. Kolejno wchodzisz do INI Edytora, wybierasz oczywiście odpowiedni plik .exe i w polu Windowed Mode zaznaczasz na TRUE. Tak bardzo łopatologicznie ale myślę że wiadomo o co chodzi. W ten sposób jak coś chcesz wygooglować to gra odpalona i przeglądarka też śmiga. Pozdro.

_________________
Obrazek


*
 
darthtaurus
Post : 19 mar 2018 22:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Dołączył: 18.03.2018


Hej,
dzięki jeszcze raz za odzew. Tak właśnie zrobiłem i niestety mam taki efekt, że okno gry wciąż nakłada się na przeglądarkę, choć jestem zalttabowany na ekran pulpitu... Próbowałem nawet z odrębnymi przestrzeniami roboczymi, jednak efekt ten sam :/

Pzdr


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron